DSC09382
DSC09382

Old Dutch

Op 31 oktober 2007 in Rotterdam.

Old Dutch. Zomaar opeens. We zouden naar Las Palmas gaan, maar dat durfde onze gastheer toch niet aan. Heeeeel erg lang geleden was ik hier eens geweest en er is niets veranderd. Nog steeds een heel gewoon heel prettig restaurant, waar hard gewerkt wordt aan de altijd wel door iemand bezette bar. Prettige Rotterdamse klanken (althans, dat vind ik), prettige, zelfverzekerde, ervaren en geestige bediening, kortom: wat wil een mens nog meer.

Lekker eten natuurlijk.

We waren voor ons doen vroeg, het gezelschap was niet eens compleet. Een witte wijn (een sauvignon Gibault) beviel goed. Erbij wat knabbels en olijfjes.

Nadat we er allemaal waren werden we aan tafel genood. Achterin het flink bezette restaurant stond een tafel voor 12 klaar.

Water werd ingeschonken, brood, boter en olijfolie stonden er al.

Een glaasje Gran Vina Sol Torres Chardonnay paste prima bij het voorgerecht, een Salade van en met pata negra en coquilles. Mooie plakken pata negra, bedekt met parmezaan lagen op het bord. Erop wat prettig aangemaakte gemengde salade en ernaast twee gegrilde coquilles. Uitstekend van cuisson en erg lekker allemaal. Zowel apart als in combinatie. Een fijn begin dus.

Erna, met wederom de Torres chardonnay, gebakken kabeljauw met een beurre blanc. Wederom heel gewoon uitstekend. Een perfecte cuisson en een tongstrelend sausje.  Mooie porties ook hier, niet te groot gelukkig.

De rode wijn, een cabernet sauvignon uit Chili, Veramonse, begeleidde het hoofdgerecht. Hertfilet met pastinaakcréme en truffeljus. Het wordt eentonig, maar ook dit was een uitstekend gerecht. Botermalse plakjes hertfilet, mooi rood nog met heel zachte pastinaakcréme en prettige, niet overheersende truffeljus.  Heel gewoon goed.

We sloten af met de 'Petite Parade'. Drie dessertjes, nou ja tjes, dit waren flinke porties. Een geweldig lekkere créme brulee, een punt chocoladetruffeltaart en een parfait van amarene kersen. Ontzettend lekker allemaal, eigenlijk alledrie favorietjes qua zoete desserts van me. Erbij een rode dessertwijn, waarvan ik de naam niet weet, alhoewel hij me erg deed denken aan de Afrikaanse Oupia.

Daarna nog een espresso, die ook al in orde was en we sloten af met wat biertjes aan de bar.

Een genoeglijke en uitstekend verzorgde avond in dit Rotterdamse Instituut.

2 gedachtes over "Old Dutch"

Raymond

Hey, dit klinkt leuk en goed. Misschien niet zeer innovatief maar dus wel van een contstante kwaliteit! Leuk...
2 november , 2007 om 09:25 am

Ed van Wijnerij

Na een maand wachten eindelijk weer een restaurantrecentie. Ik zat er met smart op te wachten, Carla ! Groeten, Ed
4 november , 2007 om 13:18 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl