DSC09382
DSC09382

Indonesia in Rotterdam

Op 8 februari 2006 in oosters, Rotterdam.

gemaakt op 21-APR-03

Indonesia, op deze Tweede Paasdag in het jaar 2003.
Eieren gezocht en gevonden bij opa en oma op de camping, wat uurtjes in het prettige zonnetje gezeten en net voor de files weer thuis. Lomig waren we.
"Mam, wat eten we straks ? Tja, ik had de kipfilet met saus op het programma staan, maar eigenlijk heb ik wel trek in iets gekruids. De ene zoon, altijd in voor een restaurantbezoek, trok direct zijn schoenen aan, de andere zoon vroeg: wat dan, enigszins wantrouwend. Echtgenoot keek me vragend aan...Indiaas ? stelde ik voor...". Dat werd afgekeurd, omdat met name Maurits dat niet erg prettig vind en omdat het ons ook als we heel eerlijk zijn, altijd wat tegenvalt. Chinees kon niet, want dat mag pas weer na 28 augustus, Indonesisch bedacht ik toen. Dewi Sri valt af, na een debacle met 4 tijgergarnalen voor 55 Nlg niet heel lang geleden, Sari Agung was dicht, zo ook Anak Mas en ja hoor Indonesia schoot me te binnen. Vroeger (heel vroeger) kwam ik daar regelmatig na het werk. Het is ook typisch zo'n restaurant waar destijds alle ambtenaren (met wat geld over) gingen eten, het ligt op 100 m van het werkende deel van het Stadhuis van Rotterdam. Nogal gewoontjes was het overigens ook. Behalve de entree dan. Een loze ruimte, nu ook nog, met een wat lullige trap met rood bekleedt, die vooral na wat drank lastig af te dalen is. Ook dat is nu nog zo, het waren dit keer de hakjes van de zomersandaaltjes en niet de drank overigens.
18.30 bestegen wij de trap en kwamen het vrij grote restaurant binnen. Rivella (de nieuwe mode bij de knapen) en bier werd besteld en de kaart bekeken.
De kaart is vrij simpel. Een kant met allerlei dranken, een stukje met lunchgerechten (3, twee van 10.25, een van 12.50), wat pagina's met voor, eier-,kip-, vis-, vlees-, groente- en bijgerechten. Hieruit kun je overigens je eigen rijsttafel samenstellen met een minimum van 12.50 per persoon. Ook nog wat soorten sate, kip en varken in wat sauzen voor 6.15, lam 7.10 en grote garnalen 11.00. Ook nog sate campur voor 8.50 (geen idee wat campur is, maar dat weet iemand die dit leest vast wel).
Dan de rijsttafels, de rijsttafel Istimewa, 18.50 pp en de Superrijsttafel 25.00 pp, per twee personen 46 euro (beetje vreemd, maar wel waar).

Nu goed. Wat bestelden wij, overigens gezeten aan een prettige ronde tafel in het langzaam maar zeker vollopende restaurant ?
Maurits wilde nasi goreng met sate van varken, zonder saus. Ole wilde bami goreng met sate ayam kacang (kip met pindasaus), een lombok (fricadel) en gado gado (dit alles bij elkaar ongeveer 20 euro), wij namen de superrijsttafel, ik met Nasi Kuning, Constant met Nasi Goreng.
Vooraf wilde Ole graag een loempia (1.85) en ik had op de kaart de ikan teri (gedroogde gefrituurde visjes, ook als borrelhapje te serveren, 3.50) ontdekt en wilde ze proeven.
Constant en Maurits snoepten mee van de visjes. De loempia beviel uitstekend, de visjes ook. Geweldig gekruid waren ze, niet vet, een mooie appetizer !

De hoofdgerechten arriveerden, de knapen waren overgestapt op een karaf water, wij bleven bij een biertje.
De sate van Maurits beviel uitstekend, zo ook de nasi. Ook Ole snoepte met verve van zijn bord en wij bekeken onze rijsttafel met plezier. Wat hadden we zoal:
Buiten de nasi kuning en goreng, krupuk udang, acar ketimum (komkommer in zoetzuur), sajor lodeh (bouillon met groente in kokosmelk), gadogado (vegetarisch groentegerecht met pindasaus), serundeng (drooggebakken groentegerecht met kruiden), sambal goreng kentang kering (zoet gebakken aardappeltjes), rujak manis (jonge vruchten in een zoetscherpe saus), pisang goreng (dit weet iedereen), sambal goreng telor (gekookte eieren in een pittige saus), sambal goreng tauge (tauge, hier genaamd: kacang hijau, in een pittige saus), sambal goreng buncis (in een pittige saus gekookte boontjes, snijbonen vandaag), daging rujak (gestoofd rundvlees in pepersaus), daging semur (gesmoorde rundvleesschotel), daging bumba Bali (scherpe rundvleesschotel), ayam setan (gebakken kip met een heel scherp sausje), sate babi (sate van varkensvlees met een pindasaus), sate kambing (lamsvlees met kecapsaus), sate udang (garnalen), sambal goreng udang besar (grote garnalen in een pittige saus) en tahu telor (tahu met ei en saus).

Niets bijzonders hoor ik een aantal lezertjes nu denken. Klopt, behalve de uitmuntende kwaliteit. Die verbaasde me. Ik heb werkelijk zitten smullen ! Ook de hoeveelheden waren uitstekend, gewoon genoeg. Niet zo overdreven veel dat de helft blijft staan, maar gewoon genoeg. Erg prettig vind ik dat.

Kortom, een aanrader !

De mannetjes wilden nog wat ijs, Maurits een Dame Blanche, Ole, die zich uitstekend geweerd had en ook meegesnoept had van onze rijsttafel, een kinderijsje. Wij wat espresso en diep tevreden verlieten wij het pand. Niemand is van de trap gevallen ;-)

0 gedachtes over "Indonesia in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl