DSC09382
DSC09382

Het Bestek in Schoonhoven

Op 13 april 2005 in Krimpenerwaard.

Ole had een partijtje met zijn harem en ik had geen zin om te koken, dus werd het 't Bestek in Schoonhoven. Omdat ik er nog niet was geweest en gewoon wel benieuwd was.
Vroeger zat hier de Stadsherberg en bij binnenkomst zag ik al dat er aan het interieur vrij weinig veranderd is, met uitzondering van de bar, die tot vrij laat geopend is. Handig, want pal ernaast zit een discotheek, waar de kinderen over enkele jaren naar alle waarschijnlijkheid weleens naar toe zullen gaan.
Zelfs het geluiddempende spul onder de stoelen was er nog...
We konden een tafeltje uitzoeken. Niets ronds hier, alleen maar rechthoeken of vierkantjes, wat dan tweetjes zijn. Iets drinken? Een water, een tapje en een witte wijn. Erbij wat verrassend lekkere olijven.
De kaart ligt op tafel, althans die klemmen ze hier in de servetringen. Beperkt, maar wel voor ieder wat wils en zelfs kindergerechten, waar je je niet al teveel van moet voorstellen (tomatensoep, kroketten en schnitzel). Ook nog een wel erg beperkte wijnkaart, die is ingepast in de algemene drankkaart, maar we kwamen er wel uit.
De huiswijn beviel me niet erg, kraak noch smaak aan en te lauw, dus ik stelde voor een "Macon" te proberen. Die was beter. IJswater ook al geen probleem en er verscheen ook nog een mandje opgepiept stokbrood met wel weer lekkere tapenade en een kruidenbotertje.We plaatsten onze bestelling en namen op ons gemak de week eens door.
Na enige tijd kwamen de voorgerechten. Maurits had meloen met ham en vond het re-de-lijk. Hij heeft wel eens betere ham gegeten en de meloen was niet geheel goed geschild. Bovendien lagen er allerlei toeters en bellen bij die hij onnodig vindt, maar dat zal vriendelijk bedoeld zijn. Echtgenoot vond de rundercarpaccio met oude kaasvlokken, uiteraard pijnboompitten en dressing ook niet hemelbestormend goed, maar was niet echt ontevreden en ikzelf had de tonijncarpaccio, op Japanse wijze nog wel. Dat betekent hier dat je de tonijn, die zo flinterdun gesneden is dat je hem van het bord moet schrapen, niet proeft, want er zit een ongelofelijke hoeveelheid terriyaki-dressing (wat hier gewoon Kikkoman is) overheen, bovendien is het geheel bedekt met heel veel veel te fijn gesneden sla. Geen succes.
Als ik dan naga dat de voorgerechten gemiddeld 7.00 doen, vind ik al wat minder leuk....

Slimme mannen heb ik, dus zij gingen allebei veiligheidshalve maar voor de saté "Bestek" met erbij "Bestek" pindasaus....Niet onsmakelijk was hun oordeel. Ik had gekozen voor het Spaanse stoofpotje met vissoorten, met erbij pasta en een groentetaartje. Het stoofpotje, opgediend in een miniem pannetje was niet onaardig, alhoewel ik opeens moest denken aan de niet onaardige Iglo-diepvries vissoep, de pasta was goed, maar erg weinig en het groentetaartje was een te hard gebakken omelet, die tegen het taaie aanzat. In een standaard nog drie puntzakken met friet en erbij mayonaise en ketchup in een zakje....De friet is niet slecht trouwens.

Dessert namen we ook nog: voor echtgenoot een crème Brûlée, die niet briljant was; voor Maurits wat sorbet, altijd goed tenslotte, alhoewel hij zeker wist dat deze niet huisgemaakt was en ook niet van Carte d'Or was en ik had de kaneelparfait, waar iets mee aan de hand was, alleen weet ik niet wat. Thuis smelt een parfait nl. en is hij zacht, hier dus niet....

De rekening lag rond de 100 euro en dat vind ik veel te duur voor het gebodene.
Voor de volledigheid nog: ze hebben hier ook tapas - 15 verschillende als ik het brood tenminste meetel - en die schijnen wel aardig te zijn en op dinsdag is er een aanschuifmenu voor 6.66 - meestal een stamppotje van het een of het ander. Ik zal zowel de tapas als het aanschuifmenu niet proeven.

Update: Het Bestek is al lange tijd verdwenen, momenteel is brasserie Springer er gevestigd. 

6 gedachtes over "Het Bestek in Schoonhoven"

Maarten

met het gezin uit eten voor 100 euro vind jij te duur? ga dan naar de Mac of zo. Ben het overigens wel met je eens dat de continuiteit nog wat te wensen over laat, maar dat als de eigenaar in de keuken staat je het beste eet.
22 juni , 2006 om 22:18 pm

C.Prins

Bovenstaand geklets is volledig achterhaald.Ik raad Maurits,Olaf cs.aan zich nog maar eens naar Streefkerk te begeven.En dan een minder zeverig verslag te maken,of liever nog,na heerlijk gegeten te hebben zich ter plaatse te verontschuldigen en deemoedig het hoofd te buigen.
17 december , 2006 om 14:36 pm

Peter Mollenvanger

Nou mijnheer Prins, Uw opmerkingen kan ik onderschrijven. Afgelopen zaterdag 13 januari hebben mijn vrouw en ik daar gegeten, neen, gedineerd. Alles prima geregeld en verlopen, muggenziften is geen kunst. genieten, daar gaat het om............ (waneer het niet naar het zin is van deze familie, moeten ze de eigenaar daar op aanspreken en niet met zo'n slap verhaal het internet op gaan)
16 januari , 2007 om 21:34 pm

Anne-Marie

Zit niet te zeuren MISTER Prins, ga gewoon eens terug en zie en proef (tenminste als je iets meer dan kipnuggets lust...) hoe Karin en Erik hun Michelin vermelding hebben gekregen!!!
21 juli , 2007 om 16:52 pm

Jochem Dopvleugel

Joh ouwe zeurpruim je moet in je nest liggen samen met die heutemeteute van kinderen van je ipv muggenziften. Limonadefabriek heeft zich bewezen als een constant toprestaurant wat volledig in de lift zit qua kwaliteit en gastenaantallen. Gaarne zou u het restaurant de Limonadefabriek moeten bezoeken en een 3e verslag schrijven over dit mooie restaurant in de Jachthaven van Streefkerk.
15 oktober , 2007 om 14:23 pm

king

Moeizaam en langdradig verhaal van dit soort naar mijn idee erg vermoeide mensen als Olaf en de zijnen. In ieder restaurant zijn wel op-of aanmerkingen niemand scoort 100%, maar dan je ongenoegen kenbaar maken op deze manier vind ik ronduit 'laf'te noemen! Iedereen kent de spelregels heb je een probleem dan ga je naar de eigenaar zij zijn verantwoordelijk voor het reilen en zijlen van een onderneming. En als je inderdaad kipnuggets wil eten zou zeggen ga dan naar de Mac daar doe je de kinderen een plezier mee en ga dan een keer terug met z'n tweeen om het geheel door een andere bril te aanschouwen. Een dergelijk toprestaurant verborgen in een toplocatie verdient dit gezeur niet.
18 augustus , 2008 om 15:17 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl