DSC09382
DSC09382

Wereld Eethuis Bazar in Rotterdam

Op 10 juni 2005 in Rotterdam.

Het was weer eens zover, Ole moest winkelen. Op zondagmiddag....Dat kwam me deze keer wel heel slecht uit, want de zaterdagavond ervoor had ik een mooie maaltijd in Rijswijk en natuurlijk was ik laat thuis. Maar beloofd is beloofd, dus sprongen we om 11.30 in de auto om om 12.00 in het centrum van Rotterdam te zijn. Parkeren lukt altijd in de Witte de Withstraat (ja bij Roodkapje) en we hadden trek. Bazar mam ? Okee jongen...

Druk was het er en warm. Wel was er nog een tafeltje voor ons en we bestelden eerst maar eens een Cola Light en een glaasje witte wijn. Italiaanse witte huiswijn hier in een klein Hemaglaasje 2.30.
We bekeken de kaart en Ole dacht dat ik wel voor het gezonde ontbijt zou gaan, maar na overleg besloten we de Nahr, de samengestelde lunch, bestaande uit zaaloek, haydari, humuz, sarma, sigara böregi, felafel, gefrituurde inktvisringen, merguez, Turkse pizza en gemarineerde olijven, voor twee personen (9.90 p.p.) te nemen.
Een bord met de vier smeerseltjes - niet heel indrukwekkend -, wat dolma en de olijfjes verscheen, samen met een plastic mandje met heel veel Turks brood. De Turkse pizza ontbrak, wat ik eigenlijk pas naderhand jammer vond. Na enige tijd kwam eenzelfde plastic mandje met de warme gerechtjes en die bevielen ons goed. Het koste nog enige moeite om een bord te pakken te krijgen waarop we o.a. de merguez konden snijden, maar ook dat kwam in orde.
De warme gerechtjes gingen schoon op, de smeerseltjes bleven grotendeels op het bord. De olijfjes verdwenen ook, maar allebei zijn we geen dolma-liefhebber, dus ook daar bleven er drie-en-een-half van liggen.

Wil je nog yoghurt mam ? Ja, jij ook ?
Yayla dus, Turkse yoghurt met honing en slagroom. Voor mij zonder slagroom, want dat vind ik nu helemaal niets toevoegen, voor Ole met.

Flink gevuld verlieten we het inmiddels nog drukkere restaurant - er stond zelfs een rij voor de deur - en we waren redelijk tevreden.

2 gedachtes over "Wereld Eethuis Bazar in Rotterdam"

Hendriks

Willen zaterdag 01-10 a.s.om ca 18.00 uur bij u komen eten met een groep van 7 volwassenen en 2 kinderen (5 en 7 jaren oud). Kan dat? We willen graag vooraf een bevestiging ontvangen. Met vriendelijke groet / GH.
27 september , 2005 om 13:43 pm

Ed

Het is alweer een tijdje geleden dat wij, mijn eega en ik, Da Vinci in Maasbracht bezochten. Het was een doordeweekse dag eind april en het aspergeseizoen begon zich heel langzaam te manifesteren. Afgezien van het hoge niveau van wat aan culinaire zaken op tafel kwam, o.a. asperges, was ik heel erg te spreken over de sfeer in dit restaurant. Gelukkig was het die avond niet druk en Margo en Petro hadden alle tijd voor de aanwezige gasten. Tussen de gangen door heel gezellig en informeel met Margo van gedachten gewisseld. Toen Petro in de gaten kreeg dat ik enige wijnkennis bezat, was ook hij geregeld bij ons tafeltje te vinden en er bloeide een geanimeerde discussie op over wijn in het algemeen. Vanzelfsprekend heb ik Petro de wijnen laten verzorgen bij ons diner. De combinatie van deze leuke en amusante intermezzo's en de vijf fantastische gerechten heeft ons een onvergetelijke avond bezorgd ! Ed
28 februari , 2006 om 15:18 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl