DSC09382
DSC09382

Sambalbij in Rotterdam

Op 29 januari 2006 in oosters, Rotterdam.

gemaakt op 12-SEP-02

Brasserie Restaurant Sambalbij ! Wat een naam.

Vroeger heette ie anders, geen idee meer hoe, toen kwam ik er vaak. We woonden op loopafstand destijds en het was er gewoon goed altijd, druk ook.
Er was destijds al sprake van een verbouwing, want het was een pijpenlaatje, nu is het een prettig, ruim, licht restaurant. Groot is het er ook, maar dat hebben ze wel leuk opgelost met halve wandjes enzo.
Hoe kwam ik hier terecht...Heel toevallig, ik was toch in Rotterdam, bij Het Hol, daar had ik geluncht (een gerookte rundercarpaccio met eendenlever, die ik matigjes vond en een salade caprese, die ik goed vond), we bleven er een beetje hangen en de kinderen kregen trek. Deze chinees schoot ons te binnen en dat viel helemaal niet tegen.
Een buffet hebben ze er dus, alleen maar een buffet. Maar een leuk buffet ! Nu zal iedereen zich afvragen (okee, een enkeling dan, ook goed ;-))hoe kan dit, Carla heeft een hekel aan buffetten, dat klopt overigens, maar dit was lekker !

We waren de eerste gasten, het was ook vroeg. Een geweldig grote ronde tafel voor 6 personen, 3 volwassenen dus en 3 kinderen. Het buffet kost per persoon 13.25, voor kinderen tot en met 10 7.50. Een van de kinderen is in augustus 11 geworden, maar is kleiner dan Maurits, wij vonden wel dat hij een paar uurtjes 10 kon zijn, is dat erg ? ;-) Uitbreiding van het menu met het ijsbuffet kost per persoon 2.50.

Na deze enthousiaste inleiding moet ik nu natuurlijk wel losbarsten met eindelijk te vertellen wat er zoal te eten valt, daar gaat het in een recensie tenslotte om !

De kinderen werden door het vriendelijke personeel langs de verschillende buffetkasten (heet dat zo ?.....verrijdbare kasten met bakken erin, op opschephoogte...)geleid. Vier zijn het er, met telkens een bak of 8 met lekkernijen. De eerste kast bestaat uit voorgerechtjes, gewoon pangsit, gestoomde dimsummetjes, kipkluifjes, wat fruit enzo. Het leuke is dat er geen waanzinnige hoeveelheden liggen, gewoon 4 dimsummetjes en die worden telkens vers aangevuld. Lekker waren ze, die voorgerechtjes, goed gekruid, niet suffig door het liggen, gewoon goed. De tweede en de derde kast staan tegenover een open keuken. Het zijn ook wokbuffetmenu's die ze hier hebben....Dat betekent hier dat je een keuze maakt uit de ruime sortering vlees en/of visgerechten, de nog grotere sortering groentetjes (bamboescheuten, paddestoelen, maar ook kool, prei en paprika etc. etc.)en je bordje overhandigt aan de kok die in die open keuken staat. Je kunt dan kiezen uit een 7-tal sauzen, keurig met uitleg erbij hoe pikant een en ander is en de kok gaat dat voor je bereiden, wokken dus. Leuk, vers, vriendelijk en snel en voor de kinderen natuurlijk spectaculair om te zien, want de vlam slaat regelmatig in de pan, omdat alle ingredienten eerst geblancheerd worden en daarna met een schuimspaan in een bloedhete wok geschept worden....
Voor ieder wat wils, om maar eens iets te vertellen over het vlees en de vis, zo was er gisterenavond gemarineerde kipfilet, ossenhaas, varkenshaas, maar ook garnalen, inktvis enzo.
De vierde kast, wij hebben daar niets van gegeten overigens, bestaat uit rijst of noedels en mie op verschillende manieren, uiteraard babi-pangan en zo nog wat van die obligate happen, ook hier geen grote hoeveelheden, het wordt telkens aangevuld.

De kinderen hadden hun buikjes meer dan rond gegeten, die zijn dol op buffetten toch wel en wilden toch nog wel gebruik maken van het ijsbuffet. Aldus geschiedde. Grote, hele grote zelfs, coupes kregen ze en ze mochten helemaal zelf die coupe vullen. Prachtige creaties kwamen er op tafel, met veel slagroom, maar ook met veel fruit, dik tevreden waren ze.

Dit geheel kostte met wat frisdrankjes, watertjes en biertjes 86.75.

0 gedachtes over "Sambalbij in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl