DSC09382
DSC09382

Kaagjesland in Reeuwijk

Op 14 juli 2006 in Krimpenerwaard.

Nu zou ik op deze donderdag eigenlijk gaan lunchen bij 't Weeshuys in Geertruidenberg, maar door onvoorziene omstandigheden moest mijn eetpartner helaas afbellen. Wat nu ? De verbouwing van de badkamers liep uit, dus ik liep me thuis eigenlijk toch maar te vervelen en Ole is altijd wel in voor een fijne lunch, dus ik belde Kaagjesland of er nog een tafel was. Die er was. Rondom 13.00 reden we via zo'n akelig polderweggetje met van die inspringinkjes om elkaar te kunnen passeren, terwijl er aan beide zijden brede sloten liggen het parkeerterrein op, wandelden een klein trapje op om naar de deur te gaan.

De ontvangst was vriendelijk. Een prettige ruimte, links een tafel of 8, rechts een tafel of 5 met een niet echt afgescheiden lounge, waar naar mijn idee de stoelen nog al dicht op elkaar staan. In die lounge mag gerookt worden, in de ruimten ernaast niet. Ik vraag me af hoe dat werkt als men al paffend hun rook richting restaurant blaast. Maar goed, wij wilden graag buiten eten. In de schaduw. Dat was allemaal mogelijk, dus hadden we zicht op weilanden met koeien en huizen met aangebouwde serres. Devoot stil was het er ook, op een belendende tafel na met van die ict-ers die vonden dat ze een bovennormaal geluidsniveau mochten produceren. Na een opmerking mijnerzijds, die niet in dank werd ontvangen overigens, werd dat ietsjes minder.

De bediening is hier attent, kundig en vriendelijk.

Een aperitiefje wilden we wel. Ole Cola Light, ik een witte wijn. De huiswijn is hier Rueda, prima dus. Erbij een soesje gevuld met tomaten en feta, erg lekker en een koekje met sesamzaad en Goudse kaas, ook lekker.

De kaart werd ons overhandigd met een uitleg over het lunchmenu. We besloten a la carte te eten, want het lunchmenu bevatte zalm en schol en daar hadden we geen zin in.

Men kent hier het menu Kaagjesland: 3 gangen voor 39, 4 gangen voor 45. En je kunt drie of vier gangen van de kaart kiezen, wat dan 44 of 49 kost. Wij kozen dus drie gerechten van de kaart.

De wijnkaart is hier opgesplitst in een gewone en een meer bijzondere, waarop eigenlijk vooral bekende wijnen staan. Behoorlijk redelijk geprijst, althans ik ontdekte geen rarigheden (Condrieu 75, Viognier 40 etc.). Ik hield het deze middag bij wat glazen Rueda, die beviel me goed. IJswater is geen probleem, alhoewel er wat weinig ijsblokjes inzaten, maar na een opmerking kwam ook dat goed.

De amuse was een kopje ijskoude tomatenbouillon. Mooi op smaak, maar ik heb vroeger ooit eens bij een vriendin (die overigens uitstekend kon koken) een spoom van tomaat gekregen en daar griezelde ik van en nu overkwam me iets soortgelijks. Maar dat is dus helemaal persoonlijk, met het bouillonnetje was helemaal niets mis, integendeel eigenlijk.

Brood verscheen, piepkleine harde witte bolletjes en flinke sneden donkerbruin. Erbij een heel klein beetje olijfolie in een glaasje met een lepeltje en van die lekkere flinters zeezout.

Waarmee de maaltijd zou kunnen beginnen wat ons betreft. De wachttijden hier vielen me niet mee, eerlijk gezegd, die duurden gewoon te lang. En dat terwijl er slechts 3 andere tafels bezet waren...Het kwam de gerechten wellicht wel ten goede, want die waren heel gewoon uitstekend.

Ole had gekozen voor de terrine van gerookte forel, gebraiseerde ossenhaas en gebrande amandelen en was zeer tevreden. Behalve dat het bord een plaatje was, smaakte zijn terrine ook geweldig. Prachtige ossenhaas, opgevuld met mooie stukken forel en afgemaakt met de amandelen. Erbij nog wat hoopjes vanille-achtige saus, waarop telkens een gebrande amandel lag en blokjes heerlijk frisse gelei met wat frisee-salade.

Mijn voorgerecht, canneloni van yellowfin tonijn, gevuld met rillette van kalfswang met créme van aardappel en peterselie, was al even mooi om te zien. Het rolletje was meer een rol. Flinterdun gesneden tonijn, prima van temperatuur, gevuld met een heerlijke rillette. Erg lekker. In een glaasje apart de aardappelcreme, die geweldig lekker was: romig, licht hartig en mooi zacht, opgevuld als het ware met peterseliepuree, vast van platte peterselie, want zoveel smaak tref je maar weinig aan. Erg lekker dus!

Na een flinke wachttijd, die we doorbrachten met fantasieën over Ole zijn nieuwe kamer, kwamen de hoofdgerechten.

Voor Ole gebraden ossenhaas met beenmerg en tuinkruiden, Hollandse asperges en fondant-aardappelen. Zijn bord was in no time leeg, wat alleen al aangeeft dat hij zeer te spreken was over dit gerecht. De asperges vond hij prima, de aardappeltjes ook en de ossenhaas was de allerlekkerste die hij ooit had gegeten. En dat laatste wil wat zeggen...Het zag er ook prachtig uit en toen ik een stukje mocht proeven van zijn mooie bloederige ossenhaas moest ik hem volmondig gelijk geven. Erg lekker.

Mijn hoofdgerecht was gebraden ribstuk van Baambrugs speenbig met parelgort en een relish van voorjaarsgroenten. Perfecte karbonades (twee maar liefst) van de big, heerlijk mals natuurlijk, op een erg lekkere gort trof ik aan. In een apart schaaltje de voorjaarsgroenten, die aangemaakt leken met iets mayonaise-achtigs. Gedurfd natuurlijk, maar bijzonder smakelijk. Wederom een mooi gerecht.

Ole vroeg zich nogal langdurig af of hij kaas of dessert zou nemen, maar toen ik hem vertelde dat de kans op een kaaswagen hier tijdens de lunch eigenlijk nihil zou zijn, koos hij toch voor dessert.

Triffle van Elsanta aardbeien, vanillehangop en yoghurt-dragonijs. Elsanta aardbeien, in grote getale hier gemengd met de andere ingrediënten in een heel groot glas - zijn een Holllands ras en inderdaad: ze zijn minder zoet dan de gebruikelijke Hollandse aardbeien, maar gingen uitstekend samen met de mooie vanillehangop. Het ijs, wat Ole zeer beviel, dat in een leuke kleine tuile.

Ook mijn limoentaartje met sorbet van verveine thee beviel me uitstekend. Uiteraard huisgemaakte limoentaart, heerlijk rins, erbij eenzelfde tuile met prettig ijs. Een fijn dessert.

Ole vroeg of ik alsjeblieft geen koffie wilde nemen, want we moesten nu toch wel heel snel naar Ikea Utrecht, want hij moest dringend ideetjes opdoen voor zijn nieuwe kamer. Nou, vooruit dan maar.

Na het betalen van de rekening verlieten we dit vriendelijke restaurant en Ole vindt dat we hier snel met pap en Maurits moeten gaan eten en bij dat oordeel sluit ik me helemaal aan.

2 gedachtes over "Kaagjesland in Reeuwijk"

Powerserver

15 februari , 2006 om 22:53 pm

pelin

Recep c?m deneme bu :) eger bu ma?l? okuyorsan sana ula?m?? demektir :) bana cevap ve ma?l adres? yaz optum
24 juni , 2009 om 23:34 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl