DSC09382
DSC09382

Seinpost in Scheveningen, verslag 1e bezoek

Op 29 maart 2005 in één ster, Zuid-Holland.

Zaterdag, 28 juli 2001 hebben we hier gedineerd met vrienden van ons.
Het was voor mij de eerste keer dat ik hier kwam, de anderen waren er al eens geweest en waren er redelijk lovend over.

De entourage vind ik niet bijzonder. Het is er ronduit slecht parkeren en ik vond het hoogst bevreemdend dat ze geen parkeerservice hebben. Ik kom hier later nog op terug.
De aankleding van het restaurant zelf is niet onaardig, nogal gemiddeld. Veel rechthoekige tafels, terwijl ik vooral gecharmeerd ben van rond, maar dat is persoonlijk. Wat ik hoogst storend vond is de lokatie van het damestoilet, dat ligt in een soort gangetje, waar je eerst de keuken passeert (herhaalde malen liep daar een ober, die dan riep "pardon mevroiii" en het is allemaal wat kleinigjes....Ik hoor net dat het herentoilet ook eenvoudigjes is, moest ik even vragen...;-)).

Maar goed, het voedsel.....
Wij begonnen met als aperitief een fles Orvieto Classico 2000. Aangetekend is dat ik de wijnkaart absoluut niet bijzonder vond, eerlijk gezegd viel me dat nogal tegen, zeer gewone wijnen stonden erop en de enkele wat meer bijzondere, nog helemaal niet echt bijzonder dus, was gelijk belachelijk kostbaar. Ze hebben ook een wat simpel druivenrankjesuitlegje bij de verschillende wijnen, nogal vreemd vind ik eigenlijk, maar wellicht dat anderen dat prettig vinden. Ik niet !

Wij hebben gekozen voor het 5 gangenmenu, een menu surprise.
Als amuse kregen we, werkelijk erg lekker !!!, rauwe tonijn, gevuld met eendelever met een madeirasausje en enkele krokantigheidjes eroverheen. Dit was af !

Als eerste voorgerecht volgde toen gebakken langoustines met een tomaten-ansjoviscoulis en krokant gebakken aardappelkruim. Lekker, alhoewel de ansjoviscoulis wat mij betreft wat duidelijker van smaak had mogen zijn. Toevallig had ik begin mei in Spanje een tonijncarpaccio met een ansjoviscoulis gegeten en toen próefde ik de ansjovis (zoals jullie wellicht weten heb ik daar een voorkeur voor).
Gebakken langoustines zeg ik nu overigens, want zo heet het gerecht, maar het was er één, doormidden gesneden....

Inmiddels waren wij toe aan de eerste van de twee flessen Chateau Tour de Mirambeau '99.

Als tweede voorgerecht kwam een stukje gestoofde tarbot met gestoofde zomertruffel en truffelsaus op een bedje van spinazie. Lekker, maar weinig spectaculair eigenlijk....

Toen is men ons een hele tijd vergeten, zo lang vergeten zelfs, dat we een extra amuse kregen, die bijzonder lekker was !: een stukje gebakken rogvleugel met een beukenzwammensausje.

Na enige tijd kwam het hoofdgerecht, wij hadden aangegeven dan wel iets van vlees te willen. We dronken toen inmiddels een Ripassa, een valpolicella van '97.
Het hoofdgerecht werd omgeschreven als een ribstuk met cantharellenjus en prei. Die cantharellenjus en prei klopt wel, het ribstuk,tja, ik meen dat daar alle gasten een stukje van kregen, wij hadden precies 4 uiterst dunne plakjes ribstuk per persoon, met daarbij 6 pommes risoles, enorm mager vond ik dat. Helaas !
Het was wel smakelijk.

Als dessert nam een van de tafelgenoten het vanillesouffleetje met chocolademousse en sorbet van passievrucht en de anderen namen kaas.
De kaasplank was mooi. Allemaal Nederlandse kazen, uiteraard ook de Friese Nagelkaas, maar wat mij erg aansprak was dat er een Nederlandse camembert lag, een Nederlandse blauwschimmelkaas (erg zacht van smaak, maar wel erg lekker) en een hele mooie Nederlandse schapenkaas, erg pittig !
Hierbij dronk ik een glas Chateau d'Oupia, een Minervois, de andere kaasliefhebbers dronken iets anders.

Hierna nog koffie met lekkernijen en dat was het.
Wij betaalden hiervoor 995.--.

Nog even terugkomend op het weinig genereuze idee wat ik van dit restaurant heb. Ten eerste de porties, erg klein vond ik die, te klein dus en ten tweede, wat ik al aansneed, geen parkeerservice, maar wel een regeling dat het personeel de parkeermeter voor je gaat bijvullen,....als je tenminste dichtbij genoeg staat. Ik vond dat raar, weinig klantgericht.
Wellicht dat het komt door de lokatie in Scheveningen, ik weet het niet.

Omdat ik weinig verwachtingen had, kan ik niet zeggen dat het me tegenviel, ik geloof ook niet dat ik dit een aanrader vind. Het is er lekker, maar met de nodige aantekeningen.

 

Update: Seinpost als zodanig is er niet meer, inmiddels heet het restaurant Cottontree Mer by Gert-Jan

3 gedachtes over "Seinpost in Scheveningen, verslag 1e bezoek"

Studentculinair

Ha, ik zie dat je weer flink aan het toevoegen bent op deze weblog. Leuk, want je hebt hier een mooi overzicht van al je logs aan de zijkant!!!
8 oktober , 2004 om 18:29 pm

bennietboos

Mooie uitgebreide recensie! De Watertoren stond al in mijn top 3. Mijn favoriete tafels zijn links en rechts van de keuken. Vind toch 180 euro een hoop geld! 400 piek, met z'n vieren toch? Jajaj omrekenen 'mag niet'? Maar OK, kwaliteit kost wat! 8)
24 oktober , 2004 om 10:28 am

bennietboos

Aanpassing: na overleg met mijn lief: ik moet niet zeuren, het is inderdaad een mooie prijs! 8)
24 oktober , 2004 om 10:56 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl