DSC09382
DSC09382

Chalet Royal in Den Bosch

Op 29 december 2007 in één ster, Noord-Brabant.In oktober hadden we weer het jaarlijkse werkgroepweekend. Waren we vorig jaar nog in Berlijn, dit jaar deden we het weer iets 'gewoner' en bleven in eigen land. In Den Bosch om precies te zijn.

Op vrijdagavond hebben we overigens heerlijk gegeten bij Visserij Allerlei (recensie volgt) en op de zaterdagavond hebben we altijd ons 'grootse' diner. Dit keer hadden de organisatoren gekozen voor Chalet Royal. Met taxi's arriveerden we en werden keurig afgezet voor de grote trap die naar de ingang leidt. De ontvangst in de aangename ruime hal was prettig. We daalden af naar de wijnkelder, waar we een champagne (naam is me ontschoten helaas) als aperitief kregen. Later stapten we desgewenst over op een Mas Amiel, een gewoon aangename Languedoc. Al keuvelend kregen we, buiten de kaaskoekjes die her en der op tafeltjes in de nogal donkere en vochtige ruimte stonden, een tweetal amuses. Een glaasje met komkommerschuim, chardonnaymousse en balsamicogelei en een glaasje met een slak, in sesam gefrituurd met eronder een ansjovissaus. Hierover kan ik kort zijn: de ansjovissaus was lekker. De slak was taai en het andere glaasje was ongelofelijk zuur. Zo zuur dat mijn kaken samentrokken en het tenminste een half uur heeft geduurd (en een bolletje brood) voor ik weer iets kon proeven. Het is me een absoluut raadsel hoe iemand dit aan gasten kan voorzetten, het spijt me.

Na enige tijd werden we aan tafel genood in een aparte zaal. Via het ruim opgezette (erg prettig licht!) restaurantgedeelte kwamen we in 'onze' zaal terecht dus. Erg prettig, erg ruim, fijne stoelen, niets op aan te merken. Brood, zout en boter al op tafel, evenals water.

De witte wijn werd ingeschonken. Een Saint Aubin, die me erg beviel.

Het eerste gerecht, zacht gegaarde paprika en tartaar van Cromvoirts weidekalf, 'moes' van makreel en krokant boerenbrood zag er mooi uit, maar was helaas aan de flauwe kant. Ook vond ik de combinatie makreel, weidekalf niet briljant bedacht, makreel is nu eenmaal nogal overheersend.

De erna opgediende geroosterde tarbot met truffeljus en truffel was in al zijn klassieke eenvoud lekker.

Dit in tegenstelling tot de op de huid gebakken rode mul met créme van pastinaak en jonge courgette. In aanleg een heel aardig gerecht, maar de mul was te droog en ik vond de créme van pastinaak eerlijk gezegd weinig toevoegen. Met courgette doe je me altijd een plezier, dus dat zal wel snor.

Hierna kregen we een verfrissing van mango en bosbesjes, vooral bedoeld om te wisselen van plek, wat tafelgenoot en ik deze keer maar eens niet deden.

 

De rode wijn (is me helaas ontschoten, het spijt me) werd ingeschonken.

Het hoofdgerecht was hier ros gebraden Mieral eendenborst, vergezeld van de boutjes in een nem, geserveerd met de eigen jus. Plakken mooie eendenborst (diezelfde die Pascal Jalhaij altijd gebruikte ja) met lekkere boutjes in loempiavelletjes met een fijne jus. Gewoon een goed gerecht.

Het nagerecht waren kaneelbaba's met marmelade van hedelfingen-kersen en karamelroomijs. Dit viel me dan weer niet mee, want de baba's, waar ik toch wel erg dol op ben, waren veel te droog en het karamelroomijs heb ik eerlijk gezegd ook weleens lekkerder gegeten. Jammer.

Na de koffie met de digestieven en de sigaren werden we weer keurig bij het hotel afgeleverd en zo sloten we dan dit zoveelste werkgroepweekend weer af.

 

 

1 gedachtes over "Chalet Royal in Den Bosch"

ad wijgerde

Duidelijk verhaal Carla, nu snap ik dat er niet zoveel recensies worden geschreven over Chalet. Ik was overigens wel erg nieuwsgierig vanwege de 18 punten van GM. bedankt, groetjes Ad
31 oktober , 2010 om 09:05 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl