DSC09382
DSC09382

Areias do Seixo in A Dos Cunhados.

Op 27 oktober 2015 in Lissabon, Portugal, stadsbezoek.

Op aanraden van Michel van der Kroft van 't Nonnetje ** reden we van Cascais via Sintra naar A dos Cunhados. Gelukkig geven bordjes de route naar het hotel-restaurant Areias do Seixo aan, anders is het best lastig te vinden.

 

DSC08203Parkeren kan op eigen terrein en we bekeken eerst de buitenkant eens. Het hotel, en dus ook het restaurant, is milieuvriendelijk en heeft de natuur geïntegreerd in de inrichting. Het restaurant maakt gebruik van de eigen moestuin en van producten uit de directe omgeving. Chefkok is Leonardo Pereira, van origine Portugees. Echter, de laatste 10 jaar heeft hij gekookt in restaurants in onder andere Dublin, Londen en Kopenhagen. In Kopenhagen bij Noma. Hij miste het koken met de typisch Portugese producten en kreeg de kans om bij Areias do Seixo zijn eigen restaurant te beginnen.DSC08209

 

 

We belden aan en de immense deur zwaaide open, waarmee we direct in een enorme loungeruimte terecht kwamen, rustgevend ingericht met wat waterpartijen, gladde vloeren en vooral heel veel ruimte. De ruimte wordt zowel door hotel- als door restaurantgasten gebruikt. We namen een aperitief bij de heerlijk knisperende open haard en konden nog net voor het donker werd genieten van het leuk aangelegde terras. DSC08207Binnen allereerst een lange bar met ervoor een behoorlijk hoge lange tafel met banken, in de restaurantruimte verder tafels met gekleurde stoelen. Ronde tafels, maar ook vierkante en ook tafels met hoge houten stoelen. Geen linnen op tafel, wel stoffen servetten. DSC08205Jammer vond ik het dat de ronde tafels met de rug naar de keuken stonden. Wij kozen echter wel een ronde tafel omdat we dat nu eenmaal prettig vinden. Toen we aan tafel gingen werd er direct plat water met ijsblokjes ingeschonken en we kregen een doekje om de handen te verfrissen. Al rondkijkend viel me op hoeveel aandacht hier aan details besteed is, mooi om te zien allemaal. De bijzonder vriendelijke bediening bracht ons de kaart - een A4tje - waarop de à la carte gerechten stonden. Die wisselen regelmatig, want de gerechten zijn afhankelijk van wat de tuin en de producenten leveren, dus voor een indruk verwijs ik naar de website. Verder kent men een tasting menu, een verrassingsmenu, 8 gangen voor 65 euro. Uiteraard wilden wij heel graag het Tasting Menu, met wijnarrangement (35). De wijnkaart bekeken we ook even, men werkt hier voornamelijk met biologische wijnen, het liefst uit de regio. De wijnkaart is klein, maar fijn met mooie prijzen, alleen de diverse ports vond ik aan de prijzige kant.

 

 

Als eerste wijn kwam er een espumante. Een Murganheira Reserva Bruta Tavora-Vamosa, een lekkere spumante.DSC08215Erbij een toastje met lever van zeeduivel. De lever smolt in de mond en had een hele specifieke, voor mij erg lekkere, smaak. Het toastje was enorm krokant en paste er prima bij.DSC08219

 

 

Er kwam nog een hapje. En wat voor een hapje...gefrituurde yam (broodwortel) met plakjes vrij forse rauwe paddestoel. Op de yam een heerlijk laagje mayonaise, op de plakjes paddestoel her en der wat zeer verfijnde vinaigrette. De yamsliertjes waren flinterdun en heerlijk krokant en de paddestoel smaakte zeer aards. Een zeer verrassende en erg lekkere combinatie. De toon was gezet wat ons betreft!DSC08221

 

 

Brood, boter en olie kwam op tafel. Huisgebakken brood wat we konden proeven, want dit was het lekkerste brood wat we in Portugal gegeten hebben met erbij heerlijke olijfolie en fantastisch lekkere boter.

 

 

Het volgende gerechtje was koud gemarineerde prei met oesters. DSC08224In een schaaltje kregen we diverse stukjes heerlijke krokante prei met erbij stukjes oester. Dat alles lag in een saus van oestersap met citrus. Heel bijzonder vond ik dit, want het lijkt allemaal erg simpel en dat is het natuurlijk ook, maar de combinatie en de bite van de prei met de oester was erg goed. In de oestersaus nog wat druppeltjes heerlijke olijfolie, die het gerechtje vervolmaakten.

 

 

De volgende wijn was een Viognier, Casa Santos Lima, Vinho Regional Lisboa 2014 en die was prettig. Erbij scheermes, rammenas, kaffir lime. DSC08227Op het bord prachtig gerangschikte flinterdunne plakjes rammenas, die heerlijk peperig waren. Eronder flink wat stukjes rauw scheermes, stukjes perfect gebakken schorseneer en dat alles was aangemaakt met een lichte saus. Op de plakjes rammenas nog een lichte vinaigrette waarin de kaffir lime duidelijk te proeven was. Ook dit vonden we een zeer bijzonder gerecht. Anders en een zeer goede combinatie.

 

 

De Viognier werd doorgeschonken en we waren aangekomen bij de licht gepekelde makreel met paddestoelen en peterselie-olie. DSC08229Op het bord allereerst flink wat heerlijke peterselie-olie, die perfect combineerde met de bijzonder smakelijke makreel. Ook de gedroogde peterselie die erbij lag paste prima bij de makreel en de olie. Verder troffen we nog wat Oost-Indische Kersbladeren aan, maar dan de oranje versie en ook die waren lekker peperig. Qua kleur gaven ze een leuk accent op het nogal groenige bord. Ook dit vonden we werkelijk een heerlijk gerecht.

 

 

We gingen verder met gegrilde rode kool met verse kaas. DSC08231Heerlijke gegrilde rode kool kregen we, erbij verse kaas uit de regio, vrij licht van smaak, maar goed passend bij de kool. Verder diverse bloemetjes, onder andere die van rozemarijn, die ook weer goed pasten bij de rode kool. Door het grillen had de kool een klein beetje de structuur van vlees gekregen, wat ik heel bijzonder vond. Erbij verder een saus met paddestoelen en de vleug die met name de bloemetjes van de rozemarijn afgaven, gaven het gerecht iets heel bijzonders. Ook dit was weer een verrassend gerecht.

 

 

in het glas kwam Dory Reserva 2012. Erbij op het bord een rolletje inktvislamellen gevuld met mousse van zeeduivel en garnalen. DSC08234Erbij een hoopje flinterdun gesneden kruiden en een pureetje van wortel met gember. Aan tafel werd er een zeer krachtige groentebouillon bij geschonken, die het gerecht uitstekend verbond. Ook dit was weer een verrassend en erg lekker gerecht.

 

 

Bij de varkensnek met een saus Royale kwam een glas Quinta do Espirito Santo, Reserva 2011, Lisboa. Een fijne wijn. DSC08237Op het bord een flink stuk perfect gegaarde varkensnek met erbij gefrituurde rucola en de saus Royale. Nu was die saus Royale gemaakt met flink wat azijn en in combinatie met het uitstekende gekarameliseerde vlees vond ik dat een erg lastige combinatie. Ik besloot de saus de saus te laten en me te richten op het vlees en dat beviel me goed. Heerlijk vlees, de saus vond ik minder, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

 

 

De zeer attente en vriendelijke koks die ook af en toe gerechten kwamen brengen en toelichten vroegen of we misschien in waren voor een extra vleesgerechtje. Ik eigenlijk niet, want het waren behoorlijke porties, maar echtgenoot wilde wel graag nog iets proeven. DSC08239Hij kreeg een nogal jaloersmakend gerecht bestaande uit picanha, slakken, merg, zilte groenten en bloemetjes. Gelukkig mocht ik wat hapjes proeven, dus ik ken de smaak van het gerecht en ook dat was geweldig lekker. Later zag ik dat het gerecht niet eens op de rekening stond, waarvoor natuurlijk alsnog onze hartelijke dank.

 

 

Ook hier vertelde ik over het enthousiasme van Michel en dat we door hem hier terecht waren gekomen en het bijzonder leuke was dat men zelfs nog wist waar hij en zijn gezin gezeten hadden!

 

 

In het glas kwam vervolgens een Moscatel de Sétubal, DO Colheita 2011, Bacalhoa. Een lekkere dessertwijn.Erbij Portugese Crowberry met dragon. DSC08243Even dachten we dat de witte besjes een soort van Portugese aalbessen waren, maar dat bleek niet het geval. De crowberries groeien alleen aan de kust in de omgeving van Lissabon. Ze zijn heerlijk fris en lichtzuur. Bij de besjes ijs van gekarameliseerde melk en aardbeigelei met verse dragon. Een perfecte combinatie, het ijs, de gelei, het kruid en de besjes. Zeer in balans en ook de wijn paste er perfect bij.

 

 

Het volgende dessert was passievrucht met tamarinde en witlof. DSC08245In een schaaltje lag onderin een mousse van passievruchten met erop krokante tamarinde en bovenop lag dan weer de julienne gesneden ingelegde witlof. Een werkelijk bijzonder lekkere combinatie. Ik zou het zelf nooit verzinnen, maar de balans van dit dessert was uitstekend en ik vond het heerlijk.

 

 

Het laatste dessert was een gegrilde limoen met boekweit. DSC08247Op het bord, tussen de stenen, een gegrilde limoen gevuld met honing, merengue, limoenmousse, room en wat boekweit. Ook dit was een bijzonder dessertje. Heerlijk fris en de presentatie is leuk.

 

 

We sloten af met uitstekende bica, waarbij een glas Aquardente Vinica X.O. Lourinha, een cognac/armagnac drankje, waarin ik duidelijk de pruimen proefde, kwam Lekker! Erbij nog een makaron van eikel gevuld met een karamel van Iberico-vet, die ook al erg bijzonder en erg lekker van smaak was.DSC08252

 

 

We waren zeer te spreken over de zeer bijzondere smaakcombinaties hier, vonden vrijwel alles erg lekker, vonden de koks die langskwamen zeer attent, vonden de bediening erg vriendelijk en losjes, kortom we hebben enorm genoten. Van de chef kreeg ik nog een handgeschreven A4tje mee waarop alle gerechten stonden met groeten van de koks voor Michel en zijn gezin en diep tevreden verlieten we Areias do Seixo. Als we weer in de omgeving zijn, wat zeker gaat gebeuren, gaan we terug.

 

 

Update: van Michel heb ik inmiddels begrepen dat de chef elders is gaan werken.

 

1 gedachtes over "Areias do Seixo in A Dos Cunhados."

ruou ngoai thanh nien

This is a quality scotch for the price. Very smooth. If you want a more favorable scotch, don't buy an aged whiskey. They get smoother with age but don't have the robust flavor of a younger version. I loved it. ruou ngoai thanh nien https://douongngoainhap.com
31 oktober , 2018 om 06:17 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl