DSC09382
DSC09382

Zenne in Rotterdam

Op 8 februari 2006 in Rotterdam.

gemaakt op 08-JUL-03


Juiste adresgegevens:
Zenne
Museum Restaurant
Willemskade 25a
3016 DM Rotterdam
010-4049696.

Zenne, op 8 juli 2003.

Ik wilde wat winkelen, ik vond dat ik nog wat kleding nodig had en ik moest naar Donner natuurlijk, eindelijk zou ik eens rustig kunnen rondkijken. Dat was allemaal gelukt, en toen kreeg ik trek.
Tja, waar zou ik eens gaan lunchen zo in mijn eentje ? Brancatelli maar niet, dat zou veel te veel aandacht van de altijd vriendelijke bediening opleveren en daar had ik geen zin in, Bonne Bouche ook maar niet, want het was heel aardig weer en om nu in mijn eentje daar binnen te gaan zitten, neuh. Loos dan misschien. Waarom niet. Ik reed erheen, kon natuurlijk nergens parkeren, reed twee rondjes en zag opeens de zeer ongerieflijke (jullie weten wel, van die bistro-houten-latjes) stoelen buiten staan en bedacht me. Ik zag wel opeens een parkeerplaats, waar ik maar vast inreed. En toen viel mijn blik op Zenne. Hee, wat is dat nu ? Het lijkt namelijk op een circustent, maar is het niet....Naar binnengewandeld en wat bleek, een en al terras direct aan het water, uitzicht op Hotel New York en de Erasmusbrug en plek genoeg. "Zoekt u maar een tafeltje hoor mevrouw"...dat deed mevrouw dus. Jonge bediening, vriendelijk, attent en keurig netjes.
Of ik iets wilde drinken. Ja, een glaasje witte wijn en de kaart graag. De kaart krijgt u pas om 12.00 uur (ik was er om 11.57), want dan mag ik ze pas ronddelen. Nou prima, meid, dan wacht ik toch eventjes .
De geheel vernieuwde Spido-boten kwamen afgeladen vol voorbij, de taxibootjes naar New York voeren af en aan, er kwamen wat zeiljachtjes het schattige Veerhaventje uit, kortom, een zeer genoeglijk plekje. Als jullie wat foto's willen zien (en ook de kaart enzo) verwijs ik jullie naar de website: www.zenne.nl. Die ziet er goed uit.
De kaart kwam. Oei....een lunchkaart...eh, mag ik de dinerkaart ? Die hebben we niet. Iedereen eet hier 's avonds hetzelfde.(een menu dus, zie de website)... Oh, wat dan ? Ja, dat bepaalt de kok later op de dag. Wat was er dan met die lunchkaart ? Nou, die is simpel. Turks brood en salade, roerei, soep van de dag, Turkse tosti's en wat salades....Dat was nu niet mijn bedoeling. Maar goed. Ik zat goed, de wijn (2.30) - (in zo'n Hemaglaasje zonder voet, prettig hoor, ik heb ze thuis ook voor de roseetjes) - was in orde, dus ik bestelde een salade met gebakken garnalen (6.25), want mezzes (koud of koud en warm) moet je hier met 2 personen bestellen. Zucht.
De salade kwam na enige tijd en die was uitstekend ! Prettige slasoorten, erg veel prima gebakken garnaaltjes, prettig gekruid, lekkere lichte vinaigrette, kortom genieten. Een mandje heerlijk vers Turks brood erbij, waarvan ik zelfs wat gegeten heb, kun je nagaan en ik was tevreden ! De tafel naast me met 4 Japanners nam de mezzes, die zagen er goed uit. De tafel tegenover me nam wat Turkse tosti's, ook die zagen er uitstekend uit en ook het Turkse brood wat zo her en der fiks belegd op tafel kwam leek me niet te versmaden.
Met smaak at ik dus mijn salade, de bediening kwam nog even vragen of het smaakte en dat deed het. Hij blij, ik ook blij.
Ik ontdekte op de kaart bij de koude voorgerechten Turkse yoghurt met vers fruit en honing (3.75) en opeens had ik daar verschrikkelijk veel behoefte aan. Ik vroeg dus of dat mogelijk was en dat was het. Wat lekker was dat zeg ! Een flinke bak met die heerlijke yoghurt met erop goed vloeibare, niet te zoete honing, ernaast op het bord diverse soorten vers fruit, waaronder abrikozen, nectarines, peer etc. etc. Heerlijk en zo gezond ook natuurlijk.
Toen nog een espressootje (1.60 Bert), die was wat minder, maar ach, een kniesoor....en ik vroeg de rekening.
Die krijg je hier niet. Je moet namelijk naar de kassa (zoek, zoek, zoek) en daar betaal je dan. Wel grappig, degene bij wie je betaalt pakt een hele stapel briefjes, vraagt aan welke tafel je zat (in mijn geval 14) en zoekt alle briefjes met nummer 14 eruit. Vraagt dan aan je of het klopt dat je dat en dat en dat gegeten en gedronken hebt en telt het dan op op de kassa.
En dat was Zenne.
Een leuk adres voor een simpel, licht lunsje. Misschien ga ik de dinerformule nog weleens proberen op een lekkere warme zomeravond.


3 gedachtes over "Zenne in Rotterdam"

Wiro van der Werf

Jammer dat zo'n artikel uit 2002 nog steeds op het web staat. Persoonlijk weet ik dat dit eetcafe zich opgewerkt heeft tot een restaurant waar je (nog steeds) voor een acceptabele prijs kan eten. Hetgeen je voorgeschoteld krijgt ligt absoluut boven de kwalificatie van een simpel eetcafe. Ervaar dit eens zelf en laat deze website verwijderen.
15 februari , 2006 om 22:46 pm

Powerserver

15 februari , 2006 om 22:53 pm

pelin

Recep cxc4xb1m deneme bu :) eger bu maxc4xb1lxc4xb1 okuyorsan sana ulaxc5x9fmxc4xb1xc5x9f demektir :) bana cevap ve maxc4xb1l adresxc4xb1 yaz optum
24 juni , 2009 om 23:34 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl