DSC09382
DSC09382

Foody's in Rotterdam

Op 23 januari 2005 in Rotterdam.

Foody's is ronduit sexy en bijzonder, aldus SpecialBite 2005. Nu ben ik het wel vaker niet eens met de commentaartjes van deze club, maar goed. Ze hebben wel gelijk over het bruinwitte interieur (alhoewel ik een voorkeur heb voor de fauteuils en de bank liever mijdt) en de foto's aan de muur. Ook klopt het dat Foody's een Bib Gourmand heeft, maar of dat volgende week maandag nog zo zal zijn, dat weet ik dan weer niet.
Goed. Foody's dus. In juni 2004 was ik hier met het gezin en dat was toen uitstekend bevallen. Mooie gerechtjes, mooie wijnen, zeer prettige en kundige bediening. Dat ging ik dus met wat culinaire vrienden nog eens proberen. Bij de borrel in het zeer roezemoezerige Westerpaviljoen merkte n van hen al op dat het bij Eten veel drukker was...maar dat vond ik toen nogal overdreven eigenlijk.
Netwerkstoringen mochten niet verhinderen dat uiteindelijk de club compleet was en zoals altijd was het weer direct enorm genoeglijk en gezellig. We besloten tot een vijfgangenmenu, zonder kaas en zonder dessert, want we hadden er erg veel zin in en wilden eens lekker verwend en verrast worden. De wijnen werden gekozen, kraanwater kwam op tafel (we hadden deze keer geen behoefte aan de speciaal gebottelde flessen) en het feest kon beginnen. Een mooi geschenk van een van de tafelgenoten maakte het nu al tot een feestje overigens !
Ik beperk me tot een opsomming van de gerechten en de wijnen en zal kort commentaar geven, er zullen nog wel meer recensies verschijnen namelijk, vermoed ik zo.
Het voorgerecht was rauwe zalm met sjalottendressing en dat was goed. Mooie zalm, mooie dressing die ook daadwerkelijk iets toevoegde en erbij nog wat boontjes (haricots verts) en kruidensla. Gewoon goed.
Erbij overigens een Rioja uit 2003, die ik erg lekker vond, alhoewel hij in afdronk iets te wensen overliet, geloof ik.
Het volgende gerecht was een soepje met mosselen en coquilles. Op het feit na de coquilles vervangen waren door gamba's, een mooi, romig kerriesoepje. Ook nog wat prei ontdekten we geloof ik. Mooi soepje dus.
Het derde gerecht, tonijn met spinazie, viel tegen. Suffe, behoorlijk smakeloze tonijn met wat aardappelchips in een tonijngambasaus, die ik me eigenlijk niet goed herinner, en dat was het. De spinazie stond stijf van zout/knoflook, waardoor de tonijn nog eens extra wegviel, voorzover mogelijk dan.... Zonde ! Wel waren we meen ik inmiddels overgeschakeld op een mooie donkergele Ravenswood, een Californische chardonnay en die maakte veel goed.
Het vierde gerecht, waarbij we inmiddels niet meer allemaal synchroon liepen qua vlees en vis, was voor mij kabeljauw met linzendressing. Erbij ook lente-ui en bietenchips. De kabeljauw was niet vers, maar dat werd ontkend door de keuken en dan houdt het een beetje op, want het is tenslotte wat onwijs om te gaan kiften over dat soort zaken en de bietenchips was taai. Linzen kunnen erg lekker zijn, maar ik raak er nooit zo van door het dolle heen. Jammer ! Maar de wijn was nog steeds wel erg lekker.... Enkele anderen van het gezelschap hadden eendenborst waar ze niet heel blij van werden, met erbij onder andere lardo en ik moet toch wel grinniken als ik dan lees wat lardo is: in een kalkgrot gerijpt spek. Tja dus.
Het laatste gerecht was voor de vleeskiezers weiderund, waar ze erg over te spreken waren en voor de viskiezers, waaronder ik griet met hutspottaartje, met erbij gevogeltejus en peterselie-olie. Het hutspottaartje vond ik erg lekker.
Zoals te lezen is, ben ik niet tevreden over deze maaltijd. Erger nog: ik ben teleurgesteld en had dit ook niet verwacht. Ook de bediening vond ik deze keer een stuk minder kundig dan de vorige keer. Het was een allerliefst meisje, maar ik heb toch liever een iets minder liefs en een iets meer kundige bediening. Vooralsnog ga ik er vanuit dat dit een off-avond was voor de crew van Foody's, maar jammer vind ik het wel.
De rekening bedroeg iets van rond de 80 euro per persoon.

 

Update: Foody's bestaat niet meer. Louis heeft er nog een tijdje gezeten (ook gerecenseerd) en wat er nu zit weet ik niet. 

 

 

0 gedachtes over "Foody's in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl