DSC09382
DSC09382

Mai Thai in Delft

Op 29 januari 2006 in oosters, Zuid-Holland.

gemaakt op 09-SEP-02

Mai Thai, op vrijdag 6 september 2002....
Wij moesten naar Delft, iets afgeven en nog iets regelen. Een zoon had een partijtje, een disco-avond-zwemfestijn. Ja, de weekenden kamperen en de daagjes Efteling gingen vervelen, dus gaan 8-jarigen tegenwoordig naar avondfeestjes of slaapfeestjes die van 17.00 tot de volgende dag 16.00 uur duren..De andere zoon had allerlei belangrijke afspraken met vriendjes en stapte (te) laat binnen.
Ik had rondgekeken en rondgevraagd op Smulweb of er iets leuks in Delft was, waar we redelijk snel zouden kunnen eten, rondom 22.00 uur moesten wij terug zijn in BAB
Ook C. was te laat, maar ik ken mijn pappenheimers inmiddels, ik had nergens gereserveerd en me bedacht dat ik wel zou zien waar we terecht zouden komen.

En waar kwamen we terecht. Bij restaurant Mai Thai in Delft dus.. Het leek Maurits een leuk restaurant en waarom niet. Het zit aan een geestig grachtje, achter de Grote Markt, de kaart was niet in het Thais, maar in het Engels en in het Nederlands, maar ach, er lopen tenslotte veel toeristen in Delft rond.

Wij bestelden 2 biertjes en een cola. Thaise biertjes hadden ze er, uiteraard uit importflesjes, gewoon biertjes dus.
De kaart kregen we, die bekeken we en hij viel ons wat tegen. Vrij weinig gerechten waarvan we de indruk hadden bij een authentieke Thai terecht te zijn gekomen, Maurits daarentegen was tevreden, ze hadden red curry chicken en dat vind ie lekker.
Behalve het à la carte gedeelte, is nog een keus uit 4 menu's en 2, in een apart mapje aangereikte, menu's voor tenminste 2 personen. De 4 menu's varieren in prijs van 27,50 tot 35,50, de 2 aparte menu's kosten 49,50 p.p. Dat vond ik te duur (ik ben zuinig tegenwoordig) voor het gebodene en we hadden ook niet genoeg echt genoeg tijd om een uitgebreid menu te nemen.

We kozen voor 1 promise of spring (kleine loempiaatjes) voor Maurits, 2 floating market (keizerlijke dim summetjes) voor ons, 1 red curry chicken (voor Maurits), 1 oyster steak (voor Constant) en 1 duck in five pieces (voor mij, maar vooral gekozen omdat ik eigenlijk niets lekkers kon vinden en de naam vond ik Dirty Harry-achtig en dat beviel me op dat moment wel). Erbij een gebakken rijst, een gewone mie en een gebakken mie.

De voorgerechten waren goed, gewoon, zoals we ze verwacht hadden. De loempiaatjes waren loempiaatjes zoals je zo ook op de markt in Rotterdam kunt krijgen (dan zijn ze Vietnamees, maar okee), de dimsummetjes waren in orde, een koekje met iets van krab en kruid, een balletje met garnalen in een flinterdun deegje, ook loempiaatjes en een bakje met een flink gekruide salade. Dat ging allemaal best.
Drie flessen wijn kun je er overigens krijgen, een witte, een rode en een rosé, uit Thailand, uit het jaar 2542, wij namen nog een biertje.

De hoofdgerechten kwamen, de curry van Maurits beviel hem, evenals de gebakken rijst, de oyster steak was iets van ossenhaas met paddestoelen en wat pepers, dat eten wij bij een huis-tuin en keukenchinees ook wel eens, daar heet het dan anders en mijn in vijf stukken gesneden eend was een schaal met daarop reepjes, lapjes en stukjes eend. Beetje de kwaliteit zoals bij Nam Kee, niks mis mee, aan de vette kant.
De gewone mie was kapot gekookt en ronduit klef, de gebakken mie was zoet en smaakte naar rozenblaadjes.

Een dessert wilden we niet, koffie wel.
We kregen de bloedhete doekjes om de handen te reinigen natuurlijk, helaas roken de doekjes zurig, dat vonden we werkelijk erg vies. We hebben onze handen aan het servet afgeveegd, dat gaat tenslotte ook.

Voor dit alles waren wij 123 Euro kwijt en dat vind ik veel te veel.

0 gedachtes over "Mai Thai in Delft"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl