DSC09382
DSC09382

Nam Kee in Amsterdam

Op 31 januari 2006 in Amsterdam, oosters.

Nam Kee. Op vrijdag, 28 februari 2003.
Het was schoolvakantie deze week en meestal is Constant dan een dag vrij. Om leuke dingen te doen met het gezin. De keuze liet ik dit keer over aan de mannen, ik was vooral bezig geweest met logees en het inkopen van allerhande voedsel om de monden te vullen en had het een beetje gehad met regelen ;-)
Toen ik uitgeslapen had en wakker werd was al besloten dat ze naar Nemo wilden In Amsterdam. Prima hoor.
Wij reden erheen en het bleek lunchtijd te zijn. Na de auto geparkeerd te hebben liepen we, het was overigens prachtig weer, een straatje in en wat bleek, we liepen op de Geldersekade. Ik had dat kunnen weten, want er hingen overal Chinese borden in vrij schreeuwend geel. Ole, die nog steeds weg was van Lee Kun Palace, werd nog vrolijker dan hij al was en riep; "ha, Chinees !" Maurits vond dat prima, de Tja Sieuw was hem tenslotte uitstekend bevallen en ook Constant wilde wel. Nou, okee dan maar. Maar dan wel bij Nam Kee zei ik, dan zien jullie dat ook eens. Ik was er bijna een jaar geleden met Tanja en Bert geweest, helaas is de recensie die Bert toen gemaakt heeft verdwenen en de oesters stonden me nog bij. Een mooie gelegenheid ook om de knapen te vertellen over het boek en de film.
Wij dus naar Nam Kee. Vreemd genoeg was er maar 1 andere tafel bezet en konden we zo aanschuiven. Niets veranderd volgens mij of het moeten de (niet geheel zuivere) glasplaten zijn die op de tafels liggen met eronder wat reclame voor de film..
Gewoon nog net zo ongezellig qua inrichting dus.

We bestelden twee sinas, een biertje en thee en bekeken de kaart.
De keuze was snel gemaakt, Maurits wilde Tja Sieuw zonder saus met witte rijst, Ole wilde dimsummen, Constant ook en ik ook, maar er moesten ook oesters bij. We bestelden dus wat chinese loempia's (niet onaardig, maar hier gevuld met groente en niet met garnalen, wat Ole wat tegenviel), wat gebakken Sui Kau (garnalenpakketjes, bij huis-tuin-en-keuken-chinezen pangsit) , wat gebakken Wan Tan (lekker !), wat gebakken sesam garnalen (rechthoekjes van het een of het ander met flink wat garnaal erin en afgedekt met sesam en dat dan in zijn geheel kort gefrituurd), wat Har Kau (geen idee meer, ik meen iets gestoomds met garnaal), wat rundvlees Sui Mai (die gestoomde vleeshapjes) en 9 gestoomde oesters in zwarte bonensaus.
De Tja Sieuw van Maurits was hier een heel stuk minder mager, er zaten vrij veel vette stukken in en de smaak viel hem ook wat tegen, wat erg jammer was. Ik proefde een stukje en was het volkomen met hem eens. De diverse hapjes smaakten allemaal goed, het vette van het frituren beviel ons wel, blijkbaar hadden we behoefte aan wat vet. De oesters waren gigantisch, ik heb nog nooit zulke grote oesters gezien, er zaten er tussen van wel 5 cm lengte. Wat het eten ervan overigens niet vergemakkelijkt, en ze gingen Ole tegenstaan, die wilde ze in stukjes nuttigen, maar dat ging niet want we aten natuurlijk met stokjes. Dus Ole heeft van zijn oesters vooral de saus gegeten, die hij lekker vond.
Heel vriendelijk van de mevrouw die ons bediende was dat zij zelf aan de kinderen vroeg of ze misschien stokjes mee wilden nemen. En wat nog leuker was, was dat ze hier dezelfde nepivoren stokjes meekregen als die waar we mee aten. Bij Kee Lun Palace kregen ze houten, ronde stokjes mee. Puntje voor Nam Kee dus !.
Van het toilet wilden de kinderen geen gebruik maken, ze zouden wel even bij Nemo gaan. Maurits vond het er redelijk viezig, zo zei hij later, ik moest daar wel om grinniken, het viel volgens mij nog wel mee..
Voor dit geheel betaalden we 44.25.
Samenvattend: Nam Kee is gewoon Nam Kee. De kinderen en ik vonden Kee Lun Palace beter, verfijnder eigenlijk en ik denk dat de inrichting bij het oordeel van de kinderen ook wel een rol speelde.
Maar goed, we kwamen voor Nemo en daar liepen we heen. Het was er druk, maar wel erg leuk om te bezoeken, vooral met kinderen. De entree van Nemo is kostbaar, 10 euro p.p. vanaf 3 jaar. Als je van plan bent er vaker dan een keer per jaar heen te gaan met bv. 4 personen kun je beter direct een abonnement nemen, dat kost per gezin 70 euro, dit als tip.

2 gedachtes over "Nam Kee in Amsterdam"

Belinda

Ik ben een absolute fan van Nam Kee. En.. het roerend met je eens. Nam Kee is Nam Kee. Verwacht geen gezellige kaarsjes en vriendelijke bediening. Maar het eten blijft heerlijk. En de oesters... mmmm
8 februari , 2006 om 14:00 pm

erik

probeer New King eens op de Zeedijk. 10x zo goed als Nam Kee.
30 januari , 2009 om 19:41 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl