DSC09382
DSC09382

Chez Clément in Parijs

Op 29 januari 2006 in Frankrijk.

gemaakt op 23-SEP-02


Na een simpele lunch op een hoekje van de Boulevard Raspail en veel gewandel en gemetro langs wat bezienswaardigheden van Parijs, herhaalde malen onderbroken door zonovergoten terrasjes die bezocht moesten worden op mooie plekjes in deze toch wel heel prettige stad, wilden we niet te ver van ons hotel af dineren.
La Coupole ligt 2 deuren verder, maar daar had ik gewoon geen zin in.

Chez Clément had een leuke kaart, er waren oesters, er was vis en er was vlees. Dat vlees hoeft meestal niet, maar nu was Maurits erbij en die kan soms hele erge trek in vlees hebben.

Rondom 20.00 uur liepen wij er binnen en constateerden dat het er wel erg druk was. In het restaurant boven (ook hier: beneden een brasserie-achtig (je weet wel, ronde tafeltjes, ongemakkelijke stoelen, nauwelijks loopruimte, laat staan zitruimte)gedeelte, boven een ietsjes ruimer opgezet restaurantgedeelte.) was nog een hoekje vrij. Twee banken en een tafeltje er tussen, aan de raamzijde van de drukke Boulevard Montparnasse. Climatisée dus geen geluidoverlast. Leuk ingericht verder, allemaal oud hotelzilver vastgeplakt aan lampen, wanden, borden etc. Verder veel licht, geen donkere banken, wel veel te zacht. Jullie weten wel, van die banken waar je veel te diep in wegzakt en gedurende de avond gaat voelen dat je daar niet elegant uit kunt opstaan Op tafel grote aardewerken borden, en een reclamefoldertje. Wat blijkt, van 11 september t/m 24 september kun je in alle vestigingen van Chez Clément (ja zeg, het is een keten, ze hebben 11 vestigingen in Parijs, de twaalfde gaat geopend worden, dat wist ik niet) kun je er Spaanse lekkernijen eten. Dat deden we niet.
Wij gingen voor de oesters natuurlijk en de kreeft. Maurits nam cruditées en een stuk rundvlees, zonder saus, geen friet, maar met rijst, daar had hij trek in en het beviel hem ook allemaal zeer. Hij zat te smullen. Erbij water, vooraf een cola.
Wij namen beiden Le Grand Bleu, een proeverij met 5x 3 oesters, geweldig lekker allemaal. Het is jammer dat ik natuurlijk vergeten ben welke oesters het waren, maar eigenlijk waren ze allemaal geweldig lekker. Aan de zeer zilte kant allemaal, precies zoals ik ze althans graag heb.
Erbij wat flesjes Chardonnay, we konden tenslotte zo het hotel inwandelen.
Na de oesters nam Constant een Tourteau, een krab dus, met mayonaise, ik nam de gegrilde kreeft, die ook al uitstekend was. Ook hier ging de wijn goed bij.
Maurits wilde nog wel een dessert en na enige aandrang vond hij een grand dessert wel op zijn plaats. Dat dessert was prachtig, acht onderdeeltjes had het, een stukje perentaart, een flensje met frambozensorbet, een mousje in een glaasje met aardbeien, een lepeltje chocolademousse en zo nog wat dingetjes, het geheel omringd door aardbeitjes en poedersuiker. De knaap genoot ervan. Wij hadden inmiddels espresso met een eau-de-vie van wilde framboosjes, ook erg lekker.
Toen wij de boulevard op wilden wandelen viel het me op, dat er een bijzonder lange rij mensen stond te wachten op een tafeltje. Eigenlijk was dit de eerste keer dat ik dat zag. Over het algemeen zoekt men als een restaurant vol is, gewoon een ander restaurant en Chez Clément is gewoon wel lekker, maar niet bijzonder. Bij La Coupole overigens stond geen rij, twee deuren verderop, bij een andere brasserie dan weer wel.

Zeer voldaan wandelden we richting hotel. De rekening bedroeg, meen ik, rond de 85 euro, erg goedkoop dus eigenlijk.


 

2 gedachtes over "Chez Clément in Parijs"

Ralf

Hallo, Ik ga binnenkort met mijn vriendin naar parijs. Is dit een aan te bevelen adres? Wat betaal je bij bofinger eigenlijk voor een menu (3 gangen) en een flesje wijn? Alvast bedankt voor Uw reactie. Ralf
24 november , 2009 om 10:45 am

Carla

@ Ralf De laatste keer dat we bij Bofinger (of een andere Flo-variant) aten meen ik dat het menu 34.50 was. De wijn is redelijk betaalbaar, ze beginnen dacht ik al ergens rond de 20 euro. Veel plezier in Parijs. Ik weet niet of jullie ook van Aziatisch eten houden, maar met name in het zuiden van de stad zitten veel Vietnamese en Thaise restaurant, waar je erg lekker kunt eten en die zeer betaalbaar zijn.
24 november , 2009 om 12:51 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl