DSC09382
DSC09382

Theaterrestaurant van het Fortis Circustheater

Op 22 juni 2004 in Zuid-Holland, Den Haag.

Op uitnodiging mochten wij een avond naar het Fortis Circustheater in Scheveningen. Daar speelt men momenteel avond aan avond De Leeuwenkoning, met zelfs nog een matinee op de zondag. Volgeboekt tot midden november inmiddels. Zoals tegenwoordig blijkbaar gebruikelijk is, kun je arrangementen boeken, wat dan betekent dat je om 17.30 aan tafel gaat en een theatermenu nuttigt. Dat kan in dit geheel vernieuwde Circustheater tegenwoordig in twee restaurants. Of in het Theaterrestaurant, gelegen op de eerste verdieping. Dit is een activiteit van Maison van den Boer in samenwerking met Robert Kranenborg. Hier kunt je dan genieten van een drie gangen theatermenu voorafgaand aan de voorstelling van The Lion King. Het Theaterrestaurant is uitsluitend te reserveren in combinatie met een plaatsbewijs voor The Lion King. Of bij Le Cirque, het restaurant waar Robert Kranenborg de scepter zwaait. Een menu kost bij het Theaterrestaurant 39.50 en bij Le Cirque 49.50. Exclusief drankjes.
Stilletjes had ik gehoopt op Le Cirque, maar nee, na de ontvangst in n van de lounges mt Kir Royal en een hapje met pastrami en meloen werden wij naar de eerste verdieping geleid. Toen hadden we natuurlijk al wat bekenden gespot en ook oude vrienden, die we wat uit het oog waren verloren, heel prettig dus.

Het restaurant zal bomvol, maar ergens achterin waren wat tafels voor ons gezelschap gereserveerd. Het bekende Maison van den Boer-personeel rende op de eigenlijk bekende manier rond . Ik bedacht me later dat ik het vreemd vind dat ze het personeel niet even een korte training geven, de manier waarop dingen foutgingen was dan weliswaar lachwekkend, maar eigenlijk erg zielig voor de jongens en meisjes. Op die manier gaan ze natuurlijk nooit voor de horeca kiezen.
Brood stond al op tafel, in een modieus mandje wat me altijd doet denken aan die mooie rozenmanden die ze in Engeland gewoon nog gebruiken, ongezouten boter en de waterglazen waren al ingeschonken. Al heel lang ingeschonken, want het water was lauw. Jammer, want het was onbehoorlijk warm daarboven. De witte wijn werd ingeschonken, een Elzasser, maar ik weet niet welke. Heel goed te doen verder.
Het voorgerecht, kleurrijke waaier van Parmaham, mascarpone en pesto, arriveerde en zag er prachtig uit. Zeer dunne laagjes in allerlei kleuren, (roze, beige, groen, oranje) in een doorgesneden plak gesneden, lagen op ons bordje. Erop nog een crostini met paprikatapenade en boven en onder de waaier nog wat flinke strepen basilicumpesto. Ernaast nog een smal longdrinkglas met een groene salademelange met een witte balsamicodressing. Mooi om te zien en de salade en de crostini waren goed. De waaier was dan weliswaar mooi, maar ongelofelijk zout. Storend zout zelfs. Nu hou ik best van zout zo op zijn tijd en zeker als ik het warm heb, maar dit was nauwelijks te doen. Jammer.
Het hoofdgerecht, gebraden lamsfilet met een romige saus van sjalotjes en in de oven gegaarde provencaalse aardappelen verscheen. Als ik het onparlementair mag zeggen: een typisch Maison van den Boer-product. Ik weet niet precies wat ze met het vlees hadden uitgevoerd, maar er was iets aan de hand met de structuur en daardoor met de smaak. Het leek alsof het vlees kort gepocheerd was en daarna op lage temperatuur in de oven had gelegen voor een paar uur. Beetje raar. De saus kwam vast van de ISPC en de provencaalse aardappelen was een soort rösti, maar dan niet knapperig met erop vrijwel rauwe courgetteplakjes, tomatenplakjes en wat sjalotringetjes. Nogal teleurstellend dus. Erbij een rode Bordeaux, die ook in orde was.
Hierna ontstond er allerlei gedoe met afruimen en indekken voor het dessert, witte wijn die blijkbaar over was en rode wijn, waar een tekort aan was, maar uiteindelijk verscheen het dessert. Bananenbavarois met een siroop van exotische vruchten en Limoncello-sorbetijs. Niet onaardig, maar nogal zwaar.
Inmiddels waren er lege koffiekopjes neergezet met één bonbon per persoon (dat wisten we dan weer niet) en werden we gemaand de koffie snel op te drinken, want de cast wilde graag om 20.00 uur starten. We wilden uiteraard graag daaraan meewerken, alleen was er nog geen koffie. Die was ook gewoon te warm om weg te klokken, dus die hebben we maar geskipt.


Samenvattend: ik besef dat ik nogal kritisch ben, maar ik zou het bijzonder vervelend hebben gevonden als ik dit zelf had moeten betalen. Voor 39.50 vind ik dit niet kunnen. De gerechten klinken in naam zeer aardig, maar het resultaat op het bord is eigenlijk gewoon niet in orde.
Ik heb overigens een genoeglijke avond gehad en ben uiteraard de uitnodigende partij dankbaar....

0 gedachtes over "Theaterrestaurant van het Fortis Circustheater"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl