DSC09382
DSC09382

Fischer Fritz in The Regent in Berlijn

Op 17 oktober 2006 in Berlijn, Duitsland, twee sterren.

Na een bezoekje aan Checkpoint Charlie met een heerlijk kopje koffie bij Caf Adler pikten we onze tafelgenoot op in de hal van ons hotel en lieten ons door de taxi afzetten bij The Regent. Alweer zo'n indrukwekkend hotel met van die dikke tapijten, prachtige kroonluchters, geweldige boeketten etc. etc. We liepen door naar het restaurant van onze keuze: Fischer Fritz. Inmiddels een ster waard en wat me met name aansprak was de samenspraak van de chef met Yves Mattagne van het vermaarde Sea Grill in Brussel. Ik was dus benieuwd...

De ontvangst was allercorrectst. Het personeel heeft hier zwarte uniformen aan, wat in eerste instantie wat afstandelijk aandoet, maar gaandeweg de maaltijd ontdooide dat allemaal wel en was men heel gewoon erg vriendelijk, correct en kundig. Een mooie ronde tafel stond voor ons klaar. De inrichting is hier lichtbruinerig-geel, met wat beige kunstwerken en ergens voorin hangt een zeer detonerend abstract in rood-wit-blauw. Ik keek wat rond om de tafelgenoten de kreeftenpers te laten zien, maar anders dan bij Sea Grill wordt hij hier niet tentoongesteld helaas. We hadden overigens prachtig zicht op de Gendarmenmarkt, waar we later deze middag de rondritbus zouden pakken voor een erg prettige en leerzame rit door Berlijn.

De belendende tafels werden bezet door wat ouder publiek in bontkraagjes en we schrokken wat, eerlijk gezegd, van de immense porties die we op de diverse borden ontwaarden.

Maar eerst maar eens een aperitief, een prosecco, waarvan het huis me is ontschoten. Een zeer prettige prosecco was het. Erbij een amuse: couscous met kabeljauw. Hoog op smaak zijnde couscous met een fijne bite en een erg mooi stukje, licht zurige, kabeljauw. Een fijn begin.

De kaart werd ons overhandigd met ik meen een uitleg over het lunchmenu. We opteerden voor la carte en dan vanaf de lunchkaart, want de dinerkaart en -menu's zijn hier zeer prijzig. En eerlijk gezegd was de maaltijd bij Adlon nog niet geheel verdwenen...

De lunchkaart is prettig. 33 euro voor 3 gangen en dat is een prachtige prijs voor een restaurant als dit. Je kunt dan kiezen uit 6 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en 4 desserts. Veel wijnen per glas ook als suggestie. De wijnkaart is hier heel gewoon prachtig en, prettig, niet zo onwijs kostbaar.

Bij het voorgerecht namen we een glas witte wijn, een Weissburgunder trocken Bernard Huber, 2004 en die beviel uitstekend.

Een mooie mand met kunstige soorten brood verscheen, bubbeltjeswater voor de heren, plat water voor mij en daarna de voorgerechten.

De heren hadden gekozen voor de Gelbe Curry-Kokos Bouillon mit Tartar von Essbananen und Gamba's en waren zeer te spreken over alle onderdelen van hun gerecht. Zelfs de banaan kon hen bekoren.

Ikzelf wilde graag de Blätter von Kabeljau mit Romana Lattuga, knusperigem und geschäumten Parmesan. "Bladeren"waren hier mooie dunne stukjes kabeljauw, gestoomd, op een bedje van de hartjes van de Romainesla, waarbij chips van parmezaan en chips van de salade gestoken worden. Het geheel omgeven door ter plekke opgeschept parmezaanschuim. Een erg mooi gerecht.

Hoog op smaak ook, zowel door het gebruik van zout en peper, als door nog wat andere kruidjes, die precies datgene toevoegden, wat toegevoegd moest worden.

Na een mooie pauze kwamen de hoofdgerechten. De heren waren toe aan vlees en kregen eerst hun rode wijn, een Malterdinger Bienenberg, Spätburgunder trocken Bernard Huber 2001, die hen zeer beviel. Erbij U.S. Prime Rib, Entrecte, gegrillt mit Sluppen und rotweinjus. Een prachtig stuk vlees, mooi ros, omgeven de jus van rode wijn en erbij jonge prei. Zeer tot tevredenheid weer.

Ik bleef bij de witte wijn, want voor mij verscheen de Gerösteter Schellfish mit Paprikagemüse und Chorizocreme. Erg mooie stukken schelvis (mooi visje toch) op een bedje van paprika met diverse andere groentjes, omgeven door wederom ter plekke opgeschepte créme van chorizo. Verbazingwekkend vol, maar ook zeer zacht van smaak. Alweer was ik erg tevreden.

De keuze van het dessert duurde even, maar uiteindelijk besloten de heren tot de Original gebrannte Créme Brûlée, die uiteraard heel gewoon prima was en ik voor de Geeiste Rhabarbersuppe mit Quarkeis. In een diep bord de koele rabarbersoep, gelukkig ongezoet, met daarin flink wat rood fruit. Erg lekker toch altijd, want zo heerlijk fris. En erbij een apart schaaltje met geweldig lekker ijs van kwark. Een mooie combinatie!

We sloten af met wat espresso, die niet briljant was. Zonder friandises, maar dat vonden we niet erg en na het betalen van de rekening wandelden we dit aan te raden restaurant uit, op zoek naar de andere geneugten van Berlijn.

2 gedachtes over "Fischer Fritz in The Regent in Berlijn"

Bert Willems

Hier! Nou wilde ik eigenlijk bij Steinheuer reageren, maar dat lukte even niet. Wel jammer, artikel over Steinheuer en zijn truffelliefde in de nieuwe Feinschmecker. Maar terugvinden kan je me nof altijd op het Volkskrantblog, waar ik momenteel tamelijk vergeefs het nieuwe antisemitisme ter verantwoording roep. Jammer dat je er zaterdag niet was. Liefs, Bert.
18 november , 2008 om 18:51 pm

Carla

Ik ben al blij met welke reactie dan ook Bert. We treffen elkaar wel weer.
18 november , 2008 om 20:00 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl