DSC09382
DSC09382

Fat Kee in Den Haag

Op 9 maart 2006 in oosters, Zuid-Holland.

Het was voorjaarsvakantie, een vakantie die we meestal thuis doorbrengen, gewoon omdat we dan zin hebben om wat rond te hangen. Echtgenoot werkt dan gewoon, maar neemt meestal de vrijdag vrij. Zo ook deze week en de vraag was even wat we zouden gaan doen. Op donderdagavond sprak echtgenoot het verlossende woord: we zouden De Gevangenpoort in Den Haag gaan bezoeken, enkele dringend noodzakelijke aankopen doen en als we dan nog zin zouden hebben, zouden we in Rotterdam naar de bioscoop kunnen gaan. Dat leek iedereen leuk.
Na een wat trage start zaten we dan toch in de auto, parkeerden in een wel erg shabby parkeergarage, maar die bleek later perfect midden in het centrum te liggen en wandelden richting <a href="http://www.gevangenpoort.nl/'> Gevangenpoort.</a>. Slechts rondleidingen met gids hier, telkens op het volle uur. We troffen het, nog slechts enkele minuutjes namelijk en de nieuwe rondleiding zou starten. Nog slechts mogelijk met gids hier omdat onverlaten het weer eens voor de goedwillenden verziekt hebben: her en der troffen we viltstiftteksten en andere vernielsels aan, het is me toch een raadsel waarom mensen dat doen....
Goed.
De rondleiding was interessant, komisch en uiteraard zeer verantwoord en erna hadden we trek.
Omdat we in Den Haag waren vond Ole dat we naar de Chinees moesten. Richting Wagenstraat dus. We zetten eigenlijk al koers naar Kee Lun Palace, onze favoriet hier, maar Ole zag opeens Fat Kee. Tja, waarom niet.
Bijzonder ongezellig is het er - glasplaten met het menu eronder, rechthoekige tafels, linoleum op de vloer en de bekende kitscherige Chineesaandoenerige toestanden aan de muur. Biertjes voor ons, frisdranken voor de kinderen en we bekeken de kaart.
Tot mijn verdriet geen dim sum hier....wat een ellende.
De kinderen besloten tot de kleine loempiaatjes, wij wilden de wan tansoep graag. De grote of de kleine ? Zeer onverstandig besloten we tot de grote.
De loempiaatjes kwamen en die vonden ze lekker. De soep kwam in een schaal, mensenkinderen wat een hoop soep....Met wel 12 wantannetjes erin en heel veel, ontzettend veel zelfs, paksoi. Die wantannetjes en de paksoi waren lekker, de bouillon heb ik weleens beter gegeten. Nogal flauw en volgens mij niet van beest. Jammer !
Maurits had uiteraard Tsja Sieuw als hoofdgerecht en was erg tevreden. Mooi mals mager vlees, weliswaar op een berg koolstronken, maar die eet hij toch niet. Ole wilde de pittige kip, maar volgens de vriendelijke bediening was dat niet zo geschikt voor kinderen, waardoor hij switchte naar kip in zoetzure saus, die hem redelijk beviel.
Echtgenoot opteerde voor de krokante bami met rundvlees en was niet tevreden. De bami was niet krokant, maar slechts erg hard gebakken. Het vlees was ook zeer matig, aan de vette kant en er lag een wat drabberige saus overheen.
Ikzelf had niet gerekend op de bergen paksoi in de soep, dus had enthousiast voor de paksoi met vlees en vis gekozen. Wederom een gigantische berg paksoi, gelukkig met veel ossenhaas en mooie ronde plakken vis, kreeg ik. Best lekker, maar uiteindelijk veel te zout.
Nu waren de magen natuurlijk al flink gevuld, dus het gaf allemaal niet zo. Op de vriendelijke vraag of we de resten mee wilden nemen, antwoorden we negatief. De ervaring leert dat opgepiept Chinees eten niet erg smakelijk is. Het enige wat ik nog weleens mee wil nemen is bami, maar daar blijft over het algemeen niet veel van over.

Samenvattend: Fat Kee komt onderaan het lijstje van de door ons bezochte Chinese restaurants in de Haagse Wagenstraat. Kee Lun Palace blijft met stip op nummer 1 staan.

5 gedachtes over "Fat Kee in Den Haag"

peter

je spoort niet fat kee is nummer 1 van den haag !
21 november , 2014 om 14:33 pm

Sara

Deze bezoeker weet niet wat echt Chinees eten is. Hoe durf je dan nog een recensie te plaatsen? Ik ken je niet, maar ik weet al zeker dat je niet in orde bent.
1 juli , 2017 om 22:42 pm

dassasing

Beste, Dit is Chinees-Surinaams, heel anders dan Kantonees of authentiek Chinees. U bent niet op de hoogte en uw smaak was 12 jaar geleden nog niet verfijnd. Jammer dat u niet op de hoogte bent, anders zou u wel weten dat Surinaams-Chinees geen uitgebreide dim sum arrangement kent!! Waar ik me wel in kan vinden is dat Ka Lun inderdaad veel beter is, alleen nogmaals een Surinaams-Chinees restaurant is niet te vergelijken met een Kantonees- restaurant.
8 januari , 2019 om 02:26 am

Siem, Hwaij Ling

Als Fat Kee een Surinaams-Chinees restaurant is, bent ik een originele Hollander........
9 januari , 2019 om 00:01 am

Hotindo

Ik heb daar altijd lekker gegeten. Ik kom helemaal uit Alkmaar om een echte Chinees Indonesich eten te proeven. Komt zelf uit Indonesie maar voor mij is dit de beste restaurant vooral de kangkoeng waar niet altijd verkrijgbaar is bij een Chinees Indonesisch restaurant.
15 oktober , 2021 om 21:34 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl