DSC09382
DSC09382

IDRW in Rotterdam

Op 13 maart 2018 in favoriet, Bib Gourmand, Rotterdam, Zuid-Holland.

Op deze 2e maart reden we naar Rotterdam om er te gaan lunchen bij IDRW. Veel te lang geleden dat we er waren, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt deze middag.

Een hartelijke ontvangst en een fijne tafel voor twee in het intieme restaurant wat behoorlijk gevuld raakte deze middag.

Voor allebei als aperitief een gin/tonic, Sloane’s hier en direct kwamen er wat hapjes bij. In een glaasje verrassend lekkere Spaans geroosterde tuinbonen. Op een houten plankje een cupje met crème van pastinaak en crumble van ui, ook zeer smakelijk en als derde een cakeje met pompoen en pompoenpit, ook erg lekker.

De chef kwam gedag zeggen en het menu doornemen, we bekeken de wijnkaart en het feest kon beginnen. De wijnkaart is overigens erg mooi en zeer vriendelijk van prijs. De chef raadde ons een Sole Fetascā Regalā aan, maar in overleg met de sommelier besloten we er daarvan eentje mee naar huis te nemen om hem daar te proberen. We kozen deze keer voor de Chassagne-Montrachet Morgeot 2011, Premier Cru, Vincent Girardin, die ons erg beviel.

Een amuse kwam op tafel. In een bakje huisgemaakte falafel met crème van gepekelde citroen en olie van koriander. Een eetlustopwekkend hapje!

Het eerste gerecht was tartaar van zeebaars. Bij de heerlijke tartaar wat briquedeeg, gebakken avocado en avocadocrème, hazelnootjes, gel van citrus, krokante huid van de zeebaars, burratabolletjes, julienne van radijs, een limoendressing en een aan tafel erbij gedruppelde vintage sojasaus, die licht gerookt was. Een heerlijk gerecht was dit. De vis was spartelvers en alle ingrediënten pasten prima bij elkaar. Elke hap was een verrassing, erg leuk.

We gingen verder met gebakken langoustines. Bij de heerlijke langoustines zaten wat bereidingen van aardappel (waaronder een aardappelpoffertje), krokant filodeeg met kruiden, zeekool, monniksbaard, een kwarteleitje, en een flinke schep Anna Gold Dutch kaviaar. Pure verwennerij dit gerecht. Uiteraard geweldig lekker en alles zeer in balans.

Geserveerd onder een glazen cloche, waarin wat rook zat van Braziliaans tabaksblad kregen we vervolgens de ‘Boswandeling’. Op het bord quinoa, zilverui, rettich, bundelzwam, schorseneer, aardpeer, een krokantje van papaver, eekhoorntjesbrood en spongecake van spinazie. Verrassend lekker en ook dit waren weer mooie smaken bij elkaar.

Het vierde gerecht waren coquilles. Op het bord viel allereerst de gesloten coquilleschelp op. Met een schaartje werd het elastiek open geknipt en werden er twee coquilles onthuld, waarbij belugalinzen, lomo en wat yuzu werden geserveerd. Het wordt saai, maar ook dit was weer geweldig lekker. De combinatie van de coquille met de genoemde ingrediënten is erg goed gekozen. Verder op het bord een gebakken coquille met naan, crème van aardpeer en crème van groene curry, komkommermaagjes (schijnt een zeebeest te zijn) en krokante pulpo. Als extraatje troffen we ook nog een sushi van rode biet met basmatirijst aan. Het geheel werd afgemaakt met een heerlijke saus van langoustine en tandoorikruiden en wat poeder van zeewier. Ook dit was weer pure verwennerij. Een absoluut heerlijk gerecht en zoals alle gerechten hier zeer genereus, je kunt altijd heel goed merken dat de chef en zijn team je echt willen verwennen.

Waarmee we aan het dessert waren toegekomen. Dat dessert bestond uit gegrilde ananas, meringue, chocolade cremeux van pure chocolade en vanille roomijs. Ik proefde ook nog wat kokos. Een heerlijk dessert, nog lekker fris door de ananas.

Bij de espresso konden we kiezen uit heerlijke friandises, die ook stuk voor stuk erg lekker waren.

Volkomen voldaan babbelden we nog even na met de chef, die ons vertelde over een wijnontdekking, een Pinot Noir van Dr. Siemens 2011, die we zeker moesten proeven. Ook die ging dus mee naar huis.

Meer dan tevreden verlieten we IDRW, wat een heerlijk gastvrij, genereus en vriendelijk restaurant is het toch. Om vaak te bezoeken! Zodra het terras staat ben ik er in ieder geval weer. Nogmaals zeer bedankt voor de zeer genoeglijke middag.

1 gedachtes over "IDRW in Rotterdam"

Peter Termijn

Wij komen al een jaar of dertig bij Marcel. Wij geven hem elk jaar een ster. Dat is dus 30 sterren. Ook deze recentie is weer geweldig. Ga lekker door Marcel
13 maart , 2018 om 17:42 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl