DSC09382
DSC09382

Het Gouden Kalf in Scheveningen

Op 20 januari 2017 in Zuid-Holland.

Nadat we eind november nog hadden genoten bij Het Gouden Kalf in Scheveningen waren we er op deze zonnige zondagmiddag alweer. Ze hadden namelijk nog een keer zo’n fantastische aanbieding: 7 gangen voor 25€. Allemaal andere gerechtjes, die me stuk voor stuk erg aantrokken. Deze keer boden ze dit menu overigens aan omdat ze genomineerd waren voor een Restaurant Award van Heerlijk: Beste prijs/kwaliteit. 

Van de 'gewone' kaart, zo vertelde men, wordt nauwelijks gebruik gemaakt met deze aanbieding. Voor de volledigheid verwijs ik hiervoor even naar de website

Na een vriendelijke ontvangst kregen we een tafeltje bij het raam zoals ik had gevraagd. Keurig gedekt en de kruidenboterbal met notencrunch stond al op tafel.

We begonnen met een gin/tonic. Deze keer Hendrick’s gin met in het glas Granny Smith en mandarijn en een Fever Tree Clementine, een lekkere combinatie!

Broodjes kwamen op tafel en we bekeken de wijnkaart. Onze keus viel op een Chassagne-Montrachet en na overleg met de uitstekende maître-sommelier werd dat er eentje van Jean-Claude Ramonet uit 2014, een heerlijke wijn. Hij werd keurig gedecanteerd en we waren erg tevreden over de wijn.

IJswater is nog steeds geen probleem hier, echtgenoot hield het bij bruiswater.

Het eerste gerecht kwam op tafel. Steak tartare, kwartelei, crème fraîche, haringkuit. Heerlijke handgesneden steak tartare kregen we, lekker aangemaakt. Erop een gepocheerd kwarteleitje, dipjes crème fraîche met haringkuit, kerriemayonaise, een krokantje met kerrie, bladcress, mini-paprika en wat krokante pancetta. Er omheen nog wat olijfolie. Goed op smaak en goed bij elkaar passend.

Het tweede gerecht was de favoriet van de maître. Wat ik met haar eens was nadat ik een hap genomen had... Ravioli van rivierkreeft, peperonata, basilicum. In een houten bakjes een werkelijk flinterdunne ravioli barstensvol met rivierkreeft, geweldig lekker van smaak! Onder de ravioli een erg smaakvolle peperonata. Het geheel was afgewerkt met een uitstekende beurre blanc waarbij nog wat basilicumolie was gedruppeld. Een werkelijk uitstekend gerecht dit, erg erg lekker!

We gingen verder met een gepoft uitje, kruidnagel, eendenlever, gamba. In een gepoft uitje opgediend kregen we heerlijk gebakken gamba’s waarover de eendenlever was gesmolten. De kruidnagel was duidelijk aanwezig in de gesmolten eendenlever, waardoor de lever wat wegviel. De combinatie met de gamba was erg lekker!

De rode wijn, een half flesje Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2012, Domaine Rossignol-Trapet, werd gedecanteerd en ingeschonken en ook dit was een prima wijn.

Het volgende gerechtje was bouillon van shiitake, bloemkool, Iberico wang, parmezaan. Een krachtige bouillon van shiitake kregen we met erin een heerlijk stukje varkenswang, botermals en gelakt met hoisinsaus. Verder in de bouillon een rondje puree van shiitake met bloemkool en parmezaan. Alles paste uitstekend bij elkaar en het was fijn hoog op smaak. 

Het hoofdgerecht, voorzover je daarvan kunt spreken, was wagyu, rösti, bearnaise, sjalot, tomaat. Precies dat troffen we ook op het bord. Twee plakken zeer mals vlees van de bovenbil, mooi nagezouten. Erbij rösti met spek, uitstekende bearnaisesaus, compôte van sjalot en een kerstomaatje uit de oven. Simpel en zeer smakelijk.

In een cocktailglas verscheen vervolgens de ‘kaasgang’. Elstar, schuim van Epoisses, krokant spek, rucola. Onder in het glas de moes van Elstar. Er op het schuim van de Epoisses, zeer uitgesproken van smaak, heerlijk dus. Het geheel was afgewerkt met drups van basilicumpesto, een toastje van bruin brood en een lang plakje zeer dungesneden fuet. Een zeer lekker hapje dit!

Het dessert tenslotte bestond uit Werthers Echte, witte chocolade, sinaasappel, anijs. In het schaaltje troffen we een bol van nougatine, gevuld met Werthers Echte, erg luchtig van structuur. Verder sorbet van bloedsinaasappel, gelei van passievrucht en gelei van bloedsinaasappel, Atsinacress vanwege de anijssmaak, ganache van witte chocolade met amandel, ingestoken met schotsen van karamel. Verder nog een crumble van nootjes met witte chocolade, suikerbloem en boter. De ganache van de witte chocolade was om van te dromen, zo lekker en de vruchten maakten het geheel heerlijk fris. Een absoluut uitstekend dessert dit.

Bij de uitstekende espresso kwamen nog grote makarons van en met framboos en ook die waren geweldig lekker.

Het zal duidelijk zijn dat we weer enorm hebben genoten van de maaltijd en de wijnen bij Het Gouden Kalf. Een gouden greep deze menuutjes met zo’n schitterende wijnkaart erbij wat mij betreft. Tel daarbij de fijne bediening op en dan is het beeld compleet. Tot snel weer!

 

9 gedachtes over "Het Gouden Kalf in Scheveningen"

Robert

Hallo Carla, Vorige week naar Tribeca geweest en echt een verrassing! Prima sfeer, heerlijke wijnen, prachtige en erg smaakvolle gerechten en leuk is ook dat de Chef kok zelf ook veel gerechten aan tafel komt brengen en toelichten. Aanrader! Groet, Robert.
21 januari , 2017 om 10:05 am

Carla

Goedemorgen Robert, goed te horen! Natuurlijk wil ik naar Tribeca, ik was al erg te spreken over zijn kookkunsten bij Chapeau. We zijn momenteel een beetje druk met o.a. het huwelijk van mijn oudste zoon, maar het gaat er vast van komen voor de zomer denk ik zo ;-). Groet, Carla
21 januari , 2017 om 10:18 am

Robert

Goedemorgen Carla, Succes met de voorbereidingen, leuk vooruitzicht! Groet, Robert.
21 januari , 2017 om 11:46 am

Robert

Hallo Carla, Komende donderdag hebben we een dagje vrij genomen en zoeken we nog een leuk lunchadres. Nog tips? (evt een leuke aanbieding?) Ik heb al op heerlijk.nl gekeken maar vind het lastig te beoordelen :) Hartelijke groet, Robert.
24 januari , 2017 om 16:01 pm

Carla

Hoi Robert, ik weet niet precies in welke regio jullie zoeken, maar ik zie bv. Kasteel Heemstede in Houten bij Diningcity. Een 4 gangenlunch voor 44.50. Zelf heb ik een groupon gekocht voor een 6 gangenmenu met 6 amuses bij De Burgemeester in Linschoten voor 114.99 voor 2 personen, die ga ik binnenkort (maart of zo) verzilveren, maar ik denk dat je best terecht zou kunnen a.s. donderdag. Ook heb ik ergens nog een aanbieding van Aan de Zweth in Schipluiden gezien, maar die vind ik niet zo direct terug. Verder is Parkheuvel natuurlijk altijd erg leuk, FG Food Lab heeft ook een of andere actie en ik meen FG zelf ook en ook de Bistro (op de plek van het oude FG). IDRW is ook een aanrader en als Scheveningen niet te ver is, is ook Het Gouden Kalf natuurlijk erg leuk. Succes ermee, laat je weten waar je gaat lunchen? Hartelijke groet, Carla
24 januari , 2017 om 16:15 pm

Robert

Hallo Carla, Bedankt voor de snelle reactie. Ik zie dat de Ertepeller en inderdaad de Zweth ook aanbiedingen hebben, de Fuik is ook wel 1 van onze favorieten om te lunchen. Ik laat het je weten! Groet, Robert.
24 januari , 2017 om 16:40 pm

Carla

Oh ja De Ertepeller natuurlijk! En De Fuik ook. Geweldig toch dat we uit zoveel fijne adressen kunnen kiezen.
24 januari , 2017 om 16:45 pm

Robert

Het wordt een nieuwjaarslunch bij de Fuik :)
25 januari , 2017 om 22:14 pm

Carla

Nice, veel plezier!
26 januari , 2017 om 09:56 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl