DSC09382
DSC09382

Nostra in Rotterdam

Op 22 juni 2004 in Rotterdam.

Nostra. Op deze zaterdag voor Pinksteren gingen Constant en Maurits naar Rotterdam, er moesten cadeautjes voor Ole gekocht worden, die binnenkort jarig is. Nu wil hij vooral technisch aandoende cadeautjes, mannenwerk dus. Ik bedacht me dat ik wel wat lichte, qua kleurstelling, kleding kon gebruiken en Ole had wel zin om met mams te winkelen. Wij lieten ons dus afzetten in de Karel Doormanstraat.
Inmiddels was het lunchtijd, dus we moesten eerst maar eens lunchen vonden we.
We wandelden de Van Oldenbarneveltstraat in en tegenover De Gouden Ton vonden wij Nostra. Drie tafeltjes op de stoep, maar die lagen in de volle zon en daar houden we niet van, dus we wandelden binnen. Direct links tref je dan de piepkleine keuken, want ze doen hier aan lounge-lunchen met assemblagetoestanden. Geeft dat. De entresol was redelijk bezet, maar wij zagen dat ook het terras open was en daar was nog een tafeltje vrij voor ons. Dus liepen we de vier treetjes af langs een gigantische roodpluchen bank, waar je waarschijnlijk ook gewoon kunt gaan zitten (geen tafeltjes zag ik, maar die zullen naar het terras gesjouwd zijn) en liepen de heerlijke stadstuin in. Een plekje onder de boom, wat wil een mens nog meer.
Een jus d'orange (2.25) voor Ole, vers geperst hier, een witte wijn (2.90) voor mam. De huiswijn, een Kaapse Kraal, die gewoon best lekker was. We bekeken de kaart, die lekker overzichtelijk is. Broodjes, Speciale Broodjes, Salades, Specialiteiten en taarten hebben ze hier. En wijn, veel koffie en sapjes. Kortom, op de wijn na, doet het allemaal gezond aan. Ole kon moeilijk kiezen, maar een tafeltje achter ons kreeg iets wat hij geweldig lekker vond ruiken, dus heb ik maar even geinformeerd wat het was en toen was de keus snel gemaakt.
Ole koos dus een Italiaanse bol met chorizo, mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat (6.00) en ik een salade met geitenkaas, omwikkeld met spek uit de oven, met een honing/mosterddressing (9.00). Na een prettige tijd, die we doorbrachten met het bespreken van de driedaagse schoolreis die Ole net achter de rug had en de aanstaande disco voor de hele klas op de zaterdag voor zijn verjaardag, kwamen de bordjes en die zagen er goed uit. Ole was geheel content, want het leek wel op een pizza . Op de onderkant van de bol lag ruim chorizo met mozzarella en ook nog veel plakjes verse tomaat, op de bovenkant van de bol zat vooral veel pesto. En enkele flinke zongedroogde tomaat erbij, maar die hoefde hij niet. Ik ook niet trouwens. Maar lekker vond hij de bol.
Mijn salade was gigantisch. Veel soorten lekkere sla, met veel nootjes en pitten erin, een keurige dressing, prefab, maar toch lekker en erop twee flinke stukken flink sterke (goed zo !) geitenkaas, omwikkeld met lekker krokant spek. Omdat de portie zo groot was, ging helaas mijn bordje niet leeg. Erbij nog een mandje met lekker brood gevuld met olijfjes, pesto en gedroogde tomaatjes, waarvan vooral Ole geproefd heeft.
Nog een jus en een wijntje completeerden deze prettige lunch in de heerlijke tuin. Een aanrader voor een simpele lunch dit. 24.50 waren wij kwijt....

 

0 gedachtes over "Nostra in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl