DSC09382
DSC09382

Stadskasteel Oudaen in Utrecht

Op 29 januari 2006 in Utrecht.

gemaakt op 07-OCT-02


Na een ontvangst in een verzorgingstehuis, een stadswandeling langs een aantal van de vele mooie en historische plekjes van Utrecht, een lunch op een bootje waarvan vooral het kaasplateau en veel wijn me is bijgebleven, een rondleiding door het stadhuis, wat redelijk geestig is verbouwd en een bezoek aan het Rietveld-Schröderhuis gingen we, omdat het zulk prachtig weer was, aperitieven op het terras van ons hotel, Karel V, mooi hotel overigens, waarna we alweer wandelend naar het Stadskasteel Oudaen werden geleid.

Stadskasteel Oudaen, een huis dat eind dertiende eeuw gebouwd werd, is in 1975 aangekocht door de gemeente Utrecht. Direct was er natuurlijk een Stichting Tot Restauratie en Instandhouding van Oudaen, die ervoor heeft gezorgd dat het huis zijn originele karakter heeft weten te behouden. Zoals het foldertje aangeeft: "dit kasteel in Utrecht is een insprirende locatie, die volledig tegemoet komt aan de wens. Het monument ademt de trots en de geheimzinnigheid van voorbije eeuwen, terwijl binnen de muren een sfeer van modern genieten heerst"...

Dit betekent bijvoorbeeld dat er op de begane grond een cafe zit, het Proeflokaal, druk bezocht, lawaaierig, rokerig, maar zeker niet onprettig, met bovendien een eigen Stoombierbrouwerij met werfterras. Op de bovenverdieping zitten wat banquetzalen en, leuk, een knus theatertje met 90 plaatsen.
Wij zaten daar tussenin, op de eerste verdieping in het restaurant "Tussen Hemel en Aarde".

Veel donker eiken, veel tafels ook, plavuizen en karrewielen als lampen, u kent het wel..?
We waren met een gezelschap en zouden aansluitend naar het Werftheater gaan en kregen een vooraf afgesproken menuutje.
Men schonk een Pinot Blanc van het huis Dopff, die merkwaardig vlak was.
Erbij homemade broodjes, niet meer warm, waar ik niet zo van hou, ik heb liever koud brood met een goeie structuur en prima gezouten boter.
Het voorgerecht bestond uit een carpaccio van zachtgegaarde kalfsborst met een dressing van balsamico en wat sla-soorten erbij, dit was goed.
Het hoofdgerecht was een moot zalm op een bedje van huisgemaakte tagliatelle met worteltagliatelle erdoor. Mijn zalm was prima, niet te droog, niet te vet, maar vele disgenoten hadden een te droog exemplaar of een niet geheel gaar exemplaar, jammer. De tagliatelle was bij iedereen wel weer prima in orde, wat dan toch vreemd is.
Het dessert bestond uit wat ijs, ik ben het smaakje vergeten, niet onaardig, met erbij gepofte mais op een plak chocolade. Die combinatie vond ik bizar, dat weeiige van die popcorn met de stevige chocolade is nu niet direct een combinatie die prettig voelt in de mond. Erbij een glaasje dessertwijn, ik meen een Monbazillac.
Nog wat koffie, espresso en capuccino en we haastten ons richting het Werftheater, waar we een optreden van Rul hebben bekeken, twee knapen, Edo Brunner en Ramses Graus die zeker potentie hebben.
Na afloop nog wat in de hotelbar, die op dat moment gelukkig nog LPF-vrij was, gedronken. En dat was dan de vrijdag...


Oudaen heeft een website: www.oudaen.nl
 

0 gedachtes over "Stadskasteel Oudaen in Utrecht"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl