DSC09382
DSC09382

Le Zoute Zoen in Antwerpen

Op 22 april 2006 in Antwerpen, België, bib gourmand.

Het was Goede Vrijdag en dat betekent vier dagen vrij voor ons allevier. On line had ik gezien dat Delhaize een aanbieding had in de wijnen, wat een goed excuus was voor een bezoekje aan Antwerpen. Rondom 11.00 parkeerden we bij Het Steen, altijd leuk om even te bekijken, niet in het minst omdat het Nationaal Scheepvaartmuseum er gevestigd is. De oude ambiance geeft wel een beetje extra aan de tentoongestelde spulletjes zo vonden de kinderen. Ze kennen natuurlijk het Maritiem Museum (met professor Plons) in Rotterdam op hun duimpje, maar dit had toch wel iets. In de week voorafgaand aan de vrije dagen had ik eens wat rondgeneusd voor een aardig lunchadres en ik was terechtgekomen bij le Zoute Zoen. Op loopafstand van het Steen, om de hoek van de Vleeshouwerstraat, waar in het oude gildenhuis van de Antwerpse slagers normaliter het museum Vleeshuis gevestigd is, maar wat nu even gesloten is in verband met de opbouw van een expositie 'Klank in de stad'. In september is het Vleeshuis weer gewoon open. Een mooi pand is het in ieder geval.
In dit verband wil ik ook nog even wijzen op de prachtige - doorlopende - beeldenexpositie in Middelheim, aan de rand van Antwerpen.....

Maar goed, le Zoute Zoen.
Een Bib Gourmand in de Michelingids en Ladychef of the year 2006 in België. Dat schept verwachtingen bij me.
Het was even zoeken naar de deur. Het restaurant is gevestigd in twee pandjes, dus heeft een paar deuren, maar het lukte: we waren binnen. De ontvangst was allervriendelijkst en er stond al een ronde tafel - daar had ik om gevraagd - voor ons klaar.
Geen amuses hier, wel brood met ongezouten boter. Voor de knapen wat Orangina, voor ons een witte wijn. Een uitstekende witte wijn trouwens, een Viognier. De wijnkaart is hier geweldig en zeer schappelijk geprijsd. We hadden nogal wat moeite iets te kiezen, zoveel lekkers kwamen we tegen.
De kaart werd uitgereikt, met een toelichting op het lunchmenu (17.50) en we bestudeerden het geheel eventjes.
Zeer Vlaams allemaal, precies wat de bedoeling was. Voor een indruk verwijs ik naar de website.
De kinderen vonden het lunchmenu erg aantrekkelijk en kozen allebei voor de mosseltjes in lookboter vooraf en als hoofdgerecht wederom eensgezind voor het stoofvlees met frieten. Wij opteerden voor het Zoute Zoen menu, waarbij we allebei de krokante zwezerikjes in een stoverij van tong en truffel als voorgerecht kozen, gevolgd door de lamsbout in de oven, gestoofd met zomergroentjes voor echtgenoot en ikzelf koos de victoriabaars op een grof geplette puree van bintjes.
Zeer, zeer tevreden waren we. Ook over de mooie Condrieu (Chapoutier) die we erbij dronken. Eigenlijk alles was heel gewoon prima in orde. Geen hoogstandjes, geen verrassinkjes, maar goed, degelijk voedsel, waar we heel gewoon blij van werden. Een restaurant wat ons betreft om naar terug te keren. Onze dessertjes gaven we overigens aan de kinderen, de porties zijn hier ruim. Dat dessert was een caf glac, een zeer ruime hoeveelheid en de kinderen waren er blij mee, alhoewel ze het wat veel vonden - kun je nagaan... Wij sloten af met een niet heel briljante espresso, waarna we onze wandeling door Antwerpen voortzetten. Nadien nog uitgebreid ingekocht bij een Delhaize in Ekeren en tevreden reden we aan het begin van de avond huiswaarts.

5 gedachtes over "Le Zoute Zoen in Antwerpen"

Ed

Mooi verslag ! Ik heb gelijk de website van "le Zoute Zoen" opgezocht. Ziet er allemaal heel sfeervol uit en dat tegen best wel redelijke prijzen. Ik zal de naam onthouden, omdat ik toch geregeld in Antwerpen kom, heb ik dan een adresje om te bezoeken.
23 april , 2006 om 12:58 pm

Marixc3xablla

Volgens mij moet ik ook weer eens naar Antwerpen ;-) Klinkt allemaal heerlijk, zeker die Condrieu van Chapoutier. We weet, komende week ...
27 april , 2006 om 10:40 am

Slowlogger

Ziet er weer smakelijk uit Carla! Antwerpen is als stad heerlijk. (Jammer dat Absoluut Zweeds er niet meer zit) Kan ik je ook mailen? Want ik wil wat vragen en ik kan geen mailadres van je vinden. Groet, Slowlogger
20 mei , 2006 om 12:50 pm

Benny De Koninck

Leuke en eerlijke recensie. Bedankt. Het "le Zoute Zoen" Team.
16 juli , 2006 om 21:43 pm

Bart

Op 3 oktober 2009 bij dit restaurant gegeten. Ik bestelde een 4 gangen diner, inclusief wijn en mijn vrouw een 3-gangen diner. Mijn voorgerecht was carpacio van zalm, tussengerecht ganzenlever, hoofdgerecht gamba's en toe kaas. Mijn vrouw had voorgerecht:camember met frisse salade. hoofdgerecht varkenshaas en toe aardbeien, ijs en slagroom. De voorgerechten zagen er zeer verzorgd uit en waren erg lekker. Omdat ik een tussengerecht had, werd door het huis aan mijn vrouw een soepje geserveerd. Ook dit tussengerecht was zeer smaakvol en werd leuk opgediend. Het hoofdgerecht gamba's zag er leuk uit, was lekker maar van de varkenshaas was niet veel gemaakt op het bord. De smaak was echter goed. Toen kwam het nagerecht. Het bordje verschillende kazen was zeer verzorgd en smaakte prima. Het nagerecht van mijn vrouw was qua smaak ook prima maar er was ten opzichte van het bordje kaas niet veel van gemaakt. Toen we hierover tegen de bediening een opmerking maakten, werd dit afgedaan met de kok ziet dat anders. Onze "kritiek"betrof niet de smaak/kwaliteit, maar het verschil in opbouw en was bedoeld als opbouwende kritiek. Ondanks dat kleine minpunt hebben wij een zeer geslaagde avond gehad. Ook het wijnarrangement ,incl water en koffie was prima. Het bedrag voor deze maaltijd voor 2 personen was xe2x82xac 87,50. Wij vonden het toch een adres om nogeens terug te keren.
9 oktober , 2009 om 21:51 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl