DSC09382
DSC09382

Het Zalmhuis in Rotterdam

Op 19 maart 2007 in Rotterdam.

Ole wilde graag even naar Rotterdam. Naar Harolds om precies te zijn, want hij had dringend behoefte aan wat doeken, verf en penselen. Zijn hoofd barste bijna van de ideeën namelijk. Dat stimuleer je natuurlijk en dus reden we richting de Groenendaal. Parkeren was erg gemakkelijk vreemd genoeg en we sloegen wat uurtjes zoek in die heel prettige winkel, waar ze zo ongeveer alles op teken- en schildergebied verkopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Onze flinke buit ging achterin de auto en Ole vroeg of we via de dijk konden terugrijden. Altijd een mooi ritje, hoogtepunt blijft de Van Brienenoordbrug waar we dan onderdoor rijden en altijd heel even onder stilstaan.

De slimmerd wist natuurlijk ook dat we rondom lunchtijd Het Zalmhuis zouden passeren.....Lunchje mam? Lunchje zoon. We klommen de trap op (ze zijn bezig met het bouwen van een wat normalere entree), de ontvangst was allervriendelijkst en we zochten een plekje uit bij het raam. Ole met zicht op de Van Brienenoordbrug, ik zicht op de grote Hollandia Loods. Voor Ole een Cola Light, want Dubbel Friss hebben ze hier niet, voor mij een half flesje huiswijn (de chenin). Een karaf water en bruin brood met boter en we bekeken de kaart. Die is niet veel veranderd. Het dagmenu bekeken we ook, maar 3 of 4 gangen vonden we eigenlijk teveel. We zouden dus een hoofdgerecht eten en als we nog trek hadden opteerde Ole alvast voor het dessert van het dagmenu. Voor prijzen en dergelijke verwijs ik naar de website. Daar staat ook een stukje geschiedenis...

Ole wilde graag de ossenhaas, ik ging voor vis, de makreelfilet. Ole kreeg een flink bord vol met mooie plakjes ossenhaas, erbij uitgebakken spekjes, grana pardano, een erg lekkere rode wijnsaus en een soort dikke coulis wat rucola bleek te zijn. Erg tevreden was hij. Erbij nog wat Vlaamse frieten met huisgemaakte mayonaise en zijn dag kon niet meer stuk.

Mijn makreelfilets waren op zich prima, maar ik zie op de huid gebakken vis persoonlijk graag iets krokanter. Erop lag trouwens een in broodkruim gepaneerd stuk kabeljauwfilet en dat was dan wel weer heel erg krokant, dat zou wel weer iets minder mogen van mij. Een beetje dik gepaneerd ook helaas. Eronder volgens mij iets van saffraanrisotto, die lekker, maar zwaar was en eromheen een saus van sjalotjes, kappertjes en groene kruiden, die een prettig zuurtje had. Best lekker allemaal. Ook voor mij wat Vlaamse frieten, die in orde waren.

En toen vonden we het eigenlijk mooi. Een dessert zou nog wel gaan, maar zou naar alle waarschijnlijkheid toch net teveel worden, dus we waren eens verstandig en vroegen om de rekening.

Het Zalmhuis blijft een prettig adres voor zomaar een lunch wat mij betreft. Het personeel is hier bijzonder vriendelijk en behoorlijk professioneel, ook prettig.

3 gedachtes over "Het Zalmhuis in Rotterdam"

reetman

kak
16 mei , 2006 om 17:27 pm

tetteman

Tettteeeuuuuuh
16 mei , 2006 om 17:27 pm

Carla

Reetman en Tetteman: ga eens iets nuttigs doen ajb.
16 mei , 2006 om 19:08 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl