DSC09382
DSC09382

Hostellerie du Royal Lieu in Compiègne

Op 29 januari 2006 in Frankrijk.

gemaakt op 13-DEC-01


Omdat we Parijs zat waren op zaterdag 8 december 2001, vertrokken we richting Senlis, Compiegne, Pierrefonds. Ik vertoef daar graag, in elk jaargetij, je bent er zo lekker op vakantie. Het is er licht glooiend, er zijn prachtige bossen, leuke riviertjes, vriendelijke mensen en prettige restaurantjes.
Omdat we 7 december hadden geluncht bij een restaurant, behorend tot de jeune restaurateurs d'Europe, had ik in eerste instantie een ander hotel op het oog, maar toen we daar kwamen vond ik het wel erg klein en nogal druk en het rook er niet lekker. Bovendien zat er een Nederlands echtpaar een spelletje doen met 3 kinderen en het was nu net ons weekendje weg zonder de kinderen. Dus reden we door naar de Hostellerie du Royal-Lieu.
In een buitenwijk van Compiegne gelegen, heerlijk rustig, geheel in Kerstsfeer (erg veel lampjes en grote gouden strikken aan de ramen, ik hou er wel van !) met mooie kamers (geen nummers, maar namen, wij hadden Trianon) met uitzicht op het parkje wat erbij hoort en waar je in de zomer vast heerlijk lang kunt dineren, terwijl de vogeltjes een graantje meepikken.

Het was een prettige kamer dus. Rondom half 9 gingen we richting restaurant, nogal oubollig ingericht, maar wel met prettige stoelen en ronde tafels. Het personeel was wat onwennig en aan de jonge kant, maar heel vriendelijk. Le patron maakte nogal veel lawaai en kwam erg vaak vragen of alles naar wens was, maar ach, een kniesoor....

Wij kozen tijdens het aperitief, tja, wederom een glas champagne, redelijk lekker, niet zo lekker als die bij Bruneau, voor het menu Gourmand.

Als amuse kregen wij bloedworst op een bedje van veldsla. Constant had nog nooit van zijn leven bloedworst gegeten en doet dat ook niet meer. Ik vond er weinig aan, droog, brokkelig en behoorlijk weinig smaak. Het zag er wel mooi uit overigens .

Het voorgerecht was voor Constant een carpaccio de boeuf au foie gras, die was goed, mooi afgewerkt ook met snippers parmezaanse kaas. Hij dronk hier een Chateau Baret '96, een Pessac Leognan bij.
Ik had een brandade (mengsel van aardappel en vis) de morue fraîche, vinaigrette aux aromates, waarbij ik een Sancerre '99 Christophe of zoiets dronk.
Het was lekker, een mooie vinaigrette met een vleug fris erin, beviel me dus prima.

Als hoofdgerecht hadden we beiden de Civet de Chevreuil avec pates fraîches en persil. Ook lekker, beetje veel en de wildsaus kwam me erg bekend voor, die heb ik al veel vaker gegeten.
De Baret ging hier prima bij overigens.

Toen het kaasplateautje, dat was in orde, niets bijzonders, maar gewoon altijd wel lekker. De kazen zijn in Frankrijk toch altijd lekkerder, ik denk toch dat het iets te maken heeft met het (gekoelde) vervoer ervan.

Als dessert hadden we, ik weet het niet meer precies, pardon, Constant ik meen een crème brûlée, die in orde was en ik had iets met chocolademousse en granaatappel, een mooie combinatie in ieder geval.

Toen nog wat kopjes koffie met wat eau de vie de framboise sauvage en een flinke wandeling in de vrieskou (heerlijk !) en dat was het hier in hostellerie du Royal-Lieu.

Waarom nu een recensie van een van de 3 miljoen hotelletjes in Frankrijk ? Gewoon, omdat ik het er leuk vond, ik juist deze omgeving prettig vind en het wellicht leuk is voor anderen om er eens te stoppen. Ik zou hier kunnen uitwijden over de kathedraal van Senlis, de abdij van Chaalis, Soissons, Compiègne zelf en alle andere bezienswaardigheden in dit leuke stukje Frankrijk, gewoon een lekker plekje om een weekendje door te brengen dus, maar dat hoort meer op reisweb (waar ik geen tijd voor heb..) thuis !

Oh ik vergeet bijna te melden wat we moesten betalen voor de maaltijd...dat was 110 euro voor twee personen, goed te doen lijk me !
 

2 gedachtes over "Hostellerie du Royal Lieu in Compiègne"

Michiel

Wij zijn niet eens aan eten toegekomen want het was ons onmogelijk om aan een tafel zowel a la carte voor mijn mijn vrouw en mij te bestellen en pizza voor onze kinderen. De zaak zat slechts halfvol en ondanks praten als Brugman mochten we onze 20ste trouwdag daar niet vieren op de manier die wij graag wilden. Uiteindelijk zijn we ons geld maar ergens gaan besteden. Zeer ongastvrij en zeer onflexibel.
12 november , 2008 om 00:11 am

Daniel

Maurits en jij horen tot het zielige soort van onze bevolking die altijd iets te zeuren moet hebben, jullie kunnen beter gewoon thuis blijven dat bespaart een hoop frustratie.
5 september , 2009 om 22:41 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl