DSC09382
DSC09382

Grand Palace in Rotterdam

Op 3 september 2004 in oosters, Rotterdam.

Op deze zeer regenachtige zaterdag hadden we al afscheid genomen van Maurits, die in de stromende regen van Oudewater naar Apeldoorn ging fietsen om daar een week met de andere Verkenners allerlei spannende dingen te gaan doen. Bij thuiskomst troffen we Ole nog slapend aan, niet zo heel raar gezien het tijdstip. Na het ontbijt pakten we ook zijn tassen in, nam hij afscheid van de poezen en gingen we nog even naar Rotterdam alvorens ook hem uit te zwaaien. Hij gaat een weekje naar Almere om leuke dingen met de andere Welpen te doen. Er moesten even schoenen gepast worden, zodat de bestelling definitief geplaatst kon worden. Dat was redelijk snel gepiept en Ole rook zijn kans: 'Ik heb wel zin in een sateetje !', en wandelde zeer beslist richting Raya-satéhuis. Ik had al gezien dat het anders altijd dichte Italiaanse restaurant op het Stadhuisplein opeens open was, maar wist nog niet waarom. Nu, dat werd duidelijk toen we Raya inwandelden: er was een bridgedrive gaande op het Stadhuisplein...Nu doe ik dat zelf ook een aantal malen per jaar en weet hoe storend het kan zijn als er niet-bridgende gasten binnenwandelen. Dus er moest een alternatief gevonden worden.
Tai Wu leek ons wel iets en ook Ole had wel trek in een chineesje. Dus we keerden om, keken even naar alle bedrijvigheid op het Schouwburgplein, waar allerlei gospelgroepen verschrikkelijk veel herrie maakten en werden overvallen door een immense stortbui. Nu had ik me 's ochtends vroeg al helemaal kunnen omkleden en had weinig zin om nog wat uurtjes in wederom natte kleren te moeten lopen, dus ondanks de slechte recensies vluchtten we Grand Palace in.

Groot is het er binnen. De ruimte is als het ware in tweeën gedeeld en in totaal is er wel plek voor ik schat 100 couverts. Ook een aantal inmiddels bekende ronde tafels met die leuke draaiplateaus staan er, maar de vriendelijke bediening vroeg ons of we niet liever bij het raam wilden zitten. Dat wilden we wel. Of we iets wilden drinken ? Dit alles overigens in zeer gebrekkig Nederlands, maar dat vind ik geen enkel probleem, want het doet tenslotte lekker authentiek aan. Veel Chinezen waren al aan het eten trouwens en dat levert altijd een prettig gekwetter op. Twee biertjes en een Fanta en de kaart. Een plaatjeskaart, een schrijfblokje met een pen en of we de nummertjes maar op wilden schrijven.
Grand Palace is een dim sum restaurant, waar je tot diep in de nacht je dimsummetjes kunt bestellen, handig ! Veel dim sum dus, wat de keus niet echt gemakkelijk maakte. We besloten eerst maar eens een soepje te nemen. Voor de mannen een soi kau soep, volgens Constant de sjiekere versie van mijn keus, de wan tan soep. Nu, dat zal best, maar mijn soepje was prima en ook van de mannen hoorde ik geen klachten. Gelukkig niet zo bloedheet, dus we konden het zo weg lepelen.
Uiteindelijk besloten we tot een aantal dim sum, maar omdat we natuurlijk weer niet echt konden kiezen, werden het er nogal veel. We kozen chak ha kau, fan kor zechau, chin po chan, chin. har kau, vietnamese loempia, si tja pei kwa, chinese loempia, tja soi, kau en ham shiu kok. Kau is garnaal en dat is een favorietje bij ons, vandaar dus. We kregen dus twee verschillende loempiaatjes, eentje met groenten en eentje met een erg lekkere garnalen/krabvulling, twee gestoomde dingetjes, eentje met garnaal en de ander met een ontzettend lekkere groentevulling met een smaakje wat ik nog niet kende, wat pangsit, want dat vindt Ole lekker, wat gestoomde eendenpootjes in oestersaus, vierkante stukken met iets van rundvlees en groenten en nog iets licht gefrituurds met kip en groenten, pannenkoekjes met ook al zo'n lekkere vulling en de laatste ben ik vergeten. Bestek krijg je hier niet, wat ik prima vind, zo oefenen we nog eens met stokjes tenslotte. Dim sum kost hier gemiddeld 4 euro, enkele gaan per stuk, zoals de oesters, de sint jakobsschelpen en de scheermessen, maar daar kozen we deze keer maar niet voor. Ook kun je hier hoofdgerechten bestellen, die zoals we zagen, gigantisch van omvang zijn.
Erg lekker allemaal, erg veel ook en met de maaltijd die we die avond nog zouden gaan krijgen, hebben we dus lang niet alles opgegeten. Maar lekker vonden we het.
Dit alles, met nog wat biertjes en wat fanta, koste ons 68.65. Of hier iets veranderd is de afgelopen tijd, weet ik niet. In ieder geval kan Grand Palace wat mij betreft de vergelijking met bijvoorbeeld Kee Lun Palace uitstekend hebben...

Update: Grand Palace is al enige jaren gesloten.

0 gedachtes over "Grand Palace in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl