DSC09382
DSC09382

La Truite Dorée in Vers, dep. Lot

Op 25 januari 2006 in Frankrijk.

gemaakt op 31-AUG-00


La Truite Dorée is een hotel, behorend tot de keten Logis de France. Over het algemeen zijn dergelijke restaurants degelijk en goed en in het gidsje van Logis de France worden kwalificaties op basis van schoorsteentjes aangegeven, als er een pannetje (inmiddels zijn meerdere pannetjes de aanduiding) bij staat betekent dit dat er een menu du terroir is, wat over het algemeen inhoud dat in dit menu ingrediënten en gerechten uit de betreffende streek opgenomen zijn.
Wij hebben La Truite Dorée tweemaal bezocht, op 26 juli 2000 voor de lunch en op 3 augustus voor het diner. De lunch hebben wij vanwege de hitte binnen genoten, het diner op het alleraardigste terras.
Bij de lunch hadden de kinderen een kindermenu, en konden uit drie voorgerechten en drie hoofdgerechten kiezen, helaas kozen beiden voor de charcuterie en de steak hachée avec frites, helaas omdat zij dit vrijwel altijd kiezen overigens, zij vonden het bijzonder lekker, als dessert hebben wij het obligate ijsje kunnen omzetten in een crème anglaise, wat zij zo bijzonder lekker vonden, dat ik er nu aan vastzit om dat te gaan ontwikkelen, het recept volgt dus nog wel een keer.
Wij hebben toen als voorgerecht de slakken van het huis genomen beiden en als hoofdgerecht had Constant een stukje konijn met allerlei frutseltjes in een mosterdsaus en ik een zalmfilet, allebei prima in orde, als dessert hadden wij beiden kaas van de regio, erbij uiteraard een Cahors wijn.

Tijdens het diner hebben de kinderen precies hetzelfde gegeten als bij de lunch, overigens wederom naar volle tevredenheid, wij kozen vooraf de terrine de fois gras, erg lekker, behoorlijk stevig (persoonlijk houd ik meer van een wat "kleffere"(pardon voor het woord) terrine, maar deze was lekker, als hoofdgerecht had Constant parelhoen en ik eend, bijzonder smakelijk, uiteraard een kaasplateau en daarna nog een crème brûlée. Wij waren bijzonder tevreden.
Toevallig kwam gisteren (30 augustus) het afschrift van het creditcard gebeuren en de tevredenheid nam toe, voor de lunch waren wij 135,-- kwijt en voor het diner 157,--, met vier personen, aperitief, wijn, drank voor de jongentjes inbegrepen, ongelofelijk goedkoop vind ik.
Wat betreft de accommodatie kan ik nog melden dat het hotel/restaurant midden in het centrum van dit charmante dorpje ligt, nagenoeg aan de oever van de Vers, het riviertje wat drie weken lang onder mijn keuken in onze gehuurde gite heeft doorgestroomd. Ook de kinderen vonden het erg gezellig, zij konden heel plezierig spelen met andere kinderen, Maurits heeft zelfs in het Engels verteld dat hij geen 10 maar 7 jaar was en zij konden ook nog gebruik maken van het zwembad, pas de problème volgens de eigenaresse !

Aanvulling: in augustus 2002 hebben wij hier weer eens gegeten. Er was werkelijk niets veranderd, de tafelkleedjes, het personeel, de glazen alles was nog hetzelfde. De kaart was aangepast, met vergelijkbare, regionale lekkernijen. Wederom goed gegeten met een mooie Cahors erbij. De kinderen hadden hier allebei als voorgerecht de escargots en ze hebben ervan gesmuld.
 

1 gedachtes over "La Truite Dorée in Vers, dep. Lot"

Eurootjes

Meer bezoekers op je site en een aanmeldbonus van €0,25. Meld je gratis aan bij: http://www.tweeps.com/index.php?module=aanmelden&reff=envy
13 augustus , 2005 om 13:57 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl