DSC09382
DSC09382

Eetcafé 't Centrum in Bergambacht

Op 25 januari 2006 in Krimpenerwaard.

gemaakt op 04-OCT-01


Omdat ik hier zeer regelmatig eet, afgelopen zomer zelfs heel erg vaak, vind ik het wel eens tijd worden om er een recensie van te plaatsen....

Het Eetcafé ligt midden in het centrum van Bergambacht. Bergambacht vervult een regiofunctie in de Krimpenerwaard en is zeer voorzien van middenstand. Alle mogelijke winkels zijn er op een relatief klein oppervlak te vinden, zo ook 5 restaurants, waarvan dit Eetcafé er een is.

Het Eetcafé bestaat eigenlijk uit 2 delen, een cafégedeelte voorin en achterin een eetgedeelte, met nog een aangebouwde serre. Omdat sinds enkele jaren de nadruk steeds meer is komen te liggen op het eetaspect kun je nu ook in het cafegedeelte eten. Dit vind ik overigens het prettigste deel, het is er wat ruimer en, zeker als je er alleen eet, is er nogal wat aanspraak; ook met anderen eet ik liever hier. Achterin vind ik het allemaal nogal op elkaar gezet en het zijn hoogst irritante stoelen, die bepaald niet lekker zitten. Maar dit terzijde, het valt ook wel mee, maar ik zit graag prettig als ik eet.

De inrichting is donkerig met veel filmposters en de muziek is aan de harde kant, maar ach, het is tenslotte een eetcafé. Het terras is zomers overigens heerlijk om te eten, ruim genoeg en tot laat in de avond lekker warm.

De kaart.
Er is een halfjaarlijks wisselende vaste kaart en een eens per maand wisselende specialiteitenkaart. De wijnkaart is beperkt, maar elke maand is er een nieuwe maandwijn en die is over het algemeen zeer aangenaam.

Van de voorgerechten heb ik de afgelopen periode in ieder geval de volgende gegeten:
- carpaccio van ossenhaas met parmezaan en een tomatendressing: lekker, gelukkig niet van bevroren vlees en de tomatendressing past er prima bij.
- spicy chicken wings met een koude tomatensaus:
verrassend lekker, alleen hou ik niet van kluiven, maar ik had het wel zelf besteld.
- gebakken garnaaltjes Oriental, met taugé en ketjapsaus: helemaal niet onaardig, maar ik bestel het niet nog eens.
- half dozijn wijngaardslakken gegratineerd met boter, kaas en kruiden: veel te zwaar dus ook niet voor herhaling vatbaar.
- diverse paddestoelen met penne, pomodori en een basilicumdressing: ongelofelijk lekker dus toch wel een aantal malen gegeten.

Er zijn ook nog wat soepen te verkrijgen, waarvan in ieder geval de romige mosterdsoep lekker schijnt te zijn, volgens een van de tafelgenoten eens, ik weet het niet, ik hou niet van soep.

De hoofdgerechten:
- gebakken doradefilet op gekruide pomodori tomaten: gewoon lekker, de filet was goed gebakken.
- wijtingfilet met een kruidenjasje en een saus van fijne mosterd: een heerlijk sausje en de wijting smaakt zoals wijting smaakt.
- tournedos 't Centrum met gebakken lekkernijen: die lekkernijen zijn uien, tomaten en nog wat dingen, beetje Van der Valk achtig vond ik dat.
- lamsrug op een bedje van grove ratatouille en een rozemarijnsaus: bijzonder lekker deze combinatie.
- kalfsbiefstukjes met een saus van gerookte knoflook: ook bijzonder lekker en een verrassend goede combinatie.
- strudel gevuld met groente en paddestoelen en een saus van geitenkaas: ook helemaal niet onaardig.
Buiten de kaart om bestel ik er nog weleens een tournedos met een roquefortsaus, gewoon omdat ik dat erg lekker vind en die is altijd prima in orde.

De desserts:
- kaasplateau van de Krimpenerwaard: hier zouden ze veel meer van kunnen maken, er zwerven wat soorten Stolwijkse en Goudse kaas rond, maar het is allemaal nogal beperkt.
- brownietaart met vanille ijs en karamelsaus: beslist wel lekker
en meer desserts heb ik niet geprobeerd, want ik prefereer kaas !

Er is ook nog een kindermenu: Kipfilet of schnitzel met frites enzo, heel gewoontjes, 11,--.

De prijzen van de voorgerechten varieren tussen de 13,50 (garnalencocktail) en 19,50 (gerookte paling en zalm met toast); mijn voorgerechtjes, zie ik nu, waren allemaal 13,50 of 14,50.
De prijzen van de hoofdgerechten liggen tussen de 29,50 (wijtingfilet) en 42,50 (T-bonesteak, geserveerd met kruidenboter). De lamsrug kost 34,50.

De prijs van de wijn weet ik eigenlijk niet, er staat me iets bij dat die per fles rond de 35,-- kost.

Kortom, een heel aardig, enigszins lawaaierig eetcafe, waar je zeer redelijk kunt eten tegen niet al te onwijze prijzen. Vooral in de zomer vind ik het een aanradertje vanwege het terras.
Wel altijd reserveren want het is er werkelijk bomvol !

 

Update: 't Centrum bloeit nog steeds en zit nog steeds vrijwel elke avond vol. De kaart is lichtjes aangepast gedurende de tijd en het is er nog steeds prettig toeven. 
 

0 gedachtes over "Eetcafé 't Centrum in Bergambacht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl