DSC09382
DSC09382

Calla's in Den Haag - 2e bezoek

Op 8 februari 2006 in één ster, Zuid-Holland.

gemaakt op 10-JUL-03

Zoals bekend (denk ik) zijn onze zonen deze week op scoutingkamp en probeer ik me culinair wat te vermaken. Met tafelgenoot leverde dat een heel gezoek op waar we nu weer eens zouden gaan lunchen. Ik zal jullie niet vervelen met alle gesprekjes, we belandden uiteindelijk bij Calla's en de reservering was snel gemaakt.

Op 10 juli 2003 zouden we hier gaan lunchen. Natuurlijk was mijn tafelgenoot weer te laat, deze keer 11 minuten en 43 seconden, maar ach...ik ben het gewend van mijn echtgenoot en ik wacht gewoon binnen tegenwoordig onder het genot van een glaasje van het een of het ander.
Mijn ontvangst was allervriendelijkst. Sommelier Stan (gek he, dat gezicht vergeet je niet meer) stond me in de deuropening al op te wachten. Hij vond het goed dat ik even mijn handen ging wassen en begeleidde me naar boven. Ik mocht kiezen uit het tafeltje waar ik de vorige keer met Bert zat of uit een rond tafeltje wat er naast stond. Natuurlijk koos ik voor het ronde tafeltje, stel je voor dat ik de hele maaltijd aan Bert zou moeten denken... Een gelukkige keus, zo bleek later, want mijn tafelgenoot heeft vrijwel de hele maaltijd zicht gehad op de keuken, die beneden ligt en wat hem mateloos boeide....Gelukkig vertelde hij zeer regelmatig van de verrichtingen in die open keuken, die naast de trap met de Calla's en de houten stamtafel ligt, wel zo prettig, want ook ik ben er wel geinteresseerd in wat ze zoal doen in keukens.
Mijn tafelgenoot arriveerde en we namen samen nog een glaasje van de prettige huiswijn (6.00), een Chileense sauvignon uit 2002. We kregen de kaart overhandigd met beide wijnkaarten (ze hebben hier een witte en een rode wijnkaart) en uitleg over het lunchmenu. We bekeken de kaart aandachtig, zagen een aantal zeer aardige gerechten (ik constateerde weinig verandering overigens, maar dit terzijde...), maar kozen uiteindelijk toch voor het 4-gangenlunchmenu (52.50, waarmee het een klap duurder is dan de vorige keer.....). Wel wilden we het voorgestelde hoofdgerecht inwisselen voor een visgerecht. Geen probleem.
De wijnkaart, alleen de witte eigenlijk, werd bekeken en we besloten tot een Condrieu, l'Armage 2000, Richard (75.00), die bijzonder aangenaam was. Nog een flesje plat Hildon-water en dat was dat.
Tafelgenoot deed nogal lyrisch over de inrichting, eigenlijk moet ik hem wel wat gelijk geven, op de een of andere manier sprak die me meer aan dan de vorige keer. Misschien gewoon wel door het overzicht wat ik nu had, in ieder geval een prettige, uitgebalanceerde, lichte inrichting. Met grappige, doordachte details. Maar dat wordt vast nog wel uitgebreid beschreven door hem.

De amuse arriveerde. Een sneetje krentenwegge met een ganzenlevermousse. Tafelgenoot sloeg achterover van de sinaasappelgeur, maar dat vertelt hij zelf wel in zijn recensie, ik proefde eerst even de zeer romige ganzenlevermousse en constateerde dat het weliswaar een zeer aardige amuse was, het combineerde leuk met die krentenwegge, maar dat er best wel iets meer ganzenlever in die mousse had gemogen.
Wat niet wegneemt, dat ie dus leuk was.
Er worden ons broodjes gebracht, wit of bruin. We namen bruin en die waren in orde. Op tafel stond reeds een schijfje boter met zoutkorreltjes erop, ernaast een bakje van hout met twee ronde uitsparinkjes met erin zeezout en een pepermengsel, dus dat konden we erop smeren. Deden we ook.

Ons voorgerecht kwam. Dun gesneden rauw gemarineerde zeebaars (natuurlijk aan de lijn gevangen, zo vertelde Stan ons) met gemarineerde watermeloen, romige aioli en aceto balsamico met een basilicumdressing. Een werkelijk uitstekend gerecht ! Het zag er heel mooi uit en smaakte absoluut voortreffelijk. De romige aioli (gemaakt van drie keer gekookte knoflooktenen, waardoor de scherpte eruit gaat, maar de bite blijft, zo kregen wij desgevraagd te horen) lag onder de dungesneden zeebaars, eromheen lag de balsamico en de meloen was in dikke julliennes gesneden en combineerde prachtig. Een genot om te eten.

En de wijn was, zoals ik al schreef, maar dat mag best nog eens gezegd worden, een genot om te drinken.

Het tussengerecht, een cappuccino van kreeft en langoustines met verse nootmuskaat kwam. In een soort van whiskyglas, zonder bordje eronder. Smaakte in eerste instantie goed, werd later minder diep en eigenlijk wat waterig en ik moest ook wel wat grinniken om de nootmuskaat. Alsof je een slag van de pepermolen noemt... Had dus beter gekund. Maar toch nog wel aardig...

Na wat gedachtenwisselingen over dit soort gerechten gleden we geruisloos door naar het hoofdgerecht. Het hoofdgerecht in het menu was Geuldallam, maar wij hadden gewisseld naar de Krokant gebakken tarbot met puree van aardappel en knoflook, jonge prei en een vleesjus van zomertruffel. Nu had ik mijn tafelgenoot al gemeld dat ik dit gerecht kende(toen ik het op het bord zag) en nu ik dit zo aan het schrijven ben, weet ik dus zeker dat ik dit gerecht de vorige keer met Bert ook gegeten heb. Ik ga het zodadelijk direct checken. .(gecheckt, het was griet...maar ook deze keer is de puree gekleurd onder de salamander...)Wat niet wegneemt dat het een goed gerecht was. Leuk ervan was dat op de vleesjus iets schuimigs-cremerigs lag, waarin de prei weer lag en daarop dan het perfect gebakken stukje tarbot met de puree. Genieten hoor !

We moesten nu echt even een pauze, onze buiken raakten prettig gevuld. Na een mooie pauze kwam het nagerecht, een Blanc manger van amandelen met frambozen en versgedraaide frambozensorbet. Behalve dat het er prachtig uitzag, smaakte dit uiterst prettig. Licht en verfrissend, heel goed passend in een zomermenu.

Toen nog wat espresso met wat lekkernijtjes erbij en we wandelden het zomerzonnetje in. Richting wat terrassen, waaronder het tot jeugdsentiment uitnodigende Hathor.
Een genoeglijk middagje Den Haag dus !

3 gedachtes over "Calla's in Den Haag - 2e bezoek"

dekogifts dordrecht

ben er nog niet geweest maar heb vernomen dat het een zeer goed restaurant is
3 november , 2010 om 20:55 pm

Carla

't Ganzenest bestaat niet meer, sinds 2 jaar exploiteert Niven het. Zie de recensie van Niven onder Zuid-Holland.
3 november , 2010 om 23:44 pm

Ray

Wat leuk om deze weer een keer terug te lezen. :-)
9 november , 2010 om 10:45 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl