DSC09382
DSC09382

De Tippe in Hierden

Op 29 januari 2006 in Gelderland.

gemaakt op 31-MAY-02


Hierden..28 mei 2002..
Geen idee waar dat lag, maar ik moest erheen omdat mijn oudste kind op driedaagse schoolreis was naar CJV Kamp Hulshorst in Hierden. Leden van de ouderraad hebben het enorme privilege dat zij, desgewenst, op de bonte avond (de tweede en dus laatste avond van de reis) mogen komen kijken. Alternatief is om alledrie de dagen mee te gaan, maar dat mocht gelukkkig niet van zoonlief !

De moeder van een vriendje wilde graag meerijden, dat mocht. Zij ging nog even pinnen zei ze, want we moesten natuurlijk wel eventjes ergens iets eten. Dat vond ik nu ook ja.
Onderweg stelde ze voor om gezellig bij de Mac te gaan eten. Dat heb ik redelijk beleefd afgewezen.

Aangekomen bij Harderwijk verlieten wij de snelweg en reden door Harderwijk richting Hierden. Mooie omgeving daar, veel bos, veel schoolreiskampjes ook.

Aha, dacht ik, een restaurant ! Maar ook een sauna ? Geparkeerd op een vrij volle parkeerplaats (het was inmiddels rond half 7, wij moesten om half 8 in het kamp zijn), naar binnen gewandeld, waar luidruchtig geborreld werd en gevraagd of we er konden eten. Dat kon alleen als we gebruik zouden maken van de sauna. Geen tijd voor !
Aan de overkant was ook iets.
Er heen gereden en naar binnen gegaan. Vreemd. De entree is via een snackbar en een biljart, daarna komt het zeer nederlands ingerichte "restaurantgedeelte". Niet onprettig hoor, de tafels waren ietsjes aan de lage kant. Maar goed, inmiddels hadden we wat haast, want ook waar het kamp was wisten we nog niet.

Biertje besteld, kaart gevraagd en gekregen, besteld en gegeten.
De moeder van het vriendje had een peppersteak, ik had een tournedos. De peppersteak was doorbakken, mijn tournedos was perfect ! Gewoon een mooie, goeie tournedos. Op een bedje van fettucine, gestoomde groentetjes erbij, een sausje met roquefort, dik tevreden was ik dus.
In aparte schaaltjes nog wat blokjes gebakken aardappel, ook al gewoon goed en een onbestemde salade met van die heerlijke kwarten hardgekookt ei.
Was dat even prettig !

De weg gevraagd naar het kamp, betaald en toen al bedacht dat dit restaurantje een recensie op Smulweb waard is.

Ik zal jullie niet vervelen met de ellende die hierna is ontstaan met het vinden van het kamp, het parkeren, het erheen wandelen (daglicht), het terugwandelen (in het pikkedonker, midden in de nacht). Mijn kind vond het (stiekempjes) leuk om zijn moeder weer te zien en zijn moeder vond het heerlijk om hem weer even aan te raken !

Voor 4 biertjes, de peppersteak en de tournedos waren we 40.05 kwijt.
 

7 gedachtes over "De Tippe in Hierden"

P.Pietje

Dat is nog al wat 40.05 euries = meer dan 88 Guldentjes daar moeten enkle gezinnen een maand van op leven
8 januari , 2009 om 15:57 pm

P.Pietje

de peppersteak en de tournedos zullen wel een kilo zijn geweest en dat bier HJ
8 januari , 2009 om 15:59 pm

P.Pietje

Goud bestek gek
8 januari , 2009 om 16:00 pm

P.Pietje

webmaster zet er even een filter op tegen die woorden gek enzo en mail filter ofzo, het is maar een tipje
8 januari , 2009 om 16:01 pm

P.Pietje

redelijke strake website
8 januari , 2009 om 16:02 pm

De Tippe in Hierden

De Tippe in Hierden oplichters
14 januari , 2009 om 09:12 am

Jan

Jammer alleen dat de ganzen die al die lever hebben moeten produceren een vreselijk leven achter de rug hadden!
9 december , 2009 om 16:16 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl