DSC09382
DSC09382

A Passage to India in Utrecht

Op 4 januari 2006 in Utrecht.

Na een middagje in een van de desolate Jaarbeurs hallen te hebben doorgebracht met het kijken naar een matige voorstelling van Holiday on Ice (mooie kleding, vreemde choreografie en veel valpartijen) moest er gegeten worden.
Ik stelde Gouda voor, maar dat werd afgewezen om redenen die ik nog steeds niet begrijp, dus werd het Utrecht. Niet de Oude Gracht riep ik nog, maar ook dat vond geen weerklank. Van alles en nog wat was helemaal volzet, dus na een hoop geklauter over die enge trappetjes waren we alle vier blij dat er een tafeltje vrij was. Bij de Passage to India, een Indiaas restaurant. Echtgenoot wist natuurlijk dat ik, als we dan toch Indiaas eten, naar de Zadelstraat was gelopen, maar goed, een kniesoor. We zaten in ieder geval warm, want koud was het wel !

Biertjes en frisdrankjes en pappadums. En de kaart. Om te voorkomen dat we weer een uur bezig zouden zijn met vertellen wat welk gerecht zou kunnen betekenen, stelde ik voor dat we menuutjes namen. Tot mijn verrassing wilde Maurits vlees, dus wij namen samen het vismenu, de Badhshah. Ole en echtgenoot het vleesmenu, de Durbar-E-Khas. Er is ook nog een vegetarisch menu overigens. De kaart is verder gerangschikt of vleessoort of vegetarisch of vis, behoorlijk duidelijk allemaal en redelijk betaalbaar ook nog eens.

Menu's beginnen hier met soep. Echtgenoot en Ole mochten kiezen, wij niet. Ole koos de tomatensoep, die Maurits en ik ook kregen, echtgenoot de hete madrassoep.
Na een flinke tijd kwam de soep en die was in-1-woord geweldig ! Wat een soepje zeg! Vers ? althans de tomatenstukjes kon ik nog zien, maar het kunnen ook heel best gepelde tomaten geweest zijn, geen punt wat mij betreft in de winter -, heet maar niet te heet en heel gewoon ontzettend lekker. Daar had ik nog wel een liter van kunnen eten. Ook de jongens vonden hem erg lekker. Echtgenoot was zeer te spreken over zijn wel erg gekruide madrassoepje, dus het begin was uitstekend.
Voor de vleeseters kwamen er toen hotwings, die minder hot waren dan verwacht. Gewoon tandoori-tv-kluifjes eigenlijk en Maurits en ik kregen een erg lekker bordje met flink wat stukken op tandoori wijze gekruide vis. Het leek me zalmforel. Maar erg lekker. En licht.
Waarna de tafel werd volgezet met schaaltjes, schoteltjes en mandjes, waarin we vlees (kip, lam en geit), vis (zalm, garnaal en een witvis), brood (naan), salade (ijsberg helaas met rommeltjes), rijst (gebakken ! Basmati), auberginepuree, uipuree en zo nog wat bijgerechtjes.
Nu was het allemaal zo lekker dat alles, op de salade na, want ijsbergsla eten we niet meer, schoon op is gegaan. En dat is toch wel een compliment te noemen.

Ook een toetje hoorde nog bij het menu: vanille-ijs met mangosaus en zelfs dat was lekker. Niet van dat vieze te lang bewaarde ijs met harde stukjes, maar goed vanille-ijs met zwarte stipjes en een erg lekkere, niet te zoete, mangosaus.

Boven verwachting wat mij betrof allemaal, het is meestal allemaal wel aardig daar aan de Oude Gracht, maar je wordt toch vaak een beetje 'afgewerkt'. Hier dus niet.

1 gedachtes over "A Passage to India in Utrecht"

Hendriks

Willen zaterdag 01-10 a.s.om ca 18.00 uur bij u komen eten met een groep van 7 volwassenen en 2 kinderen (5 en 7 jaren oud). Kan dat? We willen graag vooraf een bevestiging ontvangen. Met vriendelijke groet / GH.
27 september , 2005 om 13:43 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl