DSC09382
DSC09382

Sea Grill in Brussel

Op 30 januari 2006 in België, Brussel, twee sterren.

gemaakt op 29-OCT-02

Sea Grill. Op 23 oktober 2002, eindelijk !

Na een uiterst voorspoedige reis, gewapend met een geprinte routebeschrijving die me redelijk vertrouwenwekkend voorkam, maar zonder een stadsplattegrond, reed ik op de verkeerde manier Brussel binnen. Richting Centrum dus gewoon, even gestopt om toch maar een plattegrond te kopen en al even voorspoedig, dan toch weer wel met behulp van mijn uitgeprinte papiertje, vond ik in een keer de Rue du Fosse aux Loups. Eenrichtingsverkeer daar, maar ik was er aan de goede kant ingegaan en kon zo de parkeergarage van het Radisson SAS hotel inrijden. Met de lift naar boven en dan beland je aan de zijkant van de lobby. Een ruime lobby, met banken met veel kussens, een door het hotel lopend riviertje met goudkarpers (hoe zien kojkarpers er eigenlijk uit ?),met wat fonteintjes in het riviertje, zicht op het Atrium-restaurant, wat zoals de naam zegt in het Atrium ligt, gebouwd rondom een zeer oude muur ! En, daar kwam ik voor, uitzicht op de lounge van Sea Grill met een indrukwekkend fumoir met zo op het zicht vooral Davidoff sigaren.
Omdat ik aan de vroege kant was heb ik nog even twee boekwinkeltjes in de omgeving bezocht om weer terug te keren later naar de lounge.
Mijn tafelgenoot arriveerde en we namen een glaasje champagne (Louis Roederer). Op tafel stonden al wat versnaperingen, de chipjes, die zo heerlijk schijnen te zijn, kleine zwarte olijfjes en pistache-nootjes. Helemaal vergeten er iets van te proeven, dom dom ! Maar ik ga nog een keer terug en dan proef ik ze wel ;-) De kaart werd ons gegeven door het uiterst vriendelijke personeel. Mijn tafelgenoot werd zeer vriendelijk ontvangen, wat niet zo vreemd is na hier al minstens 100 keer te hebben gegeten.
Een hapje kwam, een dimsum-achtig iets, alhoewel ik meen dat het geen filodeeg was. Gevuld met iets van kabeljauw en erbij een prettig smakend sojasausje met kleine kruidjes..
We bekeken de kaart, een mooie kaart overigens met prachtige gerechten erop (na te lezen op de website van Sea Grill) en besloten tot het Menu de la Mer, met wijnarrangement.

We konden aan tafel en liepen het restaurant in. Een prettige, vrij hoge ruimte met veel zachte bruintinten, ronde tafels, maar langs een wand ook banken met vierkante tafels ervoor en prettige, ruime stoelen. Veel glas ook, een bak met kreeften, al met al heel doelmatig ingericht.

De amuses arriveerden, Les Delicatesses du Sea Grill, een kreeftenkroketje en een deegrondje met erop iets van ik meen langoustine, beide hapjes waren erg licht en smaakten verrukkelijk. De wijn werd ingeschonken, Cotes du Roussillon Terrassous 2001. Aan de lichte kant eigenlijk.

Het voorgerecht kwam op tafel.Langoustines Poelées, Carpaccio de Cepes a l'Huile d'Argan....
langoustines met champignons en groentetjes. Een bijzonder smakelijk gerecht, gepresenteerd als torentje. Eerst de langoustines, daarop de groentetjes en erom heen de champignons, afgedekt met een flinterdun koekje, waarin even flinterdun een schijfje champignon was meegebakken.
Eromheen wat sausjes, eentje ervan was van gepureerde biet. Ik hou daar dus van, maar kan me zo voorstellen dat de smaak voor velen iets te nadrukkelijk is. Maar een mooi gerecht !

Het tussengerecht, Coquilles Saint Jacques Rotie, Mousseline de Choux Fleurs, Jus Brun aux Truffes, twee perfect gegrilde St. Jakobsmosselen met zomertruffel en een pureetje van bloemkool met erbij truffeljus kwam, geserveerd onder cloches. Hierbij Corbière Domaine du Grand Arc 2001, iets steviger van smaak. Wederom een mooi gerecht, ik heb tenslotte iets met zomertruffel, alhoewel die natuurlijk te weinig smaak heeft en soms wat taai aandoet. Het pureetje was mooi, prachtig luchtig. Ik prefereer dat boven de soms wel erg stevige puree, die je soms krijgt.

Het hoofdgerecht, Lotte Rotie en Feuille de Vigne et Copeaux de Foie Gras, Chicons Confits, Jus au Vieux Porto, een stukje zeeduivel omwikkeld met druivenbladeren en erbij een garnituur van gekarameliseerde witlof met erop wat gesmolten ganzenlever was bijzonder. Mijn eerste keer dat ik vis in druivenbladeren at, de combinatie was op zijn minst grappig. De witlof was boterzacht en combineerde uitstekend met de ganzenlever.
Hierbij een Chardonnay, de stevigste van de drie, Domaine Henry Vin des Collines de la Moure 2000, een zeer behoorlijke wijn vond ik dat.

Zonder enig probleem kon ik in plaats van het dessert overstappen naar de kaas, prettig is dat ! De kaaswagen kwam, die er mooi uit zag. Een aantal Belgische kazen en een aantal Franse kazen. Gelukkig ook roquefort, dat mis ik altijd zo bij Parkheuvel. De kazen waren uitstekend van temperatuur en mooi op dronk. Mijn tafelgenoot had het dessert van het menu, Pommes Fruits, Fondant au Speculoos et Glace de Figues Sechées
waar een glaasje Rivesaltes Domaine Regis Boucabeille 1995 bij werd geschonken. Ik kreeg een glaasje Beaujolais Villages wat ook weer zonder enig commentaar verwisseld kon worden voor een hele prettige port.

Espresso voor mij toen nog, met wat zoete lekkernijtjes , een sigaar, natuurlijk een Monte Christo no 2 ;-)) dat was de lunch in Sea Grill.
De sigaar was uiteraard voor mijn tafelgenoot !

Samenvattend: een werkelijk uitstekend restaurant, een zeer prettige omgeving, een uitstekende zwarte brigade, zij vinden precies de juiste toets, heel prettig werkelijk.
Het menu kost 75 Euro, het wijnarrangement 25 of 30 Euro, dat weet ik niet meer precies.

0 gedachtes over "Sea Grill in Brussel"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl