DSC09382
DSC09382

Warisan in Rotterdam

Op 5 januari 2005 in oosters, Rotterdam.

In de kerstvakantie moet er altijd een keertje naar de bioscoop gegaan worden, zo ook deze kerstvakantie dus. Nu was er iets aan de hand met de tijden, een beetje raar, dus in plaats van in Pathé Schouwburgplein kwamen we terecht in Pathé De Kuip. Van buiten al ernstig desolaat, van binnen nog vele graden erger. Ten eerste ben je verplicht langs de counters met gigabakken en -bekers popcorn en cola te lopen, dus daar kom je met kinderen nauwelijks voorbij zonder tenminste een kleine beker frisdrank te kopen, ten tweede verzandt je dan ergens bij een trap die alle kanten op schijnt te gaan, behalve richting zaal 5, die wij moesten hebben en ten derde is het er bloedheet. Bovendien twijfel ik ernstig aan de brandveiligheid, maar ging er maar vanuit dat dat toch wel in orde zal zijn. Gelukkig bleek zaal 5 de zaal te zijn die het dichtst bij de uitgang ligt, wat iets scheelde in de beleving. Dat de deuren anderhalve seconde voor aanvang van de film opengingen, waardoor er een nogal irritante stroom verlatende-bioscoop-bezoekers zich langs de met ons wachtenden moesten wringen namen we ook op de koop toe. We zaten overigens goed tijdens de film. En de film was ook best aardig. Gelukkig wist ik dat we erna nog zouden gaan eten, ik had tenslotte zelf gereserveerd. Bij Warisan, het Thaise loungerestaurant van Dewi Sri. Dewi Sri is een begrip in Rotterdam, dus daar zal ik niet verder over uitweiden.
Warisan, volgens de website, is de nieuwe versie van de voormalige Kudus Bar en is gevestigd op de begane grond van het pand aan de Westerkade. Ervaar casual dineren bij Warisan, restaurant en loungegelegenheid met een unieke, tweeledige uitstraling; Oost ontmoet West. Naast het verschil in uitstraling en aankleding is vooral de nieuwe Aziatische keuken opvallend. Revolutionaire moderne Aziatische maaltijden op designborden in plaats van de authentieke rijsttafel. Warisan's vindingrijkheid heeft geresulteerd in uitstekende maandelijks wisselende combinatiemenu's van Thaise gerechten.

De entree is de entree van Dewi Sri, alleen ga je nu niet linksaf de glazen deur door en de trap op naar het met veel koloniaal hout ingerichte Indonesische restaurant, je gaat rechtsaf de andere glazen deur door naar het moderne Thaise restaurant. Een lange bank met niet al te grote tafeltjes, nog wat losse tafeltjes en een tafel aan de bar met hoge krukken. Vriendelijk personeel hier !
Het bestellen duurde even, maar we hadden wel drankjes. Na bestudering van de kaart besloten we niet het driegangenmenu ( ik meen 29 euro) te nemen, maar om á la carte gaan.
Qua voorgerechten waren we eensgezind: echtgenoot en Maurits kozen de Koong chup pang thot, in kurkuma gemarineerde kipsaté; Ole en ik kozen de thot man plaa, traditionele viskoekjes met een pittige zoetzure saus. Voor Maurits was de satésaus apart gevraagd, maar hij vond de keurig in een apart potje geserveerde saus erg lekker, er zaten zelfs echte nootjes in ! Verder was de saté zeer naar wens, alhoewel echtgenoot de sterke indruk had dat de saté van boven kwam...Over de viskoekjes kan ik kort zijn: bijzonder lekker. Lekker heet wat keurig geblust kon worden met het zoetzure sausje, wat in afsmaak ook flink pittig was. De volgende keer neem ik de garnalentempura, waarvan ik deze keer afzag, omdat ze worden geserveerd op een salade van mango en ik hou nu eenmaal niet van fruit in mijn maaltijd, maar dat kan vast wel aangepast worden.
Over de hoofdgerechten waren we minder eensgezind: echtgenoot koos de Moe Pat Thua, (varkenshaas met pittige kruiden en kouseband) maar kreeg uiteindelijk de Neua Phat nam man hoi, gebakken runderhaas met bosuitjes en shiitake, die zijn goedkeuring kon wegdragen, maar het op een na minst gekruide gerecht bleek. Maurits ging op safe door de Kai phat metmamuang, kipfilet met cashewnoten en peultjes, te kiezen en vond het erg lekker. Ole was niet erg in zijn hum, dus koos uiterst recalcitrant voor het heetste gerecht van de kaart, de Choe Chie Koeng, grote garnalen in een pittige saus van kruiden en groene basilicum. In eerste instantie deed hij net of hij het verrukkelijk vond, maar tegen de tijd dat de stoom uit zijn oren kwam, ruilde hij toch maar liever met zijn vader. De garnalen mt saus waren overigens erg lekker. Ikzelf koos Keng Ped Neua nau-mai sai, een vuurpotje gevuld met pittige rode rundercurry en ik was erg tevreden. Mooi mals, lekker heet, maar alles nog wel proefbaar en een gigaportie. Erbij witte rijst en we waren tevreden.
Het was onprettig warm in het restaurant, uiteraard werd dat niet beter toen we de fiks gekruide gerechten aten, dus we zagen af van een dessert. Het was ook allemaal ruim voldoende verder.
Of het nu authentiek Thais is kan ik niet goed beoordelen. Ik had altijd het idee dat de Thaise keuken meer op de Vietnamese leek, qua lichtheid bedoel ik en mijn eerdere ervaringen met Thaise restaurants droegen daar eigenlijk aan bij. Hier waren de gerechten eigenlijk, hoe lekker dan ook, aan de zware kant en ik meende toch zeer regelmatig Indische trekjes te proeven. Maar goed, het was lekker. Niet goedkoop overigens. Voorgerechten kosten tussen de 6.50 en 9.75, soepjes 6.75 en 7.50, salades 9 en 11 euro. Hoofdgerechten 16.50 - 21 euro, bijgerechten 3.50 - 9.50, desserts 5.50 - 6.50. Vegetarisch kookt men er ook, je kunt een menu van viergangen samenstellen, voor vergelijkbare prijzen.

0 gedachtes over "Warisan in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl