DSC09382
DSC09382

Imko Binnerts in Rijswijk (verslag 2e bezoek)

Op 10 juni 2005 in één ster, Zuid-Holland.

Nadat ik bijna mijn tafelgenoten van de sokken reed, terwijl ik keerde op de trambaan en ik na een kwartier eindelijk het Grand Winston kon binnenwandelen - om maar aan te geven dat het parkeren hier een drama blijft - laafde ik me in de bepaald niet gezellige bar waar the Grand Canteen - het andere restaurant hier, maar dan zonder * - aan een biertje. Tafelgenoten vonden het nodig om nu al aan de champagne te gaan.
Allerhande cadeautjes werden overhandigd, waar ik erg blij mee ben en de magen begonnen te knorren, in ieder geval die van mij. Dus bestegen we de trap om het zwevende restaurant van Imko Binnerts te betreden.
De ontvangst was vriendelijk en we kregen, zoals ik ook gevraagd had, een tafeltje aan de rokerskant.

Nu wilde ik wel een glaasje champagne, nog steeds Veuve Clicquot Brut Carte Jaune , die nog steeds lekker is en ook de amuse beviel me goed. Licht gerookte, gepekelde kabeljauw met truffelsalsa, wat zeker niet onaardig smaakte en een spicy soepje van Cavaillonmeloen met Hollandse garnalen, rode peper en mosterdzout, wat me zeer kon bekoren. Een soepje met een bite, niet in het minst door de peper en het zout. Brood stond al op tafel, boter en olijfolie ook en een karaf ijswater was geen probleem.
De kaarten werden ons overhandigd door het bijzonder attente personeel met erbij een toelichting op het Marktmenu. Dat menu trok ons aan, dus we waren snel klaar. De wijn vergde iets meer tijd en uiteindelijk gingen we op de suggestie van de sommelier in en dronken bij voor- en tussengerecht een mij onbekende wijn, nl. een 2000 Arbois Chardonnay 'En paradis', Jura. Een wat rare wijn, die vooral met wat eten erbij niet onaardig is. Niet echt mijn wijn overigens.
Het voorgerecht, terrine van jonge tarbot met aardappel en artisjok, een salade van Hollandse peultjes en korenaarasperges met een truffelvinaigrette viel mij wat tegen. De terrine, die er overigens prachtig uitzag, miste bite, waardoor het een wat zachte aangelegenheid werd en dat vind ik niet prettig. Erbij mooie artisjokjes, twee peultjes en wat korenaarasperges. De truffelvinaigrette lag er in streepjes naast.
Het tussengerecht, halve kreeft met getomatiseerde venkelbéarnaise, venkel van de bbq en Zeeuwse lamsoren beviel me beter, alhoewel ik niet goed snapte waarom de getomatiseerde venkelbéarnaise over het kreeftje heen moest liggen en ook niet waarom niet al het kreeftenvlees was losgesneden. Maar lekker was het wel.

Bij het hoofdgerecht besloten we tot een 2003 Fiano di Avellino Feudi di San Gregorio Campanië Italië en dat was een prettige wijn.
Twee van ons hadden het hoofdgerecht van het Marktmenu, gegrilde zeebaars met paddestoelen, Hollandse kapucijners en zeekraal, en een crème van cantharellen, gewisseld. Ik heb wel een hapje geproefd van de zeebaars met aanverwanten en naar mijn idee was het een mooi, zacht gerecht.
De andere tafelgenoot had gekozen voor de gegrilleerde rode mul met risotto 'al vongole', groene asperges en krokante pijlstaartinktvis, jus van Hollandse garnalen met madraskerrie en maagdelijke hazelnootolie en kreeg een zeer ruime portie. Nu geloof ik dat alleen de omvang van het gerecht er al toe bijdroeg dat hij er niet al te veel van gegeten heeft. Wat ik ervan geproefd heb beviel me overigens uitstekend, vooral de risotto en de pijlstaartinktvis konden me erg bekoren.
Ikzelf wilde graag de gezouten kabeljauwrug in lichtgebonden soep van doperwten, ravioli met brandade en tempura van gerookte Oosterschelde paling proeven en ik was zeer tevreden. Sterker nog: ik vond het geweldig lekker, zowel de combinatie als de afzonderlijke onderdelen. Dit is zo'n gerecht dat ik nog eens wil eten. Zelfs de doperwtensoep vond ik geweldig lekker. De ravioli was perfect: mooi dun en de vulling goed proefbaar en de gefrituurde palingstukjes waren ook uitstekend en mooi vol van smaak.

Het dessert van het menu hadden we alledrie gewisseld voor kaas en bij de diverse goede stukjes kaas (ze zijn me ontschoten....) dronken we een 2002 Brolio Chianti classico Toscane Italië.

De heer Binnerts kwam ons nog even de hand schudden en een babbeltje maken en we sloten af met koffie en nog wat Zinfandel.
Weer een goede maaltijd.

 

Update: Imko Binnerts is na Vis&Co in Haarlem inmiddels neergestreken in Wijk aan Zee, hij bestiert daar Imko's Puur Zee, een restaurant met hotelkamers. 

1 gedachtes over "Imko Binnerts in Rijswijk (verslag 2e bezoek)"

Negerinnen

Ga ik proberen.
28 februari , 2011 om 14:11 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl