DSC09382
DSC09382

Belvédère in Schoonhoven - nog maar eens

Op 29 januari 2006 in Krimpenerwaard.

gemaakt op 08-MAY-02


Hotel-cafe restaurant Belvédère in Schoonhoven. Een begrip..... Het zit er al eeuwen. Het ligt mooi aan de Lek en op zonnige dagen zit het er bomvol, zowel binnen als buiten op het terras, prettig beschaduwd door eikebomen.. Parkeergelegenheid is er ook nog, veel ruimte ook om je fiets neer te zetten, want er zijn veel fietsers die graag even wat drinken of eten bij Belvédère.
Ik kom hier al jaren, voor het eerst overigens toen ik vreselijk ver in verwachting was van Maurits en we op mijn verjaardag (Maurits is 5 dagen erna geboren) daar zijn gaan eten. Toen lagen er nog van die dikke, donkerroodachtige tafelkleden op het gelooid eiken interieur...Mijn grootvader had ook iets dergelijks.
Inmiddels is het interieur enigszins aangepast, het is er wat moderner geworden. Niet modern, maar moderner dus...
Ook met de diverse bridgeclubs eet ik hier regelmatig op avondjes en het is er altijd goed, gewoon goed. Niks mis mee bedoel ik daarme en soms is het zelfs zeer behoorlijk.

Maar goed, vanmiddag was ik hier weer met mijn beide zonen. Ze worden opeens groot. Gisteren bracht ik ze weg naar opa en oma, voor een dagje dierentuin en opeens zag ik dat Maurits op een luttele centimeter na net zo groot is als mijn moeder....
We hadden een uiterst interessante rondleiding gekregen door het Museum voor Knipkunst in Schoonhoven, een leuk museumpje met veel vrijwilligers en druk bezig met het hoofd boven water te houden, de gemeente Schoonhoven vindt dat het ze wonderwel lukt en subsidieert dus niet, net zomin als de provincie Zuid-Holland ;-(

De zonen wilden lunchen en kozen voor Belvédère. Ik vond het prima, ik zit daar wel prettig in de brede rode stoelen met armleuningen, de witte huiswijn bevalt me wel zo midden op de dag en voor de kinderen zijn er Van Dobbenkroketten, die vinden ze lekker.
Eerst wilden we op het terras gaan zitten, het zonnetje scheen en het was prettig weer, maar helaas, er was een irritant windje, dus we gingen naar binnen. Het lunchgedeelte was bezet, dus wij kwamen terecht in het dinergedeelte, wel zo prettig eigenlijk.

De kinderen namen als aperitief een Fanta..., dat werd uiteindelijk een Spaatje met iets van geel erdoor, geen idee, maar ze vonden het goed. Ik een glaasje witte wijn. We kregen erg veel kaarten, Ole vroeg nog aan de dame waarom we zoveel kaarten kregen....3 lunchkaarten, 3 grote kaarten (zoals dat hier heet, ik had daar om gevraagd), 3 maandmenukaarten en 1 wijnkaart....


De zonen namen witte boterhammen met 2 Van Dobbenkroketten, die waren prima. Er werd veel geruild van de bijbehorende rauwkostsalade. Maurits houdt van augurk en uitjes, Ole houdt van tomaat en komkommer...we zaten prettig aan een ronde tafel, de deugd (ik dus) in het midden, ik heb dus veelvuldig de keurig gewassen handen met vorkjes voorbij zien komen.
Een mandje met prettig heel donkerbruin brood en gezouten roomboter werd neergezet en was opvallend snel leeg.

Ik heb gekozen voor de spies van zeewolf met shi-take op een bedje van tagliatelle met een basilicumsaus. Uitstekend vond ik die. De vis was prima, de shi-take lekker als altijd, de tagliatelle was mooi al dente, de saus was mooi van structuur en prima van smaak en als verrassing lag er onder de tagliatelle nog een bedje van voorjaarsgroenten. Lekker dus !

De zonen wilden geen dessert, opmerkelijk ! ik ook niet, wel een espresso en hierna togen we gezellig huiswaarts, 8 minuutjes rijden, prima hoor !

Voor dit geheel (4x frisdrank, 2 glaasjes wijn, 2x kroketten met brood en 1x spies van zeewolf etc.) was ik 44,60 kwijt

1 gedachtes over "Belvédère in Schoonhoven - nog maar eens"

bebertrt

Erg lachen dit zeg!
31 januari , 2006 om 21:27 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl