DSC09382
DSC09382

Kee Lun Palace in Den Haag

Op 31 januari 2006 in oosters, Zuid-Holland.

Kee Lun Palace, op 26 februari 2003.
Ik moest naar Leiden, voor een halfjaarlijks gebeuren wat er zo bijhoort, en dat viel deze keer in een schoolvakantie. Dus de knapen zouden meegaan, ze vinden dat allemaal wel interessant. We moesten ook ergens iets eten, vond vooral Ole. Ole is dol op hotels en restaurants.
Ik vond het wel gezellig Ray dan ook te treffen, dan kon hij eens wat tafelgesprekken met de knapen voeren, zodat ik van mijn eten zou kunnen genieten ;-) Ray vond dat een goed plan. Dus we gingen ons orienteren. Geen Ganzenestniveau (helaas de ster verloren om Michelinmoverende redenen, die ik in dit geval absoluut niet begrijp) dit keer, want vooralsnog komen de knapen alleen in sterrenrestaurants in vakanties of als ze hun 10e verjaardag vieren, het moet tenslotte niet te gek worden.
In Leiden zelf is eigenlijk niet zoveel te vinden?.Nu goed, we kwamen uit op een chinees in de Wagenstraat. Ik had een voorkeur voor Harvest, maar daar was Ray al eens geweest en hij had gelezen en gehoord dat Kee Lun Palace beter (en goedkoper) was. Dan daar dus.
We hadden om half 2 afgesproken bij Kee Lun Palace, Leiden was wat eerder afgelopen dus waren we te vroeg. Na een rondgang langs computerwinkels, waar alle gamecubespellen vreselijk bewonderd werden en smekend werd gekeken richting mijn portemonnee liepen we naar Kee Lun Palace, we zouden tenslotte ook daar op Ray kunnen wachten. We hadden overigens niet gereserveerd.
Dat wachten daar konden we wel vergeten, het was er afgeladen met complete Chinese families die zaten te snoepen van allerlei lekkers. Maar ik had een cafe op de hoek gezien, dus gingen we daar iets drinken en Ray vertellen waar we zaten. Toch wel handig zo'n mobieltje af en toe ;-).

Ray arriveerde en we liepen naar Kee Lun Palace, waar net een tafeltje voor 4 was vrijgekomen. We bestelden thee en Ice Tea (voor de knapen) en gingen de menukaart bestuderen. Ole zou met Ray en mij mee-eten, Maurits had een humeurtje (het is wat laat voor hem in de winter, lunchen om half 2) en wilde varkensvlees zonder saus. Het kind heeft iets tegen sauzen en eet alles zonder saus?.
Op aanraden van Ray bestelden we in twee ronden.
De eerste ronde bestond uit
- Tjeun keun (garnalenloempiaatjes)
- Gestoomde oesters met zwarte bonensaus
- Tai Chee Kau (coquilles met knoflooksaus)
- Sui Long Pao (vleesdimsummetjes)
- Sieuw Mai (heetvleesdimsummetjes)
- En nog iets, waarvan ik de naam niet kan terugvinden, namelijk gestoomde dimsum met een vulling van coquilles en garnalen.
- Tja Siuw (geroosterd varkensvlees).
Om het maar kort te houden: overheerlijk. De oesters waren drie slagen beter dan bij Nam Kee. Hier proefde ik geen vet, maar wel oesters, geweldig lekker. Ook Ole proefde en is verkocht. Die bestelt de volgende ronde in een restaurant dus oesters. De coquilles, zowel in knoflooksaus als als dimsum waren top ! En dat geldt eigenlijk voor alles. De vleesdimsummetjes hadden iets meer gekruid mogen zijn van ons, maar goed, zo doen ze dat hier dus. De Tja Siuw, die voor Maurits besteld was, vonden we ook allevier erg lekker, prachtig mager vlees, net goed geroosterd, prima dus ! We beloofden hem in de volgende ronde nog een portie en toen was het goed ;-).

We namen een kleine pauze en vroegen de kaart nog eens. Daaruit kozen we
- 2x Tja Siuw (tja beloofd is beloofd tenslotte)
- Mihoen Singapore, want die moesten we proeven vond Ray (met kerrie, garnaaltjes en geroosterd vlees)
- Sui Kau (gestoomd dimsummetje met iets wat ik ook al vergeten ben)
- Tja Leung (deegflapjes met deeg, vegetarisch, in een lichte zwarte bonensaus).
De Tja Siuw beviel ons allen nogmaals zeer goed, de mihoen was vooral uit het onderstemidden lekker, de rest vond ik nogal flauw. Die bij Harvest schijnt beter te zijn, die gestoomde dimsummetjes waren weer prima en het vegetarische gerecht vond ik flauw en slap. Jammer, maar wel leuk om geprobeerd te hebben.

En toen was het tijd om de eerste logee van deze week op te halen. We namen afscheid van Ray en reden, met wat files richting Oudewater en daarna terug naar Bergambacht.
Om aan te geven wat we hiervan vonden: Ole heeft verordonneerd dat we voortaan alleen Chinees eten bij Kee Lun Palace ;-). Dat is mooi, dan hoef ik tenminste niet meer naar Woktheaters of Sambalbij....

Voor het geheel betaalden we 62,60.

0 gedachtes over "Kee Lun Palace in Den Haag"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl