DSC09382
DSC09382

Hotel Restaurant Belvédère in Schoonhoven

Op 13 augustus 2005 in Krimpenerwaard.

Het eerste jaar van de middelbare school van Maurits was zomaar pardoes afgelopen. De boeken moesten worden ingeleverd en dat is dan dat. Over enkele weken komt dan het eindrapport, waarna de vakantie officieel begint. Alle boeken bij elkaar wegen zo rond de 25 kilo, dus natuurlijk reed ik hem even. En daarna hadden we trek. Ik stelde Joia in Oudewater voor, maar Maurits vond het prettiger om aan het water te lunchen. Ook goed, dan Belvédère dus. Ik vroeg hem nog even, omdat die vraag opeens verscheen onder mijn recensie van De Fuik, of hij niet liever naar een speeltuin wilde, maar hij keek me aan of ik volslagen gek geworden was....
Met gezwinde spoed reden we erheen, parkeerden op dat enge parkeerplaatjes zo pal aan het water (erg lastig als je hoogtevrees hebt) en stommelden de oude stenen trap op naar het terras. De ronde, niet gedekte tafeltjes, trokken ons niet, we gingen op de laatste, gedekte, tafel heerlijk in de schaduw van de oude bomen zitten.
Een Fanta voor Maurits, een witte wijn - nog steeds Luberon - voor mij. En een karafje water. Brood zat in de oven, zo vertelde de vriendelijke mevrouw ons en de kaarten zou ze zo brengen.
De lunchkaart krijg je dan. Met de Van Dobbekroketten, uitsmijters en sateetjes. En het lunchmenu, wat op het kaartje 15.00 kost, maar in werkelijkheid 25.00. We waren nog even aan het kijken, toen het lunchmenu aan de belendende tafel werd uitgelegd en eigenlijk trok ons dat wel. Het gebeurt tenslotte niet iedere dag dat je oudste zoon zijn eerste middelbare schooljaar afsluit met naar ik hoop een goed resultaat.
Brood kwam, boter erbij en nog een karafje water, want dorstig waren we wel. Het is overigens heerlijk toeven op dat geheel overschaduwde terras, waar de bootjes en boten af en aan varen.
Het eerste gerecht, zalmbonbon genaamd, verscheen. Maar liefst drie flinke rollen gerookte zalm gevuld met iets van salade/kool met een zuurtje en een lichte vinaigrette kregen we voorgeschoteld. De zalm was niet van topkwaliteit, maar dat verwacht ik hier ook niet, dus we vonden het aardig lekker. Wel een beetje erg veel.... Erbij nog een onparlementair grote pluk friséesalade, die we ook gewoon opaten.
Na een flinke pauze, die we helemaal niet erg vonden, we hebben heerlijk gebabbeld en mensen gekeken, verscheen het hoofdgerecht. Duo van ossenhaas. Een tournedosachtig stukje ossenhaas met twee gegrilde stukjes van het een of het ander. Maurits was erg tevreden, alhoewel het vlees het natuurlijk niet haalde bij dat prachtige hoofdgerecht bij De Fuik van afgelopen zondag, wat mij betreft had het allemaal wat bloederiger mogen zijn. Erbij homemade-frieten met mayonaise en een bakje salade, waarin erg veel zongedroogde tomaten zaten (en ook rode uien en olijfjes). Niet onaardig verder, alhoewel ik zongedroogde tomaten taai en helemaal niet lekker vind, die bleven dus ook liggen.
Ook de rode huiswijn is hier uit het Luberongebied en ook die is heel gewoon niet onaardig.
Het toetje zou profiterolles zijn en dat klopte ook. Maar liefst drie profiterollen vonden we met flink wat chocoladesaus bedruppeld en ernaast nog wat toeven slagroom. En uiteraard het obligate amandelschaafsel, waar ik zonder zou kunnen. Het duurde even voor we ons door het dessert heen hadden gewerkt. De bordjes gingen niet geheel leeg....
We sloten af met een espresso voor mij en een thee voor Maurits - met zo'n leuk standaardje erbij, zodat hij zijn eigen smaakje kon kiezen. De bonbons en andere zoetigheden hebben we niet meer aangeraakt.

Behoorlijk voldaan verlieten we eigenlijk maar net op tijd om Ole op te halen dit erg prettige terras.

0 gedachtes over "Hotel Restaurant Belvédère in Schoonhoven"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl