DSC09382
DSC09382

Het Hol in Rotterdam -2e en laatste bezoek

Op 29 januari 2006 in Rotterdam.

gemaakt op 31-MAY-02


Wederom bij Het Hol, dat was de vorige keer tenslotte goed bevallen.
De naam Het Hol is afkomstig van de show van Paul de Leeuw, het Hol van De Leeuw. De broer van Paul, Rob, is mede-eigenaar van dit restaurant.
Op 21 mei, de dag na Tweede Pinksterdag wilden Maurits en Ole naar De Ontdekhoek in Rotterdam. De Ontdekhoek zit in het Onderwijsmuseum aan de Pannekoekstraat. Terwijl de kinderen heerlijk aan het ontdekken waren, zat ik buiten in het zonnetje koffie te drinken en bedacht me dat ik wel bij Het Hol zou kunnen gaan lunchen, dat ligt er tenslotte om de hoek. Eventjes Chris gebeld, die er ook wel voor voelde en ons om half een daar zou treffen met zoon Ben.
En dat gebeurde ook, natuurlijk een half uur later, maar zo is Chris. De kinderen wilden eigenlijk niet eten, zij waren veel te druk met ontdekken, maar kozen toen maar voor friet met bitterballen, want dat kostte het minst tijd
Halfvolle borden bleven staan toen zij alweer richting ontdekhoek liepen.....
Wij dronken toen al een tweede glaasje rosé, de Rosado van de vorige keer en bestelden onze lunch.
Chris koos voor de terrine de foie gras de canard en de ravioli, ik koos de lasagna primavera en de Atun con pisto.
De terrine de foie gras was net zo lekker als het cadeautje van onze vorige lunch, alleen zat er nu wel erg veel appel bij, maar dat kun je tenslotte laten liggen en de ravioli beviel goed, een verse tomatensaus, prima dus.
Mijn lasagna was goed, gewoon goed. De tonijn was prachtig gebakken, precies zoals ik hem graag heb, de ratatouille was erg lekker, mooie grote stukken, goed gekruid, prettig en de pasta was in orde.
Ook hierbij dronken we een glaasje Rosado en wat Solan de Cabras(water).
Een espresso voor Chris en een ristretto voor mij, met die heerlijke chocoladebrownie erbij om het af te maken, nog een rondje hiervan van het huis, veel gelach met onze vriendelijke obers en dat was dan onze lunch.
Wij waren 90.40 kwijt voor dit alles.

Enkele dagen later was ik in Now&Wow in Rotterdam, afgehuurd op een vrijdagavond omdat de club van Constant er zijn 5jarig bestaan vierde. Veel muziek, erg veel muziek, veel mensen, erg veel mensen, maar een prettig feest. Daar liep ik de kok van Het Hol tegen het lijf, wiens vrouw in een van de huizen werkt. Eventjes gezellig mee gebabbeld.

Enkele dagen later weer, op een maandag dit keer, 27 mei 2002, om precies te zijn. Maurits op driedaagse schoolreis, Ole moest wat verwend worden, hij miste zijn broer nogal....kwamen we dus weer terecht bij Het Hol. Ole vond het er namelijk leuk...Chris was er weer bij, Ben niet, maar Kees nu wel en ook Constant kwam aanschuiven.
Biertjes dit keer als aperitief, voor ons de San Miguel, voor Constant een Tongerlo dubbelbruin en voor Ole een Fanta.

Als voorafje had Ole een garnalencocktail, Chris de terrine de foie gras andermaal, net als Constant, Kees de gravad lacs en ik de Jamon Iberico con amb pan tomat....
De garnalencocktail (noorse) vond Ole lekker, de terrine werd goed bevonden, alhoewel er dit keer wel heel weinig appel bij zat en ook het sausje wat wegviel, Kees vond de zalm heerlijk en ik vond de ham met het geroosterde brood met tomaten en veel knoflook ook erg lekker. Hierbij dronken we een Rosado.
Als hoofdgerecht had Ole een spies met kip en ananas, Chris de lasagna primavera, Constant de rape á la marinera en Kees en ik de Atun con pisto, omdat ik die de vorige keer zo lekker vond.
Ole was tevreden, Chris ook, alhoewel de lasagna er wel heel anders uitzag dan de lasagna die ik enkele dagen ervoor had gekregen, Constant was ook tevreden, maar Kees en ik waren erg ontevreden. De tonijn was veel te lang gebakken, dus droog, de ratatouille leek nergens naar, kleine stukjes, weinig smaak, jammer jammer ! De pasta die er ook nog lag, was goed.
Hierbij dronken we, op Constant na, een Torre Albaniz Reserva 1996, een mooie stevige wijn.

Geen dessert, maar wel koffie. Voor ons allen ristretto en dat was het.

Dit geheel kostte 233,50.

De laatste recensie over Het Hol dus, want ik kan tenslotte niet aan de gang blijven. Ik heb besloten het als prettig lunchadres te gebruiken zo af en toe, de dinerervaring is me niet goed bevallen. Vreemd, want er waren 5 tafels bezet, meer niet. Jammer ook.
 

Update: Het Hol bestaat al lang niet meer. 

0 gedachtes over "Het Hol in Rotterdam -2e en laatste bezoek"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl