DSC09382
DSC09382

Hotel New York in Rotterdam - zoveelste bezoek

Op 8 februari 2006 in Rotterdam.

gemaakt op 08-JUN-03


Juiste adresgegevens:

Hotel New York
Koninginnehoofd 1
3072 AD Rotterdam
telefoon: 010-4390500
website: www.hotelnewyork.nl


Hotel New York.
Deze keer om er te lunchen. Dat was al enige tijd geleden en volgens C. is het er inmiddels minder wisselend van kwaliteit en zou ik zeker tevreden zijn.
We waren samen in Rotterdam deze dag. De jongetjes waren mee met de stranddag van de volleybal, die hadden we vroeg in de ochtend uitgezwaaid. Omdat Ole de dag erna jarig zou zijn en als grote wens een fiets had, kwam dit weer allemaal prima uit. We parkeerden op de Meent, dronken er een zeker niet slechte espresso op een nog niet te warm terras en begonnen aan ons rondje. Via Intertoys (er moesten nog wat kleinigheidjes gekocht worden, want een cadeau is tenslotte maar een cadeau), Jungerhans (niets van onze gading, wat jammer is, want ik heb laatst mijn 6 portglaasjes laten vallen) Donner (waar we veel te lang hebben rondgekeken en nog wat aardige dingen op de kop hebben getikt, o.a. Bouillon, wat mij is tegengevallen) en De Bijenkorf (waar ook geen portglaasjes waren zoals wij ze wilden) liepen we terug naar de auto om de parkeermeter bij te vullen. Hierna nog even de Lijnbaan op om wat vermaakte kleding voor C. op te halen, langs de ANWB om de doorgaande routekaarten en andere achterbankspullen voor de zomervakantie op te halen en natuurlijk nog even De Slegte (De smaak van Frankijk van O. Kleijn gekocht) kwamen we weer bij de auto. Lunchtijd was het inmiddels. Georganiseerd als ik ben bedacht ik me dat we dan nu maar even die fiets moesten gaan uitkiezen, ze hebben altijd wat tijd nodig om de fiets in orde te maken namelijk en in die tijd konden wij mooi gaan lunchen?Aldus geschiedde.
Het duurde even tot we zover waren dat we aan New York dachten. Eerst gingen we even kijken bij Zeezout en Zinc, maar ja, het is zaterdag. Nu ja, uiteindelijk dus naar New York. Het terras was behoorlijk gevuld, maar het waaide er nogal en de stoeltjes zien er uiterst oncomfortabel uit dus we besloten binnen te gaan eten.
Voor beschrijvingen over de inrichting verwijs ik naar de andere recensies hier op Smulweb, er is nog niets veranderd. De leuke lampjes die de vrij kleine ontbijthoek afschermen vielen me dit keer weer eens op, vreselijk leuk gevonden toch. De bar, waar ik toch vele genoeglijke uurtjes heb doorgebracht was redelijk bezet, eigenlijk zoals vanouds.

We kregen de kaart en besloten tot vis.
Ook de kaart is niet veranderd trouwens, daar doen ze hier gewoon niet aan. Op een velletje wat in hard plastic verpakt op de tafels staat staan de wat wisselende gerechten. Ook de oesterkaart staat hierop en de schaal- en schelpdierenkaart. Die is hier ruim. Vele soorten oesters (leuk trouwens, een volgende keer neem ik weer andere soorten, zo kom ik er zo langzamerhand achter hoe ze allemaal smaken) en vele schaal- en schelpdieren (ook die ga ik nog allemaal uitproberen).
Eerst maar eens de wijn kiezen. De kaart is simpel (zoals alles hier, toch wel heel prettig) maar wel met voldoende keus. Wij kozen voor een Vermentino Sardegna, Cala Silente Santadi, 2001 ( 22.10) en vroegen wat ijswater. C. besloot tot de Normandische creuses (die bleken er niet te zijn, dus hij switchte naar de Speciales vertes, ik nam de Fines Claires (allemaal 10.70). Bij ons eerste glas wijn namen we vanwege de lekkere trek een bakje scheermessen (3.90). Als hoofdgerecht nam C. de asperges met zalm(19.30) en ik koos de vis van het seizoen: geroosterde sardines met papardelle en bieslookroom (10.30).
De wijn kwam, de oesters kwamen en de scheermessen kwamen. Ach, moet kunnen. We besloten toch maar eerst de oesters te eten. Die worden hier geserveerd op een plateau, op ijs, met eronder een schaaltje met bruine boterhammen. Ondanks dat het geen oestertijd meer is, smaakten ze uitstekend. Leuk ook om het verschil tussen beide oesters zo goed te kunnen proeven. De boterhammen at ik niet, eigenlijk vind ik dat ze ze best even hadden kunnen toasten...De scheermessen waren gigantisch (4 stuks), ik heb nog nooit zulke grote en dikke scheermessen gezien. Ze worden hier gewoon gebakken geserveerd, in de schelp en eronder ligt een sausje waarin we in ieder geval iets van dragon en iets van citroen ontdekten. Lekker allemaal !
Na een goede pauze arriveerden de hoofdgerechten. 6 asperges met een flink stuk zalm, dit alles op een hollandaisemousseline. Het zag er mooi uit en volgens C. smaakte het uitstekend. Hij kreeg er nog een bakje eigengemaakte frieten(mooi droog !) bij, met huisgemaakte mayonaise, een bakje krieltjes in een botersaus, een bakje verse salade met ook al huisgemaakte croutons (die heb ik geproefd en ze waren uitstekend) en nog een bakje met wat roergebakken groenten met een oosters tintje (iets van sojasaus vermoed ik). Alles prima in orde dus.
Mijn drie prima geroosterde sardientjes lagen op een nogal groot bed van papardelle (daar heb ik goede herinneringen aan na een zeer late maaltijd bij Da Nina in Bevagna) met de bieslookroomsaus. De sardientjes waren dus uitstekend, de papardelle was ook al zo goed en de saus deed het er prima bij. De roostersmaak van de sardientjes mixte prima met die bieslookroom. Kortom, genieten ! Omdat de portie papardelle zo groot was, at ik (helaas) niet alles op, maar tevreden was ik wel !

Geen dessert meer, we waren meer dan tevreden, maar wel nog espresso. Die was in orde. Omdat C. deze maand ook al verjaart, besloten we ter plekke om hier op die dag met de jongetjes te gaan eten. De kaart is hier dusdanig dat er zeker iets van hun gading bij zal zijn en ik kan me dan werpen op de schaal- en schelpdieren..
Voor dit alles betaalden we rond de 80 euro.


0 gedachtes over "Hotel New York in Rotterdam - zoveelste bezoek"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl