DSC09382
DSC09382

De Hamert in Wellerlooi

Op 25 januari 2006 in één ster, Limburg.

gemaakt op 22-SEP-01

Op vrijdag 21 september 2001 heb ik hier gedineerd met een groep van 20 personen.

In de ochtend werden we ontvangen in het Limburgs Museum (niet onaardig, geeft wel een leuk beeld van de geschiedenis in de omgeving van Venlo weer) en na een korte rondleiding werd ons hier een lunch aangeboden.
Hierna hebben we een bezoek gebracht aan de Ambachtelijke graanboerderij De IJsvogel in de Arcense Watermolen, waar men behalve een aantal likeurtjes ook korenwijn en oude jenever stookt van een prima kwaliteit.
Voordat we naar de Hostellerie reden hebben we nog een bezoek gebracht aan het bezoekerscafé van de Hertog Jan Bierbrouwerij, waar we behalve op bier (leuke bieren !) verrast werden door twee jachthoornblaasclubs, die ook iets speelden. Een prachtig geluid, vooral buiten !

Toen dus naar de Hostellerie.
Het ligt mooi aan de Maas, maar het gebouw van buiten vind ik persoonlijk niet mooi. Het is vrij ruim, maar omdat er een aantal malen een stuk is aangebouwd toont het nogal chaotisch en nieuwig...
De hotelkamers zijn zonder meer goed, ruim, licht, voldoende ruimte om de kleding weg te hangen, een goede badkamer, maar...geen minibar !

Het diner.
Het menu was van tevoren bepaald, ook de wijn was er door iemand anders bij gekozen, dus ik kan alleen iets schrijven over datgene wat wij gegeten en gedronken hebben, zelfs over de prijzen weet ik helemaal niets. Ik ben vergeten nog even in de menukaart en de wijnkaart te loeren.

We begonnen met een amuse, een terrine van bospaddestoelen met truffel, lekker, maar te koud. Gelukkig waren er nog wat over en na een minuut of 10 was de smaak, vanwege de hogere temperatuur een stuk beter, dus toen vond ik de amuse lekker. We kregen dit overigens in de bar bij een huisaperitief, iets met passoa en champagne (wel aardig, maar ik ben niet zo dol op dat soort drankjes).
Het voorgerecht was een salade van jonge eend met een sinaasappeldressing. Niets mis mee, goed klaargemaakt, mooi op het bord gelegd, en een aardige dressing.
Hierbij dronken we een Pinot Blanc 1999, Gustave Lorentz - Bergheim.
Hierna kregen we een krachtige bouillon van kreeft, die ik erg lekker vond, inderdaad een mooie volle krachtige bouillon met lekkere stukjes kreeft (echt stukjes en niet van de enge flintertjes, wat van alles kan zijn).
Toen kwam de ragout van parelhoen met morieljesaus, waarbij ook de Pinot Blanc werd geschonken. Ook zeker wel lekker, ware het niet dat ik de saus te zwaar vond voor de delicate smaak van parelhoen en dat toevallig mijn parelhoenstukjes te droog waren...
Het hoofdgerecht was 'Livar' op zijn lekkerst. Livar heb ik me laten vertellen is varkensvlees van een in de omgeving van Wellerlooi wonende varkensboer, die zijn varkens dusdanig voedt dat ze minder waterig worden dan de varkens die elders gehouden worden. Dat klopte wel, het was een lekker varkentje. Het garnituur waren geglaceerde uitjes, een aardappeltaartje met een doorsnee van een cm of 3 en een boterachtig sausje. Behoorlijk smakelijk.
Hierbij dronken we een Domaine de Gournier 1999, Vin du Pays des Cévennes. Ik kende deze wijn niet en ik hoef hem ook niet te kennen, nogal stroef en hard en tegelijkertijd aan de lichte kant....
Hierna het dessert, een creatie van blauwe bessen uit de Peel met daarbij een Chateau de la Verdaugie 1996, A.C. Monbazillac. Best lekker, een taartje, een mousje en wat bessen.
En toen de Moka en friandises, en de friandises waren behoorlijk lekker ! Hierbij nog een eau de vie de framboise en dat was het.

Samenvattend: alles was lekker, alles was waarschijnlijk goed, maar het was niet verrassend, niet creatief, niet vernieuwend. Het kwam nogal suffig op me over als ik eerlijk ben.
Ik ga nog weleens terug, want ik zag het programma voor de herfst liggen met wijnproeverijen, speciale avonden en ergens na de Kerst een restjesavond, en dat klonk allemaal behoorlijk geestig. Ik beloof niet dat ik dit jaar nog terug ga, want ik heb ook nog andere wensen wat betreft restaurants die ik wil bezoeken, maar ik wil me zeker een keer verdiepen in de menukaart en in de wijnkaart.

Ik heb geen flauw idee wat het kostte. Ik weet wel dat de hotelkamer 325,-- per nacht was inclusief ontbijt.
Ik schat dat het diner op ca 200,-- per persoon is uitgekomen.
De bediening was overigens uiterst attent en wat me zeer intrigeerde was dat ik hen nooit zag, maar dat zij altijd precies wisten waar ik was, bv toen we gingen ontbijten heb ik niemand gezien, maar binnen een tel was er koffie en een eitje !

De inrichting is niet onaardig, redelijk comfortabele stoelen, voldoende ruimte rondom de tafels en de zaal waarin wij zaten was prettig ruim. Her en der in de verschillende zalen, bars, bij de receptie en in de hal en bij de trappen staan allemaal dingetjes die iets met asperges te maken hebben, ook dat was wel geestig.
email: hamert@alliance.nl
internet: www.hamert.nl

10 gedachtes over "De Hamert in Wellerlooi"

bert

Wat een heerlijke lunch. Je hebt het mooi beschreven.
14 januari , 2011 om 17:07 pm

MikkieMuis

Hoe kon ik dit nou niet kennen! Staat intussen bovenaan de lijst.
14 januari , 2011 om 23:51 pm

John Golsteijn

Bij toeval ontdekt dus! En zoals blijkt prima, getuige je verslag en foto's.En zoals je zegt de vriendelijkheid van de Belgen is altijd weer bijzonder aangenaam. En de tentoonstelling lijkt me heel bijzonder. Gr. John.
16 januari , 2011 om 19:56 pm

ad

Jammer dat Het Gebaar niet door kon gaan, die staat bij mij ook nog op mijn lijstje maar aanleiding van de recensies van Myriam. Toch lekker geslaagd, royale porties zo te zien, groetjes Ad
17 januari , 2011 om 15:01 pm

Carla

Zeker uitstekend geslaagd en Het Gebaar is natuurlijk allang gereserveerd. Maar zo zie je maar hoe leuk het is ergens gewoon tegen aan te lopen.
17 januari , 2011 om 18:30 pm

Hannie

Bedankt voor beide tips! Misschien lukt het me nog voor 27 maart.
17 januari , 2011 om 22:42 pm

Carla

Ik hoop het voor je Hannie, de tentoonstelling is zeer de moeite waard vond ik. Ik kan trouwens bij jou niet reageren, heel jammer.
20 januari , 2011 om 21:59 pm

Carla

Ha, dat is fijn te lezen, ik was zo benieuwd!
7 april , 2011 om 18:41 pm

Marianne Mxf6ller

Hallo, ich bin auf der Suche nach einem Hotel-Cafe Restaurant "Robijns" Hamert. Mein Opa war 1937 dort im Mxe4rz bis Mai und hat dort liebevollen Unterschlupf vor den Nazis gefunden. Ich habe noch ein paar Postkarten von dem Hotel, wxfcrde gerne wissen, ob es dieses Hotel noch gibt. Vielleicht kxf6nnen Sie mir helfen. Mit freundlichem Gruxdf Marianne Mxf6ller in Engelskirchen (bei Kxf6ln)
11 juli , 2011 om 20:33 pm

Peter Janssen

http://arcenseansichten.blogspot.nl/2011/10/cafe-restaurant-robijns-omstreeks-1930.html Wenn Sie Postkarten von diemem Hotel haben, dan wäre ich sehr interessiert!
29 december , 2017 om 02:52 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl