DSC09382
DSC09382

Boreas in Heeze

Op 31 juli 2015 in favoriet, Noord-Brabant, twee sterren.

Op de allerwarmste zaterdag van juli waren we bij Boreas. Na de bekende hartelijke ontvangst kregen DSC07208we een fijne tafel in de tuin, heerlijk onder de bomen. De tafels deze keer niet gedekt met linnen maar met mooie placemats. Alle 13 tafels worden overigens bezet, zoals altijd zit het hier gewoon vol. Een aperitief DSC07209wilden we natuurlijk wel en dat werd een huis Gin en Tonic. Dat betekent een Bombay Sapphire Gin met ik denk Fever Tree tonic en een beetje huisgemaakte DSC07211vlierbessensiroop. In het glas verder wat limoen, komkommer en mint en dat levert een werkelijk heerlijk cocktail op!

 

Erbij direct twee stenen. Een makaron gevuld met ganzenlever en zoethout. Een absoluut heerlijke combinatie!

 

 

Vervolgens kwamen er allerlei heerlijke DSC07213hapjes op tafel. In een stalen standaardje een glaasje met een granité van tomaat en watermeloen met wat mierikswortel: heerlijk fris.

 

 

In een schaaltje crème van pompoen, kerrie-olie, ei en amaranth: ronduit heerlijk, romig en apart.

 

 

In een hoorntje wat makreel met komkommer en avocado. Omdat dit ijs DSC07214is, wordt aangeraden dit als eerste te eten, wat we uiteraard deden. Ook dit was heerlijk fris en licht.

 

 

DSC07216Tot slot een misocakeje met aubergine, ganzenlever en paling en ook dit hapje was ongelofelijk lekker. De toon voor de middag was weer gezet, het zou weer fantastisch worden zoals altijd.

 

 

We bekeken de wijnkaart, die nog steeds erg mooi is en besloten na overleg met de uitstekende sommelier tot een Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay en die was heerlijk.DSC07219

 

 

Brood kwam op tafel, drie soorten deze keer maar liefst. Wit brood, het bekende donkere mout/venkelbrood en het meest fantastische briochebrood wat ik ooit gegeten heb. Ik kon er gewoon niet vanaf blijven, wat was dat heerlijk!

 

 

We waren hier in het kader van Dining with the Stars en het menu begon met een cilinder van biet met kalfsamericain. Een bekende voor ons, DSC07221maar dat maakt niets uit, want alle gerechten hier kan ik met gemak telkens opnieuw eten, zo ook deze. Een schitterende krokante cilinder van biet dus, gevuld met heerlijk aangemaakte americain van kalfsvlees. Erop schuim van radijs en wat haringkuit en het was een volmaakt en zeer elegant gerechtje.DSC07222

 

 

Het tweede gerecht was Noordzee-krab. Noordzee-krab met gefermenteerde komkommer, grapefruit en karnemelk. Kamille-olie en een krabvinaigrette en een krokantje van zuurdesem. Ook dit was weer een ongelofelijk gebalanceerd gerecht. De ingrediënten passen op de bekende Nico Boreasmanier geweldig goed bij elkaar, vullen elkaar aan en brengen je in een staat van enorme verrukking. Werkelijk heerlijk dit.DSC07224

 

 

We gingen verder met paling met ganzenlever. Gelakte en daarna gerookte paling met ganzenlever met erbij gegrilde asperges en saus van soja en citrus met wat mosterdzaad. Alleen dit al was enorm lekker. Verder erbij nog kroepoek van paling, beukenzwammetjes en in de kroepoek nog wat fantastische mayonaise. Ook troffen we nog wat merg aan met paling en ganzenlever en dat maakte het gerecht werkelijk helemaal f. Een zeer heftig, intens en uitgesproken gerecht wat ons enorm beviel. De saus was ongelofelijk licht, heel knap vond ik dat. Een gerecht om lang te onthouden.DSC07229

 

 

Bij het hoofdgerecht kwam een glas Mehofer, Neudeggerhof, Merlot-Grauburgunder en die was zeer prettig. Hij paste ook goed bij de Anjou-duif. Duif dus met gelei van abrikoos, een raapje, rillette van het boutje van de duif, verloren brood, jus met steranijs en duindoornbes en ook dit gerecht was weer geweldig uitgekristalliseerd. Alles uiteraard perfect klaargemaakt en een genot om te eten.DSC07231

 

 

Het eerste dessertje was een Pavlova cheesecake met rabarber en framboos en een coulis van framboos en dat was een DSC07232heerlijk zomers en prettig licht en fris dessertje. Ik ben enorm dol op rood fruit en met name op framboos, dus dit was een schot in de roos.

 

 

Het tweede dessertje was zoute yoghurt met mango, passievrucht, witte chocolade en Aloë Vera. Behalve dat ook dit een kunstwerkje was om naar te kijken, was ook dit heerlijk fris en licht en apart natuurlijk vanwege de combinaties. Genieten!DSC07236

 

 

Bij de goede espresso kwamen weer de meest lekkere snoepjes. In het glaasje in het standaardje citroenmarmelade met basilicum en kwark: ook dit was heerlijk fris en ook weer ontzettend lekker. Een hele rij schoteltjes en bakjes werd voor ons neergezet met erin onder andere een makaron van en met sinaasappel, karamel met amandel, een bergamotkoekje en wat noga. Alles even lekker.DSC07234

 

 

Zoals altijd hebben we weer genoten hier. De bediening was zoals altijd geweldig vriendelijk en attent en uitstekend op de hoogte van wat er uit de keuken komt. Leuk ook dat een zoon van het echtpaar Boreas zijn plaats in de zwarte brigade zo goed gevonden heeft, hij doet het uitstekend allemaal. Na het betalen van de rekening bedankten we alles en iedereen en zoals altijd verlieten we meer dan tevreden Boreas. Het is en blijft een grote favoriet van ons.

 

 

 

 

 

Carla van Schelven

 

20 gedachtes over "Boreas in Heeze"

M.Machiels

Hoi Carla, Ik ben het helemaal met je eens mbt je goede ervaringen bij Boreas. Afgelopen maand er twee keer mogen dineren en het waren weer fantastische avonden. Boreas is de absolute top van ons land want hier klopt alles, van het begin tot het eind. En dat was bij de Librije en Beluga waar we onlangs waren helaas niet het geval. Daarom binnenkort maar weer snel naar Heeze rijden.
1 augustus , 2015 om 18:01 pm

restaurantrecensiesvancarla

Kan ik me heel goed voorstellen! Jammer van je ervaringen bij de Librije en Beluga, hoewel het me niet verwondert eerlijk gezegd. Ik ga me binnenkort beraden over waar te eten in Maastricht (en omgeving). Het was altijd Beluga, maar ik aarzel. En als ik aarzel is het niet goed ;-)
1 augustus , 2015 om 18:17 pm

M.Machiels

TAF (Tout a fait) ben ik 2x geweest en beviel goed. Chateau Neercanne is natuurlijk prachtig qua ligging en over Rantree (Bib) heb ik goede verhalen over gehoord maar ben er zelf nog niet geweest. Ben benieuwd wat het gaat worden!
1 augustus , 2015 om 20:21 pm

Joost

Hallo Carla, hoe vreemd eigenlijk: Mestreech is altijd een van de bourgondische steden van het land geweest en het wordt gewoon lastig om te kiezen, want langzaamaan dunt het daar uit qua goede restaurants. Beluga was onze favoriet maar de laatste keer diner (mei 2015) hadden we toch wat minpunten. Tout a fait is helemaal niet ons ding. Neercanne hebben we ons huwelijk gehad, dus dat is altijd geslaagd uiteraard. Mocht je Neercanne kiezen, vraag het aperitief op terras of in de wijngrotten. Ik ben benieuwd wat je keuze wordt!
6 augustus , 2015 om 15:55 pm

Joost

Ken je La Source in Lanaken (http://www.restaurantlasource.be/en/), daar werkt Marc Teubel als sommelier (voorheen: bij Beluga). Wij moeten er nog steeds eens heen...
10 augustus , 2015 om 18:02 pm

Menno Anbeek

Ik lees je recensies altijd met plezier Carla, zo ook nu weer. Mooie nieuwe lay-out ook. Wel mis ik de zoekfunctie en de mogelijkheid om op plaatsen / maanden / jaren te klikken als ik nog eens iets terug wil lezen. Dat was erg handig aan de vorige opmaak. Is hier iets aan te doen of bestaat deze mogelijkheid gewoon niet meer?
5 augustus , 2015 om 08:55 am

restaurantrecensiesvancarla

Dank je Menno. De zoekfunctie is er inmiddels weer (de vorige lay-out was opeens verdwenen), ik ben nog aan het onderzoeken hoe ik de mogelijkheid die je noemt terug te zetten. Ik heb hem nog niet ontdekt, maar ik heb ook nog niet diepgaand gekeken. Ik hoop dat het snel in orde komt, ik doe mijn best.
5 augustus , 2015 om 10:13 am

restaurantrecensiesvancarla

Ik ben vreselijk aan het aarzelen. Misschien gaan we gewoon wel naar De Leuf. Ik weet het echt nog niet.
6 augustus , 2015 om 17:37 pm

restaurantrecensiesvancarla

Nee Joost, ik heb er wel van gehoord, dat dan weer wel. Ik vind het moeilijk om telkens maar te moeten kiezen tussen de restaurants. Ja, een luxeprobleem, ik weet het. Er zijn er nog zoveel die ik graag zou willen bezoeken....Deze staat in ieder geval wel op het lijstje.
10 augustus , 2015 om 18:14 pm

restaurantrecensiesvancarla

De zoekfunctie is er dus weer en nu ook de categorien en het archief.
10 augustus , 2015 om 18:15 pm

Robert

Dag Carla, Na het lezen van je recensie spreekt Boreas mij erg aan icm een overnachting in de buurt. In welk restaurant moeten we volgens jou absoluut een keer gegeten hebben? Ik twijfel nog tussen Boreas/ Librije's zusje en de Librije. Of heb je nog een ander restaurant die hoog op jouw lijstje staat? Hartelijke groet, Robert.
22 april , 2016 om 11:46 am

restaurantrecensiesvancarla

Poeh Robert, erg moeilijke vraag! Ik ben persoonlijk niet erg weg van De Librije, maar ladingen mensen zijn er lyrisch over. Boreas en Librije's Zusje vind ik allebei heel erg goed. Als ik een keus zou moeten maken tussen die twee, wat ik liever niet doe, geloof ik dat ik zou kiezen voor Librije's Zusje, maar dat komt vooral omdat ik daar wat minder vaak ben geweest. De sfeer bij Boreas is wat minder formeel dan bij Librije's Zusje. Ik ben benieuwd wat je kiest, laat je het weten ajb?
22 april , 2016 om 12:32 pm

Robert

Boreas gaat helaas niet meer lukken ivm de overname van het restaurant. We gaan nog even goed kijken welk restaurant het dan gaat worden (Fred/ FG/ Librije's Zusje of toch Perceel) Ik laat het je weten!
26 april , 2016 om 17:59 pm

restaurantrecensiesvancarla

Ik ben benieuwd Robert!
26 april , 2016 om 18:16 pm

Robert

We twijfelen nog tussen The Jane (reserveren erg lastig), De Kromme Watergang (zijn erg gek op vis maar wel ruim 2 uur rijden, en Feedback (ik wacht jouw ervaring nog even af :))
28 april , 2016 om 12:23 pm

Robert

Fred bedoelde ik ?
28 april , 2016 om 12:24 pm

restaurantrecensiesvancarla

Oh Fred! Ja, alleen duurt die recensie nog wel even, maar ik kan je alvast verklappen dat Fred altijd erg goed is. Ruime porties, uitstekende smaken, goed klaargemaakt, hele fijne bediening, mooie wijnen, dus echt een aanrader. Voor The Jane moet je een keertje heel vroeg opstaan, elke ochtend komt er een datum bij ;-). De Kromme Watergang heb ik toevallig net gereserveerd, ook hiervandaan ruim 2 uur rijden, maar we hebben deze keer een BOB. We hebben ook een keertje overnacht in een van de suites, ook een aanrader wat mij betreft.
28 april , 2016 om 12:39 pm

Robert

Ok, bedankt voor de extra toelichting. Aangezien we qua oppas van de kinderen wat beperkt zijn, is The Jane wat lastig maar we blijven proberen. Ik wil zelf de Kromme Watergang graag een keer ervaren, mijn man twijfelt nog ivm de afstand. Maar ik kan hem wel goed overtuigen denk ik, zeker icm de mooie suites :)
28 april , 2016 om 16:44 pm

Robert

En het is de Kromme Watergang geworden met overnachting. Pas in september maar dan is het in ieder geval ook geregeld ?
30 april , 2016 om 20:24 pm

restaurantrecensiesvancarla

Dat is leuk! Wij zijn er ergens in mei, dan hebben jullie in ieder geval weer een ander menu dan wij. Wat in het vat zit...
1 mei , 2016 om 08:27 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl