DSC09382
DSC09382

Brancatelli in Rotterdam

Op 25 januari 2006 in Rotterdam.

gemaakt op 27-NOV-01


Ik heb even nagedacht of ik wel een recensie zou neerzetten omdat ik er deze keer laat op de avond twee voorgerechten heb gegeten en verder niets. Maar omdat ik er al herhaalde malen ben geweest en toch vind dat ik de keuken en ambiance behoorlijk kan beoordelen, doe ik het toch maar, als is het maar omdat een recensie schrijven zo lekker ontspannend werkt.

Goed.
Afgelopen zondag, dat was dus eh 25 november 2001, na een start in café De Klapdeur aan de Vlietlaan (nylongordijnen en dikke tafelkleden op de tafels, maar een prima kastelein en leuk voetbalpubliek) en een bezoek aan De Kuip, voor de uiterst saaie wedstrijd Feijenoord-Willem II (ik ben absoluut geen voetballiefhebber overigens, maar werd meegesleept door een vriendin), waarna we moesten bijkomen in Café Rotterdam met een zeer behoorlijk bittergarnituur, waar de gefrituurde inktvisringen behoorlijk waren. Niet zo taai als je ze wel eens tegenkomt, weet je wel, dan neem je een hap en het beslagje is leeg....gingen wij richting Boompjes.
Nog niet naar Brancatelli, want we hadden het jazz-cafe Bird nog op het lijstje staan, waar deze avond de eigenaar, Wim Koopmans, (ik kende hem niet, nu wel), zou zingen. Het was leuk, lekker bandje, lekkere muziek, elegant gedanst, maar ja,dan krijg je trek uiteindelijk.
Brancatelli kijkt gelukkig zo nauw niet, zit er pal naast, dus rondom half 11 gingen we informeren of er nog iets mogelijk was. Dat was zo.
Inmiddels waren we met 4 personen. De twee andere dames namen alleen een voorgerecht, de een nam de carpaccio classico, die overigens bij de enige heer in het gezelschap terechtkwam, maar die was goed, de ene dame kreeg iets met parmaham, ik ben vergeten wat precies, maar ze vond het lekker. De andere dame nam de foie gras met appels en balsamico, die hadden wij er samen overigens wel eens eerder gegeten en die was goddelijk. Nu ook zei ze...In De Lekker hebben ze het over ganzenlever met artisjokkenbalsamico.., die heeft Brancatelli niet, die met appels inmiddels ook niet meer, staat niet meer op de kaart, maar waar De Lekker nu weer die artisjokkenbalsamico vandaan haalt.... Maar goed, ik had vooraf een zelf verzonnen (door mij) brouwsel van tonijncarpaccio met ansjovis, kaviaar en nog wat, het heet officieel aldaar: Fegato Grasso Alle Mele e Balsamico, die was uitstekend !(vet ?)
Hierbij dronken we, geen idee meer hoe die fles er is gekomen..., Rosato Bolgheri, Michele Satta 2000, wat vlakkerig en het was er veel te koud voor !
Toen had de man het hoofdgerecht moeten krijgen, iets met zeeduivel, maar hij kreeg de foie gras met de appeltjes. Niet voor een kleintje vervaard heeft hij dat heerlijk opgegeten.
Ik had de foie gras besteld, kreeg hem ook en vond hem minder lekker dan de keren ervoor. Hij was minder knapperig en (als ik eerlijk ben) aan de vette kant...jammer. Nog steeds lekker overigens, maar hij kan beter.
Die zeeduivel hebben we overigens nooit gezien, maar ja, het was laat en we waren ook al blij dat we nog terecht konden.
Na een kopje koffie met een grappa (alleen voor mij, want ik werd gereden) en wat bonbonnetjes gingen we de auto zoeken.

De ambiance is nog steeds spiegelig met al dat glaswerk wat alleen maar kan omvallen eigenlijk, maar het zijn vriendelijke mensen die lol in hun werk hebben en de keuken vind ik er eigenlijk gewoon goed. De wijnkaart vind ik wat beperkt, alleen Italiaans en die zijn toch vaak net iets te licht.
Maar ik zal er ongetwijfeld nog regelmatig komen.
 

 

Update: Brancatelli bestaat al enige jaren niet meer. Pino is een B&B in Toscane begonnen en beoefent er ook zijn grote hobby: wijnmaken.

0 gedachtes over "Brancatelli in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl