DSC09382
DSC09382

La Table d'Hotes in Auch

Op 8 februari 2006 in bib gourmand, Frankrijk.

gemaakt op 14-AUG-03

Ondanks de temperaturen, of wellicht wel dankzij, besloten we richting Hautes Pyrenees te rijden. Daar heb je de meeste kans op donderbuien en dus afkoeling. Natuurlijk vertrokken we weer veel te laat, we waren nu al ver in onze vakantie (4 augustus) en de avonden werden steeds langer en de ochtenden steeds korter. We waren dus nog niet zo lang op weg toen het een beetje lunchtijd werd.
Het departement Gers was inmiddels doorkruist en we kwamen in stukken terecht die ik wel kende van heel vroeger, maar waar we nooit gegeten hadden. Auch leek me wel een aardig plaatsje, vooral ook omdat ik wel trek had en we er niet zo ver vanaf waren.
Nu kan ik Auch aanraden voor een bezoekje. Niets bijzonders, maar wel een bijzonder aantrekkelijk deel rondom de bezienswaardige kathedraal, erg fotogeniek allemaal zal ik maar zeggen. Ik had een Bib Gourmand ontdekt waar je zou moeten reserveren, maar dat lukte even niet onderweg, geen bereik. We parkeerden bij de kathedraal, daar is altijd wel plek namelijk en tussen 12.00 en 14.00 is parkeren gratis buiten Parijs, misschien een tip en liepen via zeer steile straatjes richting restaurant. Handig toch die Michelingids met die stadsplattegrondjes.
Een piepklein restaurant ! Wat o.a. een zeer smalle deur betekent, een halletje waar je in je eentje nog niet inpast en slechts 5 tafeltjes, bijzonder dicht op elkaar. Erg donker ook. Maar wel een leuke kaart. En er was nog een tafeltje voor 4.

Erg Frans (op de manier zoals ik in de vroege jaren ?80 kennismaakte met restaurants in Frankrijk) is het hier. Een niet al te vrolijke mevrouw in de bediening en zoals later bleek, ook weer slechts een kok.
De kaart werd overhandigd, met een bord erbij op een aparte stoel met allerlei a la carte gerechten, en wilden we een aperitief ? Ja hoor, twee Orangina en twee Floc de Gascogne. Kende ik niet nl. en je wordt doodgegooid met reclames over dit drankje (in dit gebied dan, logisch want het wordt hier gemaakt). Zoetigjes, een beetje Pineau de Charentes-achtig, maar dan natuurlijk uit de Gascogne. Hoeft wat mij betreft niet, maar ik heb het nu wel geproefd. Er kwamen wat lekkere olijfjes, plakjes droge worst en wat warme kaaskoekjes op tafel en we bekeken de kaart.
Ze hebben hier wat menu's, die staan me niet meer precies bij. Het goedkoopste menu is in ieder geval 16 Euro en het duurste 22. In elk menu zat wel iets waar ik geen trek in had, bovendien waren de a la carte-gerechten veel leuker. Dus we namen allevier a la carte en zouden nog wel zien of we dessert wilden. Dat laatste had ik erin gebouwd omdat ik de voorgerechten van de tafel naast ons, vanwege de afstand uitstekend zichtbaar, had gezien en die waren bijzonder ruim?.

De kinderen hadden gekozen voor de Carpaccio de Saumon d'Ecosse, parmezan et salade (7). Veel rauwe zalm uit Schotland in een prachtige, lichtzure marinade (iets te zuur voor de knapen helaas) met parmezaanflinters en een mooie salade erbij. Wij hadden het Assortiment de foie gras de Canard (mi-cuit, a la Fleur de Sel, poelee au cassis) (10) genomen. Dat was uitstekend. Leuk om eens eendenlever op drie manieren te proeven. Vooral de gebakken variant met het cassissausje was perfect, wel zwaar natuurlijk, maar dat mocht de pret niet drukken. De andere varianten konden ons ook zeer bekoren. Erbij hoorde nog een glaasje bijzonder prettige dessertwijn, geen idee welke, zoveel verstand heb ik er nu ook weer niet van en ik ben vergeten het te vragen en als ik eerlijk ben zou dit voor een lunch wel genoeg geweest zijn. Maar genieten hoor !
Na een behoorlijk lange pauze, logisch met een kok die alles ter plekke bereidt, kwamen onze hoofdgerechten.
Oh, ik vergeet te melden dat de wijnkaart hier piep is. De bekende Buzets, Duras etc. en verder niks bijzonders. En nog een Frontonnais(13), die namen wij dus. Die was gewoon in orde. En voor de knapen enkele karaffen ijswater. En lekker brood.
Ole had gekozen voor het Duo d'Aguillettes de Canard au cassis en mignon de porc a la moutarde de Gascogne (12) omdat hij dol is op eend en op mosterd en was zeer tevreden. Erg veel eendenvlees, ik kon niet goed traceren van welk deel nu eigenlijk) in een prettige bosbessensaus en nog een stukje varkenshaas met een mosterdsausje met verschrikkelijk veel bijgerechten. Die bijgerechten hadden we allemaal: een berg rijst, die goed was, een plak gebakken aubergine met erin gepureerde ratatouille, aardappelpuree en twee courgettetorentjes met gegratineerde ratatouille erop.. Niemand at zijn bord leeg.
Maurits en Constant waren eensgezind in de Supreme de Poulet Fermier, piperade aux pruneaux d'Agen. Kipfilet dus met lekkere dingetjes van pruim erbij. Zowel Constant als Maurits konden deze vakantie maar niet genoeg krijgen van pruimen. In alle maten en varieteiten zijn ze uitgebreid geproefd. Nu moet ik ook bekennen dat er hele lekkere bijzaten. En die bijgerechten. Ook zij waren zeer tevreden. Er zat een lekker kruidje in de kipfilet, C. meende kardemom, een moderne kok dus zal ik maar zeggen.
Ikzelf opteerde voor het Quarti de Veau poelee aux morilles (16). Een mooi stuk(je) kalfsvlees met morilles. Uitstekend was het, ook de bijgerechten overigens, gewoon alleen wat veel.
Dessert wilden we dus niet meer. Wel koffie en de rekening. De koffie kwam wel, met koekjes en bonbonnetjes, die we echt niet meer konden proeven, maar de rekening niet. Dat was vervelend, want we wilden door, we moesten, nou ja, wilden tenslotte nog een hele rit maken. En het duurde gewoon erg lang. Maar goed. Uiteindelijk konden we vertrekken na een goede maaltijd. 90 Euro sharp.
Verder dan Lourdes kwamen we niet overigens, wat een circus daar ! Geen donderbuien ook, dus via een andere route tuften we in de vroege avond weer terug naar het vakantiehuis..

0 gedachtes over "La Table d'Hotes in Auch"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl