DSC09382
DSC09382

Essenza in Berlijn

Op 11 oktober 2006 in Berlijn, Duitsland.

Deze vrijdag was zeer regenachtig begonnen, wat erg slecht uitkwam, want we gingen met het openbaar vervoer op werkbezoek 's ochtends, dus iedereen was zeiknat geregend, maar het werd gaandeweg de dag steeds mooier. Zo mooi zelfs, dat het terrassenweer werd. Waar we dan weer geen tijd voor hadden, dus dat maakten we gewoon 's nachts goed. Maar goed. Dit gaat over eten.

De lunch was ons aangeboden door het verpleeghuis waar we een zeer genoeglijke ochtend doorbrachten en 's avonds zouden we weer en groupe gaan eten, want we hebben sinds een jaar of 5 op de vrijdagavonden met deze werkgroep iets cultureels.

Een enkeling van de groep kende de te bezoeken voorstelling al en trachtte ons nerveus te maken, want uiteraard niet lukte.

Met de metro gingen we van het, overigens uitstekende, hotel naar de Potsdamer Platz en tot mijn verbazing (er zitten wat fervente wandelaars tussen namelijk) lag het restaurant ook aan deze Platz. Op nummer 1 zelfs.

Ristorante Essenza. En van de vele Italiaanse restaurants in Berlijn. Mensenkinderen wat een hoop Italiaanse restaurants heb ik gezien. Maar: geen bologneserestaurant gelukkig, een echte!.

Voor een indruk verwijs ik naar de website.

De ontvangst was vriendelijk en we werden naar boven begeleid. Een open vide, waar buiten ons later nog een andere groep werd neergezet. Krapjes, krapjes was het.

Water kwam op tafel, Pellegrino en daarna een tijdje niets. Tot de wijnen werden ingeschonken. Ik dronk alleen de witte en die vond ik meer dan uitstekend. Een Mandorlo Toscana IGT, Frattoria Montellori. Echt ontzettend lekker en dus om te onthouden. Zeer betaalbaar ook nog eens. De wijnkaart is hier trouwens sowieso opzienbarend vond ik, alleen daarvoor al zou ik hier terugkeren. De rode wijn heb ik gemist, maar dat zal de Chiaramonte Rosso Sicilia IGT, Firriato geweest zijn. De rodewijnkaart is helemaal om van flauw te vallen trouwens. Te zien via de link ook...

Het voorgerecht was geweldig. Gigantische schalen met antipasti. Ik herinner me in ieder geval mozzarella di buffola con pomodori e basilico, carpaccio di manzo, vitello tonnato met appelkappers, zalm met zalmeitjes, carpaccio van bison met rucola en parmezaan, half gedroogde tomaatjes, gemarineerde courgette, gegrilde aubergine...en nog veel meer. Alles geweldig van smaak, genieten dus.

Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit vlees of vis. De vleeskeuze was de Filetto di Manzo con porcini, ossenhaas dus met paddestoelen. Heel gewoon, heel simpel en heel lekker, want voorzover ik het kon zien waren alle borden leeg. De viskeuze, de mijne dus, was Filetti di Branzino rosolati al burro con salsa di capperi e limone. Perfecte, in de boter gebakken, zeebaars met een heerlijk sausje met kappertjes en limoen. Erbij wat groentjes en wat wilde en witte rijst. Heel simpel, heel goed.

Het dessert was Bonet en dat betekent hier een lopend chocoladetaartje met wat rood fruit. Wederom perfect uitgevoerd, mooi lopend, prettig warm.

Erg knap voor zo'n groep.

Voor koffie was geen tijd meer, we moesten vrij snel opbreken om naar das Theater am Potzdamer Platz aan de Marlene Dietrich Platz te lopen, waar we genoten van de zeer onderhoudende voorstelling van de Blue Man Group. Vanaf 12 december ook eindelijk in Nederland, Amsterdam, dus snel kaarten reserveren! Wij gaan er nog een keer heen, deze keer met de kinderen. Kaarten zijn al besteld.

Samenvattend wat betreft het restaurant: in n woord: perfect! De genoten gerechten waren perfect uitgevoerd in al hun simpelheid en ik viel eigenlijk stijl achterover van de mooie wijnkaart. Maar dat moge duidelijk zijn. Een aanrader dus.

1 gedachtes over "Essenza in Berlijn"

Sjoerd

Leuke site ;) Kijk ook eens op mijn site :D http://sjoerdpeters.web-log.nl Stem op de poll! 8)
8 februari , 2006 om 13:34 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl