DSC09382
DSC09382

Medoc in Den Haag

Op 25 januari 2006 in Zuid-Holland.

gemaakt op 30-OCT-01


Vorige week donderdag 27 oktober, hebben Constant en ik hier op uitnodiging van zijn tante van 84 gegeten. Die tante luncht in de zomerperiode, wanneer zij in het land is, regelmatig bij ons en voordat zij terugvliegt naar haar huis op La Palma nodigt zij ons altijd uit om met haar te gaan eten in Den Haag. Voorgaande jaren was dat regelmatig in Flavoor, ergens in de buurt van de Frederik Hendriklaan, maar zij had dit jaar begrepen dat Flavoor ter ziele was (hetgeen niet het geval is), en zij kon zich Medoc nog van vroeger herinneren, dus had ze daar gereserveerd.

Het ligt er geestig op een hoek met een wat bruincafe-achtige uitstraling (het was pikdonker, dus ik weet het niet zeker...).
Het is eigenlijk een puur grillrestaurant, met een open keuken, maar op de een of andere manier vond ik het wel iets meer hebben.

De tante overigens is oud, zij is inmiddels 85 en niet al te goed meer ter been. Dit memoreer ik omdat de jonge bediening daar heel attent op insprong, werkelijk heel vriendelijk.

We hebben er geen aperitief genomen, zoals tante zei: dat hebben we thuis al gedaan ).
De kaart is simpeltjes, er zijn nog 2 menu's op een schoolbord en op een schoolbord ernaast hangen de voorgerechten.
Wij bespraken dat kort, maar wat luidruchtig (tante is ook dovig, maar dat geeft allemaal niets, want het is een werkelijk enig mens) en kwamen uit op gerookte forel (waarvan, zo bleek nog maar 1 portie was en die kreeg tante) en aarzelden wat over de scampi (waar nog 2 porties van waren), maar besloten uiteindelijk de slakken te nemen.
De gerookte forel was erg lekker, aldus tante. Ik vond het een reuzeportie, ik heb werkelijk nog nooit zo'n grote hoeveelheid op een bord gezien. Wij hadden de slakken, die lekker waren. Niet in kruidenboter, maar in een kruidensaus met groente en paddestoelen, weer eens anders, maar behoorlijk smakelijk.
Als hoofdgerecht had Constant zijn eeuwige tournedos, zonder sausje, want er was geen Béarnaise saus en iets anders eet hij niet en tante en ik hadden de in rode wijn gemarineerde ossehaas, zij met een champignon-roomsaus en ik met een roquefortsaus.
Heel gewoon lekker. We hadden hem saillant gevraagd en zo was hij ook, prima in orde, mooi mals vlees en prima van smaak. Mijn saus was wat dunnig, maar een kniesoor...
Garnituur was een gepofte aardappel met bieslooksaus en de groente ben ik vergeten.
Erbij dronken we wat flessen Navarra, ik weet niet meer precies welke, die gewoon in orde was.

Geen dessert meer, want al met al was het behoorlijk wat, andere gasten kregen hun overschot ook keurig mee, wij wilden dat niet..., maar wel koffie.
Tante een gewone koffie, waarbij ze de bonbons erg miste en wij espresso uit een smal glaasje. Leuk idee waarschijnlijk, maar voor mij hoeft het niet. Ik vind koffie uit een glas niet lekker.

In totaal was tante 230,-- kwijt, helemaal niet slecht dus.
 

 

Update: Medoc bestaat al lang niet meer. 

0 gedachtes over "Medoc in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl