DSC09382
DSC09382

Jaffa in Rotterdam

Op 8 februari 2006 in Rotterdam.

Jaffa !
Deze keer voor een simpele lunch, omdat ik geen zin had in KFC (Kentucky Fried Chicken), wat een ellende is dat zeg, of Burger King (ze hebben de broodjes veranderd, die zijn nu ook klef).

Hee vreemd, hoor ik nu wat lezers denken. Wat kletst ze nu over KFC of BK. Tja, de jongetjes waren er weer eens bij en die moesten naar de scouting. Wij liepen gevierenlijk in Rotterdam-Centrum, echtgenoot moest wat pakken en overhemden (niet gelukt, geen tijd voor, de overhemden hebben we tijdens de scouting in Gouda gekocht, daar kan het ook, de pakken (kostuums hoor zijn dat) doen we de komende zaterdag), de jongetjes moesten naar Bart Smit omdat daar allerlei speelgoed met onuitsprekelijke namen in de aanbieding was en er lag nog wat geld van mooie rapporten te branden in de diverse spaarpotten en ik wilde even naar Media Markt om te kijken of er nog DVD's waren die bekeken zouden kunnen worden. Vandaar dus.

Ole had natuurlijk trek, ontdekte de BK op het plein bij De Lijnbaan/De Bijenkorf, Maurits ontdekte tijdens de niet heel gezellige wandeling richting auto, die geparkeerd stond aan de Westblaak (tegenover La Vilette ja) de KFC en Constant liep stug door. Ik had ook trek, want mijn ontbijt was erbij ingeschoten. Jaffa schoot me te binnen. Ik mompelde 'lijkt Jaffa je iets, C. ?' Dat was het eerste gezicht wat opklaarde. Ja dus. Ik vertelde de knapen dat we een broodje shoarma gingen eten en ook die gezichten werden normaal.
Ruim parkeren in die toch wel erg leuk geworden Witte de Withstraat. Zie recensies van nijsen over Bazar en vast nog wel wat adresjes in deze straat, van margrietopreis1 over het hotel van Bazar overigens en zo zijn er nog een aantal leuke eettentjes te vinden. Allemaal zeer betaalbaar ook.

Jaffa doet aan als een snackbar. Een shoarma-snackbar. Glazen pui, enkele treden op om binnen te komen. Dan loop je direct tegen de bar aan, waarachter het vlees staat rond te draaien. Een koeling met frisdranken, ik meen dat ze hier geen alcohol schenken, maar er hangt me ook nog van nachtelijke bezoekjes iets bij van blikjes bier.

Vier broodjes shoarma wilden we, twee fanta en twee spa blauw. Alles werd keurig gebracht, het vlees werd in het koekepannetje gedaan en prettig gegrild. De broodjes werden tot het niveau knapperig gegrild en alles werd op tafel gezet. Een grote bak romige knoflooksaus (die vind ik prettig, want die hele strakke knoflooksaus geeft mij een nare nasmaak zo ergens in de nacht) en een bakje met een zeer pittige saus op basis van ik denk sambal. De broodjes zitten hier in een papieren zak, die in een houten bakje ligt. Eerst een laag shoarma, dan een laag dungesneden ijsbergsla en dan weer een ruime laag shoarma. Een hele maaltijd dus.
Naar genoegen. Van ons allevier. Hier gaan we voortaan lunchen, zo meldde Ole. Op mijn vraag of we dan nu eindelijk af waren van McD. en BK (KFC weiger ik, want dat is werkelijk verschrikkelijk) knikte hij zeer opgewekt. We zullen zien.


Waarom nu een recensie van Jaffa ? Gewoon, omdat ik hier al kwam toen ik 17 was. Als ik was uitgeweest in discotheken of andere zaakjes waar ik helemaal niet mocht komen. Of als ik genoten had van een copieuze, langdurige lunch in het Brusselse...Jaffa hoort er een beetje bij. Iedereen kent Jaffa ook.

Oh ja, wat hebben ze er nog meer behalve broodjes shoarma ? Gewoon alles wat shoarmatenten hebben. Shoarmaschotels, klein en groot, kebab, merguez en noem maar op. Kijk maar, als je het werkelijk niet weet, eens op een kaart van een willekeurige shoarmatent, dat nu hebben ze ook bij Jaffa. En bij Jaffa is het goed. Het is er schoon, het ruikt er niet, in de nacht is het er geestig spannend, met veel taxichauffeurs ook, kortom Jaffa is Jaffa. Moet je gezien hebben.

0 gedachtes over "Jaffa in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl