DSC09382
DSC09382

't Vliegershuys in Zwolle

Op 25 januari 2006 in Overijssel.

gemaakt op 04-AUG-01


Op 4 augustus heb ik met een smulwebkennis hier de lunch gebruikt. Jammer genoeg was vanwege het weer (vond het personeel, wij niet !) het terras gesloten, heel jammer, want dat ligt er prachtig bij onder oude bomen, midden in het centrum, maar een oase van rust. De brasserie ligt overigens in de buurt van De Librije, wat wegens zomervakantie gesloten was.
Wij hebben dus binnen geluncht. Het is een oud pand met prachtige authentieke details, hoge plafonds met ornamenten, orginele luiken voor de ramen. Jammer is dat de eetzaal nogal verwaarloosd is (afbladderende verf, openliggende electriciteitsdraden). Er is ook een herenkamer, voor groepen dus, die er wel goed onderhouden uitziet.

Wij hebben het volgende gegeten:

mijn tafelgenote had als voorgerecht een salade met gerookte kip en een lauwwarme mosterddressing en kreeg als oordeel (de salade dus) lekker !
Ik had als voorgerecht de gebakken mul in een rode wijnsaus met een aardappel/basilicumpuree. Op zich heel lekker, maar nogal aan de zoute kant (ik kook zelf nogal hartig, dus als ik iets zout vind, dan is het ook zout).

Hierbij dronken we een Cabernet d'Anjou 2000, een vergissing van mijn kant. In mijn enthousiasme dacht ik, ach laat ik de rosé huiswijn eens nemen, wel handig voor een keer....hij was niet slecht, maar zoetig en niet geheel onze smaak.

Als hoofdgerecht had mijn tafelgenote de 'duivelse' sesamkip met zomergroenten en een saus met koriander. Oordeel: aan de hete kant, waardoor een aantal smaken wegvielen, waaronder de koriander. We hebben nog wel even gelachen vanwege alle hete en explosieve kippen op smulweb ).
Ik had de in ganzenvet gegaarde lamsbout met een provencaalse tomatensaus. Werkelijk om te zuigen ! en de saus was ook prima, heerlijke verse tomaten en een mooie volle smaak. Prima van smaak allemaal.

Als dessert hadden we beiden de parfait Irlandaise, een lekker ijsje ), het geestige was dat de whisky-smaak per hap verschilde.

Hierna beiden nog een kop koffie (capuccino en espresso) en we hebben hiervoor 157,-- betaald. Op een enkele aantekening na dus een behoorlijk adres.

Omdat het hier een brasserie betreft en geen toprestaurant zal ik niet zeuren over de bediening, die in ons geval wat onervaren, maar zeer welwillend was.

 

0 gedachtes over "'t Vliegershuys in Zwolle"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl