DSC09382
DSC09382

De Campveerse Toren in Veere

Op 16 mei 2014 in bib gourmand, Zeeland.

Ons bliksemweekendje Zeeland begon met ongelofelijk slecht weer en dat zou het hele weekend zo blijven.DSC02703 Grijs, nat, winderig, koud. Jammer. We zouden een kleine lunch gaan gebruiken bij de Campveerse Toren in Veere, op zaterdagmiddag gewoon geopend.
Parkeren ging gemakkelijk in het lieflijke plaatsje, wat met zon waarschijnlijk zwart ziet van de toeristen (not my cup of tea) en we wandelden naar de historische toren. Een zeer vriendelijke ontvangst op de eerste verdieping en we kregen eigenlijk de mooiste plaats in het restaurant, namelijk in een nis bij het raam. DSC02679We zaten op banken met comfortabele paars-pluchen kussens in onze rug en een schitterend uitzicht op het Veerse meer. Het restaurant is klassiek ingericht met pluchen stoelen in donkerrood en lila en dan onze paarse kussens. DSC02676Smaakvol. Een ronde bar met allerhande drankjes is er ook en daar worden ook de borden opgemaakt door de zeer kundige bediening.
Voor een historische verhandeling over de toren verwijs ik naar de website, interessant om te lezen.
Geen linnen op tafel, wel stoffen servetten.DSC02683
Of we een aperitiefje wilden. Ja, dat wilden we wel, een witte wijn graag. Dat werd een Sauvignon, de fles werd niet getoond en naspeuring op de wijnkaart leverde ook niets op. Een nogal simpele Sauvignon overigens, zeker toen ik op de rekening zag dat men er 6 euro voor rekent.
We hadden nogal wat moeite om iets van onze gading te vinden, wat vooral kwam omdat we niet teveel wilden eten, want 's avonds zouden we weer aanschuiven en ook omdat de prijzen hier aan de zeer hoge kant zijn.
Men kent buiten een aantal à la carte-gerechten een Veers Marktmenu wat op vrijdag en zaterdag 35 euro kost en van zondag t/m donderdag 30. All-in (aperitief, 1 glas wijn, een karaf water en koffie) + 15 euro. Drie gangen met telkens de keus tussen twee. Verder een Culinair Toren Menu, 3 gangen 45, 4 gangen 55, 5 gangen 65 euro, drie glazen bijpassende wijn 25 euro. Als je de gangen apart bestelt kost een voorgerecht 18, een hoofdgerecht 25 en een dessert 14 euro.
Verder in deze periode natuurlijk een Oosterscheldekreeftmenu, drie gangen 59.50, elke extra gang (mogelijkheid twee erbij) 10 euro.
DSC02681Echtgenoot besloot tot het Oosterscheldekreeftmenu en kreeg een slab om. Ik at van de kaart en besloot tot een voorgerecht uit het Torenmenu en een hoofdgerecht van de kaart.
Bij de kreeft was door de kreeftenclub een wijn geselecteerd, namelijk een White J. Puig, Spanje en de kundige sommelier zette daar een eigen wijn naast, zodat we konden kiezen. Dat was een Les Tannes Marsanne 2013, Pays dOc. Die laatste beviel ons net een slag beter, dus dat werd hem. Leuk dat we de keus kregen.
Terwijl we hier mee bezig waren kregen we wat hapjes. Op een houten lepel een mousse van kreeft en wat gekruide koekjes. Allebei aardig.
Nadat we onze keuzes hadden doorgegeven en het bestek was ingedekt verscheen er een amuse. In een glaasje een gazpacho met een koekje erop.DSC02685 Ik moet zeggen een zeer aardige gazpacho, mooie stevige en frisse smaken. Het koekje was flinterdun en lekker, hoewel een kruidje of een zoutje wonderen gedaan zou hebben.
Echtgenoot kreeg na enige tijd zijn voorgerecht: kreeftentartaar met gemarineerde meloen,kruiden en bloemen uit de tuin. DSC02689Twee torentjes aangemaakte tartaar van kreeft kreeg hij met zoetzure meloen, tomatenvocht en stukjes krokant koekje, zoals bij de gazpacho zat. Hij was tevreden.DSC02688
Ik kreeg mijn bestelde rillette van varkenswang, huisgemaakte piccalilly van groenten. Ik was enigszins teleurgesteld door de omvang van het gerecht. Ik ben namelijk gewend dat als ik gerechten uit een menu à la carte bestel ze wat groter zijn. Ruimer dus. Ik kreeg twee nogal kleine torentjes goede rillette met ertussen ook goede huisgemaakte piccalilly van groenten, mooi hoog op smaak. Erbij nog zo'n zelfde koekje en wat groen. Voor 18 euro vond ik het wat zunigjes.
DSC02692Echtgenoot kreeg zijn hoofdgerecht. Halve kreeft la nage, saus van kamille, zeegroenten en asperges. Uitstekende kreeft kreeg hij, klassiek klaargemaakt. Erbij een lekkere saus waarin de kamille goed te proeven was. Flink wat lamsoor en wat minder zeekraal en wat stukjes asperge en wortel. Wederom was hij tevreden.DSC02694
Ik was gegaan voor de bouillabaisse van Noordzeevis met aïoli en croutons (32 euro) en kreeg een flink bord met mooie stukken vis, waaronder poon, kabeljauw, coquille, garnalen en kreeft. De aan tafel erop geschepte schaaldierenbouillon was mooi vol van smaak. In het bord verder wat aardappel, wortel, lamsoor en zeekraal. Een goede soep was het.DSC02696 Het garnituur bestaande uit geraspte kaas van voor mij onbestemde oorsprong (ik kon niet proeven welke kaas het was), aïoli die wel wat meer knoflook had kunnen gebruiken en vrij harde toastjes kon wat mij betreft beter. DSC02698
Echtgenoot kreeg nadat de wijn was uitgeschonken zijn dessert: gemarineerde aardbeien,
sorbet van yoghurt en limoenblad, tuile van sinas en tijm. En precies dat ook kreeg hij in een glas gepresenteerd. Hij vond het prettig fris en licht en een fijne afsluiting.
DSC02700We sloten allebei af met een redelijke espresso waarbij nog een plateau met lekkere snoepjes en koekjes kwam en na het betalen van de rekening verlieten we de Campveerse Toren. Zeker niet slecht, maar eigenlijk vonden we het te duur voor het gebodene.

2 gedachtes over "De Campveerse Toren in Veere"

Arjan

'Als je gangen apart besteld...' Met een d. Foei! Niet de eerste keer ook, dat u hier moeite mee heeft. Jammer, want u schrijft leuke, zeer lezenswaardige stukjes.
30 mei , 2014 om 03:03 am

restaurantrecensiesvancarla

Aangepast, bedankt.
4 juni , 2014 om 07:06 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl