DSC09382
DSC09382

Louis in Rotterdam

Op 13 januari 2008 in Rotterdam.

Nadat we I am legend, een film met Will Smith, hadden bekeken, geen aanrader wat mij betreft, zouden we gaan eten. Ik had gereserveerd, dat kan tegenwoordig blijkbaar, bij Louis. Louis zit in het pand waar voorheen Foody's zat. Foody's schijnt verhuisd te zijn naar Zoetermeer. Nu kom ik nooit in Zoetermeer en ook Foody's zal ik er dus niet bezoeken.

Niets is er veranderd aan de inrichting. Nog steeds de bruine banken, de witte stoelen, de witte muren, de ijzeren trap naar beneden naar het toilet en de rommelige kapstokken bij de in-/uitgang. Je hoeft alleen niet meer te bellen, je kunt nu zo binnenlopen.

Twee vierpersoonstafels waren nog vrij in de niet-rokenafdeling, we mochten kiezen. Ole koos voor een tafeltje bij het raam. Op zich prettig, ware het niet dat er een tochtje langs de verwarming liep en dat je er wel ingebouwd zat. Maar goed. We zaten.

Voor de jongens Orangina (op zijn Frans, want Louis zegt dat het een authentiek Franse restaurant is). Voor ons een glaasje witte wijn, echtgenoot koos voor de Sauvignon, ik voor de Gascogne. Het gekke was dat ze precies hetzelfde smaakten....De Sauvignon zou overigens een Touraine moeten zijn.

Flessen koel water komen hier automatisch op tafel en worden keurig vernieuwd, een pluspunt!

We kregen de kaart en apart velletje met daggerechten, een bordje met vier bolletjes vers brood en twee rondjes Beurre d'Isigny, verpakt, werden op tafel gezet.

De kaart is hier simpel.

Maar liefst 25 voorgerechten (erg prettig voor de kleine eter), waarvan de komkommersalade (2 euro) het goedkoopst is, de langoustines (12.60) het duurst. Oesters kosten 2.50 per stuk....

13 hoofdgerechten, waarvan 4 vis en de rest vlees in alle soorten en vormen.  Vis doet 15.40 18.20, vlees 14.00, 21.00. Drie hoofdgerechten zijn ook in een kleine versie te krijgen.

Groenten (ook aardappelen dus) bestel je apart, rond de 3.00 per portie.

Desserts zijn er uiteraard ook, zo ook een kaasbordje.

Het wijngedeelte van de kaart lijkt redelijk, maar valt nogal tegen naar mijn mening. Op de een of andere manier vond ik het ook nogal prijzig allemaal.

We besloten tot een voorgerecht en een hoofdgerecht, dessert zouden we nog wel zien (afhankelijk van de porties). Echtgenoot en Ole kozen voor de Oeufs Mayonnaise (spelling restaurant!), Maurits voor de coeur de laitue, ik voor 6 oesters. Drie halve eieren met een kwak (ja pardon, maar zo zag het er echt uit) mayo erover kregen ze. Matig tevreden maar, want de mayonaise was dan weliswaar zelfgemaakt, maar hij was en veel te zout en veel te dun. Het zag er in ieder geval onappetijtelijk uit, ik hoefde geen hap. De slaharten van Maurits vielen in goede aarde. Heel simpel 4 slaharten (echt harten hier, geen hartjes) met een lekkere vinaigrette. Mijn oesters waren in orde, gewoon. Zonder vinaigrette, zonder pepermolen, wel met 1 schijfje citroen. Nu eet ik mijn oesters altijd gewoon zonder wat dan ook, maar ik vond het wel kaal....

Erbij een glaasje Cremant de Loire overigens, die ik weleens beter geproefd heb.

Na een pauze, waarin we uiteindelijk vanwege de uitermate slechte akoestiek (de vorige keren bij Foody's zat ik aan het begin van het restaurant, nu helemaal tegen de achtermuur aan) ons gesprek maar staakten, kwamen onze hoofdgerechten.

Voor alle drie de mannen een tournedos. Tweemaal met bearnaisesaus, eenmaal met pepersaus. Maurits had bij het bestellen gevraagd of zijn tournedos bien cuit kon, maar dat kan hier niet....Dus waar we al bang voor waren, was het geval. Men werkt hier met halffabricaten en dat proef je met name bij tournedos/ossenhaas/biefstuk heel erg goed helaas. Op de een of andere manier wijzigt de structuur van het vlees. De sauzen waren in orde overigens, zo ook de bakjes friet die besteld waren. De mayonaise erbij was dan weer erg Nederlands helaas, veel te zoet dus.

Mijn  confit de canard, een halve portie, leek gefrituurd en was een stuk minder lekker dan die ik thuis (uit blik!) heb. De courgette die ik als bijgerecht had besteld, was wel erg lekker.  Erbij dronken we een flesje rode Saumur, die wel aardig was.

Omdat we de herrie zo langzamerhand zat begonnen te worden en omdat de bediening wel erg vaak uit zicht was en bleef besloten we geen dessert te nemen (we dachten ook niet dat we erg veel zouden missen) zodat we na het betalen van de rekening (ietsjes minder dan 150 euro) Louis verlieten.

Om er ook niet meer terug te keren, dat is een ding wat zeker is.

11 gedachtes over "Louis in Rotterdam"

Cuno

Wat een heerlijk watertandend verslag weer. De kalfslever en oester begeleid door een Manzanilla, lijkt me een heel spannende combinatie.
9 november , 2006 om 19:57 pm

Ed van Wijnerij

Mooie verslag Carla. Zeker maakt men in Anjou mooie witte wijn, welke apsoluut de moeite waard is. Onbekend dus onbemind, maar geheel ten onrechte ! 'getweenlijk',heel mooi potisch geschreven, bestaat dit woord echt ? Ed
9 november , 2006 om 21:43 pm

Ed van Wijnerij

En apsoluut moet natuurlijk absoluut zijn -) Ed
9 november , 2006 om 21:45 pm

Ed van Wijnerij

En apsoluut moet natuurlijk absoluut zijn -) Ed
9 november , 2006 om 21:45 pm

petra

Seinpost! Het klinkt zo ouderwets maar je verhaal is wel weer mooi...
15 november , 2006 om 17:12 pm

petra

Seinpost! Het klinkt zo ouderwets maar je verhaal is wel weer mooi...
15 november , 2006 om 17:13 pm

Vla

Hele mooie sfeertekeningen vind ik.
13 maart , 2007 om 22:41 pm

Znarf

Inderdaad een heel mooi verslag... Ik ga er met mijn lieve vriendin as vrijdag eten... Ben heel benieuwd!
19 maart , 2007 om 13:02 pm

Jaartal

Nee, duidelijk geval van twee keer eten lijkt me ... de eerste en tegelijk de laatste keer. Dan valt uiteindelijk de prijs ook weer enorm mee, twee maal vier personen voor 150? Kijk, als afscheid helpt dat nogal denk ik. *jaartal grijnst en verhuisd terug naar zijn eigen logje, waar ook nog wel eens een recensie te vinden is!* http://jaartal.web-log.nl/jaartal/uit_eten/index.html
13 januari , 2008 om 16:34 pm

Carla

Bedankt voor je reactie Jaartal! Tweemaal vier personen klopt niet hoor, we zijn gewoon met zijn vieren wezen eten. 50 euro p.p. dus. Zonder dessert en koffie en met 1 flesje wijn....
13 januari , 2008 om 16:42 pm

Ed van Wijnerij

Tja, het leven van een restaurantrecensente gaat niet altijd over rozen -) Volgende hopelijk beter ! Ed
17 januari , 2008 om 15:36 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl