DSC09382
DSC09382

Het Hol in Rotterdam -1e bezoek (bestaat niet meer

Op 29 januari 2006 in Rotterdam.

gemaakt op 25-APR-02


Gisteren naar Rotterdam geweest om nog wat te winkelen met mijn vriendin Chris. Na onze rondgang over de Karel Doormanstraat waar we prima geslaagd zijn voor wat zomeroutfits, gingen we richting Resta Rustica Het Hol. Chris was er al twee keer eerder geweest en ze was er zeer over te spreken.
De plek aan de Mariniersweg is qua parkeren niet handig, ze hebben dan ook valetparking. Overdag overigens kun je ruim parkeren in de omgeving, op dinsdag niet, dan is de centrummarkt van Rotterdam er en dan kun je dus niet parkeren. Goed, het restaurant ! Groot is het er, prettig ingericht, modern, rustiek met leuke Mediterrane details (Spaanse tegeltjes etc.) Bij de entree stap je een soort koffiecorner binnen en daar is ook de lange bar, als je wat doorloopt kom je in het restaurantgedeelte, wat is opgesplitst in een ongedekt deel, meer bedoeld voor de lunch en een gedekt deel, voor het diner dus. Er is een vide waar je ook kunt dineren, prettig afgewerkt met Spaans balkonachtige dingetjes. Ik kan me voorstellen dat het niet onprettig zit. Geen idee hoe het overigens met de akoestiek is als het er helemaal vol zit. De ruimte is hoog....Het was vroeger overigens een gigantische meubelzaak..Ik vind de oplossingen die ze gevonden hebben leuk. De open keuken is ook prettig, althans ik vind het leuk om de koks bezig te zien.

Wij namen een aperitief. Een San Miguelbiertje en een witte wijn. De witte huiswijn was het, een Sauvignon, die ik te zoet vond. Het bleek de meest droge te zijn bij de lunch zijn we overgeschakeld op een rosé, ook om alvast in vakantiestemming te komen...
Het personeel is er prettig, jong, attent en vriendelijk. Er waren niet veel gasten, dat schijnt regelmatig heel anders te zijn, dus heb ik de kok gevraagd of ik eens in de keuken mocht kijken. Dat mocht. Ik kreeg de grandtour, het hele kookgebeuren, afwas, opslag en koelgebeuren mocht ik bekijken en we hadden een heel prettig gesprek over de ingredienten, de manier van voorbereiden, de regelgeving in Nederland en nog wat over bevriende koks (Cees Helder en Alex Klein). Kortom, heel genoeglijk vond ik dat !

Over tot de lunch nu. Chris is tijdens de lunch een kleine eter en besloot tot 2 voorgerechten, eentje (tapas) van de lunchkaart en het andere voorgerecht was de Jamon Iberico "Altasierra" amb pan torrat (gedroogde ham dus met geroosterd brood en tomaat). Ik koos voor de Fruits de Mer, nadat ik voorafgaand aan de eigenaar had uitgelegd dat ik een luie eter ben en dus geen zin had in aliekruiken etc. Hij is ook een luie eter en dus waren de Fruits de Mer prima, een halve kreeft, 2 coquilles, gamba's en wat gemarineerde mosselen. Alles smaakte goed, de mosselen hadden wat mij betreft iets meer smaak mogen hebben. De ham van Chris, waarvan ik later een hapje nam, is overheerlijk !
De kok had de tour blijkbaar ook gezellig gevonden, wij werden verrast met een terrine van eendenlever en eendenbout met Royal Gala appel en abrikozendressing op een briochebroodje. Geweldig lekker ! De terrine was uitmuntend, precies zoals ik hem graag zie, de combinatie met de appel en abrikozendressing perfect en het briochebroodje heerlijk zoet. Perfect dus !
Wij dronken bij de maaltijd overigens een rosé, een Navarra, iets te licht van kleur naar mijn smaak, maar hij smaakte verrassend vol, ook al prettig dus en een flesje Spaans water (Solan de Cabras).
Als hoofdgerecht had Chris dus de ham, ik had de Coquilles Rustica (gebakken coquilles met tagliatelle, asperges en een vanille-kardemomsaus). Perfect dus. De coquilles waren uitstekend, de aspergekopjes (groen en wit) ook uitstekend, de tagliatelle precies goed en de saus was heerlijk. Mooi romig en goed van structuur. Wederom genieten dus !

Geen dessert natuurlijk, na al deze heerlijkheden, maar wel wat kopjes prima espresso, waarbij wat chocolate browniepuntjes werden geserveerd. Ook al goed !

Kortom, een heel prettig restaurant, een goeie kok, ik was zeer te spreken over de maaltijd en erg vriendelijk personeel.

Wij waren kwijt voor dit geheel 99,30 wat mij althans zeer meeviel.


Aanvulling: ik plaatste nog een recensie van dit restaurant, voor de volledigheid verwijs ik daar naar, de indruk was toen anders.
 

0 gedachtes over "Het Hol in Rotterdam -1e bezoek (bestaat niet meer"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl