DSC09382
DSC09382

De Lindenhof in Giethoorn

Op 19 april 2010 in Overijssel, twee sterren.

Op deze prachtige lentemiddag reden we richting Giethoorn. De Lindenhof.
De ontvangst in de prachtig gelegen boerderij was uiterst vriendelijk en ons werd een mooi tafeltje op het terras aangeboden. Stel je eens voor zeg, op 18 april in het vriendelijke zonnetje met zicht op de prachtige tuin heerlijk lunchen. Op zich al een feest. We begonnen met een glas Robert Charlemagne, Blanc de Blanc, die ik erg lekker vond. De chef bombardeerde ons onder geweldige amuses, achtereenvolgens een krokant tomaatje met sesam en ijs van de marinade; tonijn met een koekje van wakam en gepofte rijst; van de mooie wijnkaart kozen we een  Terras Gauda, Rías Baixas, O'Rosal 2008 en aansluitend een geliefde Languedoc, ook een witte, een Palette, Chateau Simone 2000.
Nog een amuse verscheen, een kreeftensoepje met steranijs en ook dit was bijzonder smakelijk.
Broodjes kregen we, waaronder een werkelijk heerlijke brioche, en water verscheen, een bruisende Taunus, (inkoop 2.75, wij betaalden 7.50....) en voor mij een karaf ijswater, wat dan weer een pluspuntje is. Dat water toch altijd...

We begonnen met het konijn. Helaas een voor mij al bekend gerecht, maar niet minder lekker daardoor. Konijn met ganzenlever, olijfjes en rozemarijn. Drie blokjes konijn, mooi vol van smaak met ernaast blokjes ganzenlever en ertussen de olijvencréme, eronder nog wat piepkleine ringetjes olijf en erop gespoten de romige ganzenlever en wat kleine blaadjes diverse sla.
Het tweede gerecht was behalve een plaatje ook ontzettend lekker. We kenden het al wel van Berasategui, waar we er ook van hebben mogen genieten. In ieder geval een uiterst aangename verrassing. Behalve het velletje was de rest van de zeebaars perfect. Zo ook de flinke stukken asperge, de mousseline en het heerlijke Rieslingsausje. Een mooi, klassiek gerecht met een kleine moderne toets. Dat zie ik graag.
Het vijfde gerechtje van deze middag bestond uit kreeft. Lasagne van kreeft met eigen aroma. Een plaatje weer. Tussen flinterdunne lapjes pasta lagen heerlijke stukken kreeft, omgeven door volaromatische kreeftenjus met erop wat kruidjes. Het uitsteken van het ene schaartje van de kreeft geeft wel aan met hoeveel toewijding hier gekookt wordt. Heerlijk was het.

We waren toe aan de Palette en dat is toch echt mijn wijn. Zo vol, zo aromatisch, zo prettig. Over enkele weken zijn we in die streek en we gaan zeker op zoek naar dit soort wijnen.
We vervolgden met de zeetong. Zeetong met ganzenlever en morieltjes. Op een bedje van knolselderij (waarvan de gastvrouw eigenlijk schrok, maar echtgenoot vond het geen enkel probleem, hij hield gewoon zijn bordje). Ik kan hier eigenlijk kort over zijn: alweer een geweldig gerecht. Prachtige zeetong, erop smeltende ganzenlever, een heerlijke jus van morilles en dat alles op een klein bedje van knolselderij. Erop nog piepkleine vierkantjes krokantjes van aardappel, heerlijk! Absoluut heerlijk.
Even tussendoor: hier wordt hoog op smaak gekookt, wat wij zeer op prijs stellen en wij hebben nog even zitten gniffelen om gasten achter ons, die het nodig vonden om tegen de gastvrouw te zeggen dat veel zout in het eten niet nodig is als je maar gebruik maakt van goede producten. Je moet maar durven in een restaurant als dit....
Het laatste visgerechtje was tarbot. Tarbot met specerijenjus. Een uitstekend stukje tarbot, omgeven door hoogaromatische jus, op een bedje van sliertjes snijboontjes en er op weer die cilindertjes van krokante aardappel. In al zijn simpelheid weer ontzettend lekker.

Het achtste gerechtje was zwezerik. Zwezerik met risotto, truffeljus en parmezaan. (ik had al een hap genomen voordat ik de foto nam, het zag er heus mooier uit). Wederom kan ik kort zijn: uitstekend, absoluut uitstekend. Geweldige zwezerik, prachtige risotto, waarin je duidelijk de parmezaanse kaas proefde en een heerlijke jus, waarin ik niet de truffel proefde, maar dat vind ik, zoals bekend, geen enkel probleem.
Het volgende vleesgerechtje was zuiglam. Zuiglam met saffraan en citroengras. Heerlijke plakjes lam, een mooi schuimend sausje met saffraan, een piepklein beetje aardappelmousseline, wat sjalotjes en nog wat groentjes en we waren tevreden. Niet opzienbarend, maar gewoon heel goed.
Zoals zo vaak in restaurants van deze klasse lijken koks toch veel meer te (kunnen) doen met de amuses en de visgerechtjes. De vleesgerechtjes zijn vaak een stuk minder verrassend.
Het laatste vleesgerechtje was IJsselrund. IJsselrund met rodewijnjus en bietjes. Een prachtig stukje perfect gebakken vlees met wat groentjes erop (snijboontjes), ernaast wat torentjes van aardappel, een volle jus van rode wijn waarin blokjes biet te vinden waren en we waren tevreden.

De wijn was op, echtgenoot hield het verder bij water, ik nam nog een glaasje witte wijn en dat werd een heerlijk glas Auxey-Duresses.
De kaasgang bestond uit een spiesje met om en om getoaste brioche en gesmolten Comt en ook dit was heel gewoon heel erg lekker. Bijzonder lekker zelfs.

Het dessert, het 12e gerechtje dus, bestond uit koffie met kerrie en pruimencompte.
Drie groenig-gelige bolletjes met erop wat rozijntjes, verbonden door de pruimencompte en nog wat streepjes lekkers troffen we aan en we waren aangenaam verrast door de volle koffie/kerriesmaak. Bijzonder knap en heel erg lekker weer. Een fijn dessertje.

We sloten af met de prima espresso van Palombini, waarbij we een bombardement aan lekkernijen kregen. Chocoladetruffels, een bakje met heerlijke bonbonnetjes met bv. de smaak van kaneel of van koffie, een plak fudge waar we stukjes van af konden snijden, een zakje met kaneelschuimpjes, die smolten in je mond. Ongelofelijke verwennerij allemaal. Alsof het nog niet genoeg was kwam de gastvrouw bij het tweede kopje nog langs met een trommeltje met kniepertjes en gemberkoekjes, ook al zo lekker.
Na afscheid te hebben genomen van de chef en zijn vrouw verlieten we diep tevreden deze gastvrije boerderij. De zon ging al bijna onder op het terras en we hebben genoten van een heerlijke middag.

19 gedachtes over "De Lindenhof in Giethoorn"

Agnes/ Aagje

Leuk verslag Carla. We hebben erg veel van de dezelfde gerechtjes genoten zie ik, en sommigen tch heel anders ervaren.Ik ga er maar van uit dat jij een meer doorgewinterde proever ben dan ik. Maar inderdaad de ravioli van Eric van Loo was heerlijk....
1 september , 2009 om 11:58 am

Carla

@ Myriam Ik heb het idee dat in Nederland bij dit soort evenementen altijd entree wordt geheven eigenlijk. @ Aagje Meer doorgewinterd? Geen idee, smaken verschillen nu eenmaal (gelukkig trouwens).
1 september , 2009 om 12:12 pm

jaartal Weblog

leuk leuk leuk .....
1 september , 2009 om 23:12 pm

Tanja

Leest allemaal erg lekker. Ook fijn dat je VIP was enzo zodat je rustig van alles kon genieten. Niets zo erg dan dat gedrang om een bordje van het een of ander.
3 september , 2009 om 07:38 am

Ramon

Wat fijn dat je VIP was, wij hebben toch flink moeten betalen voor alle gerechtjes. Het bleef bij ons dus bij gezellig delen (waarbij het 'Breken, soppen,..' concept van het Wereldmuseum heel fijn was). Bij Parkheuvel waren wij minder enthousiast over de Baambrugsbigbuikspek, hij was droog... Het Kasteel van Rohn was trouwens een verassende aanrader geweest, ze hadden een fijne carpaccio.
4 september , 2009 om 17:42 pm

Yvon

Heerlijk, al die gerechtjes uitproberen!
5 september , 2009 om 14:37 pm

Carla

@ Tanja (en Ramon) Vip (had ik het maar niet geschreven....) betekent hier dat je een aparte ingang hebt om het terrein op te komen en dat je ontvangen wordt in een aparte tent achteraan. Soms loopt er iemand van de sponsoren met je mee, maar je hobbelt gewoon net zoals iedereen de paviljoens in. En we betalen het heus zelf.
6 september , 2009 om 10:40 am

john golsteijn

Kan heel gezellig zijn. Dit soort evenementen worden we mee overspoeld. Maar deze klinkt aangenaam. Met een aantal vrienden kan dit bij mooi weer een aangename invulling zijn voor een vrije middag. En Carla we zijn verwend!! Maar leuk verhaal en foto's. Gr. John
14 september , 2009 om 19:45 pm

ad

dat ziet er prima uit Carla, zo te lezen ook allemaal verrukkelijk gesmaakt. Ik kon alleen geen foto's vinden op knoopjelos misschien komen ze nog? groetjes Ad
19 april , 2010 om 13:54 pm

Carla

Ja, die komen nog, Maurice zet die er altijd bij.
19 april , 2010 om 13:59 pm

Agnes

Wat een geweldige lunch moet dit geweest zijn, behalve de mooie gerechten, ben ik ook jaloers op de Chateau Simone, die jullie dronken. Zxc3xb3xc3xb3xc3xb3 heerlijk!
19 april , 2010 om 16:42 pm

Jaartal Weblog

Wat een prachtig geschreven recensie, en wat een culinaire verwennerij. Heel erg mooi hoor! Super
19 april , 2010 om 19:37 pm

Robin

Wow, dat is echt he-le-maal mijn stijl. Dit jaar toch maar eens naar Giethoorn afreizen. Wat een feest! Heerlijk!
19 april , 2010 om 20:43 pm

Bert

Wat een lekkernijen allemaal. Mooi beschreven en de foto's zijn inderdaad goed gelukt. Bert
19 april , 2010 om 23:11 pm

hannie

Dat was dus genieten! Snoepen van allerlei lekkers en moois. Die kaasgang twijfel ik even over, ik vind zelf wat stukjes goede kaas altijd een feest, maar dat zou in dt menu misschien wat te veel zijn. Maar dit klinkt een beetje als een tosti op een stokje. Maar kennelijk was het lekkerder dan dat. Dar commentaar over het zout is echt genant. Je kunt het eten te zout vinden, maar zo erg zal het vast niet geweest zijn. En het impliciete verwijt dat de basis niet goed is, is voor een restaurant op dit niveau natuurlijk absurd.
20 april , 2010 om 00:54 am

Tanja

Oelala, wat een heerlijke middag in dit prachtige restaurant. Ik ben lichtelijk jaloers!
20 april , 2010 om 14:46 pm

john golsteijn

Nou Carla helemaal top. Wat een gerechtjes en creativiteit. Water loopt uit mijn mond bij het lezen hiervan. Dus ben nu overtuigd om er naar toe te gaan. Je bent zo lovend!! Gr. john
24 april , 2010 om 22:10 pm

La flamande

Jouw log maakt me steeds aan het watertanden. Heerlijk!
9 mei , 2010 om 12:37 pm

Esther

Wow! Wat een heerlijke dingen allemaal! Je recensies en de vele fotos vindt ik werkelijk van grote klasse. Ik zal zeker vaker bij je komen kijken (en genieten!)
16 mei , 2010 om 15:38 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl